Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van september 2021

September was een mooie maand met veel goede dagen. Een toch wel lekkere nazomer, een aantal leuke tripjes binnen en buiten Nederland. Yes, ik heb er weer van genoten! In deze blogpost deel ik mijn favorieten weer met je.

Leestijd

Favoriete boek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

OMG! Beste boek van 2022 tot nu toe. Ik vond dit helemaal het einde en zou hem zo nu meteen nog een keertje lezen.

Dit idee vind ik zó cool. Dit idee van parallelle levens, levens die je ook had kunnen leiden, omdat je net ergens wat andere keuzes hebt gemaakt. En dat elk van die levens ook weer pijnlijke, moeilijke kanten heeft. Hierdoor ga je nadenken over spijt, over keuzes, over dingen die je wel of niet had ‘moeten’ doen, over wat waardevol is aan het leven en over dat JIJ de touwtjes in handen hebt. Een boek ramvol levenslessen, maar dan ontzettend LEUK om te lezen. Elk ander leven van Nora vond ik genieten, en ik heb zoveel gelachen. Waanzinnig verhaal.

Favoriete serie/aflevering/film

Ik heb een filmuitdaging: ik wil alle Marvel films gaan kijken. Ik hoorde zoveel enthousiasme om mij heen over deze films, dat ik het een kans wilde geven. Ik heb nogal een vooroordeel over ‘superheldenfilms’ (lees: niks voor mij), maar nu ik twee Marvel films heb gezien ben ik om. Dit is ZO LEUK! Ik heb Captain America en Iron Man gezien en Iron Man vond ik van die twee de beste. Tof karakter met een geweten (wapenfabrikant turns superheld die de wereld wil redden), veel humor en lekker spannend.

Favoriete maaltijd

Die is lastig, want ik ben in september best vaak uit eten geweest. Ik denk dat het tijdens mijn weekje in Oostenrijk was, waar ik verbleef in Hotel Riederalm in Leogang om daar tijdens een workation een workshop te geven. Alles was er prachtig, en het eten was AMAZING. Elke avond heb ik er fantastisch gegeten, dus ik kan niet één maaltijd noemen die het beste was, dit was gewoon één hele week met favoriete maaltijden.

Favoriete wijn

Dat is een wijn die ik Oostenrijk dronk, uiteraard een Oostenrijkse wijn, de Xtravaganza St. Laurent van Claus Preisinger. Echt een waanzinnige mousserende wijn, gemaakt op de traditionele methode, 60 maanden gerijpt in de fles op de gisten. En dat geeft zoooooooveel smaak! Heel nootachtig, met smaken van brood en gist en ook nog veel fruit zoals perzik. Ik heb twee flessen voor thuis meegenomen.

Favoriete dag

Ohh, moeilijk! Dat is echt ingewikkeld, maar ook dat zal een dag in Oostenrijk zijn geweest… Of een van onze dagen met  vrienden op het Wylde Pad.

Hmmm. Ik denk dat ik voor een dag in Oostenrijk ga, maar welke?! Ik doe gewoon een mix 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.