Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van september 2019

September: de laatste weken van de zomer. Een nieuw seizoen breekt aan. Ik vind september altijd een fijne maand: alle dagen met mooi weer zijn nog lekker meegenomen en de ‘zomervakantie’ is weer voorbij. Niet dat ik echt met een ‘zomervakantie’ te maken heb, maar ik vind het altijd wel weer lekker dat iedereen weer de werkmodus in gaat. Ik laat je zien wat mijn favorieten van afgelopen maand waren!

Leestijd

Favoriete boek

Favoriete boek

Dat was zonder twijfel De Testamenten van Margaret Atwood. Het is lang geleden dat ik zo heb uitgekeken naar een nieuw boek. Het is het vervolg op Het verhaal van de dienstmaagd. Het toffe vind ik dat dit verhaal voortborduurt op de serie, en niet op het eerste boek. De serie gaat qua verhaal namelijk veel verder dan het boek.
Het boek is intens. Het beantwoord voor mij vele vragen over Gilead. Het is eng, spannend, disturbing, knap geschreven en voor mij een heel fijn ‘einde’. Als het een einde is. Dat weet ik niet, maar zo voelt het wel. Ik ben nu ook razend benieuwd hoe de serie verder gaat, ze zullen vast rekening houden met de onthullingen in dit boek.
Dus ja, intens van genoten. En ook prima te lezen als je Het verhaal van de dienstmaagd niet gelezen hebt, maar als je wel de serie gekeken hebt.

Favoriete serie/aflevering/film

Dat was Isle of Dogs. Ik ben groot fan van Fantastic Mr Fox en deze film is van dezelfde regisseur, Wes Anderson. Isle of Dogs gaat over een dystopisch Japan. Je volgt een jongen, Koyu Rankin, op zoek naar zijn hond nadat alle honden naar een eiland zijn verbannen vanwege de uitbraak van hondenkoorts. De stijl van Wes Anderson is zo waanzinnig. Elk beeld is een kunstwerkje op zich en dit is zo’n film waarbij je constant goed wilt opletten omdat je telkens gave dingen ziet. Isle of Dogs is een kunstzinnige stop-motion met een bizar verhaal en net zo bizarre karakters. Waanzinnig knap gemaakt, ook erg leuk om even te Googlen op ‘making of Isle of Dogs’.

Favoriete beautyproduct

Molecule 01

Dat was de geur Molecule 01 van Escentric Molecules. Dit is een van mijn favoriete geuren en ik droeg hem deze maand heel veel.

Favoriete maaltijd

Dat was bij ons favoriete restaurant op Terschelling: De Zee. Altijd als we op het eiland zijn gaan we daarnaartoe en we eten ook bijna altijd hetzelfde. Ik vergeet altijd een beetje hoe lekker het nou écht is en hoe fijn de sfeer is.

Favoriete wijn

Oeiiii, we maakten op Terschelling een fles Dom Perignon open die ik in de Champagne kocht afgelopen juni. Dat was echt waanzinnig! Heel nootachtig en complex, we hebben er super van genoten.

Favoriete gadget

Op mijn MacBook Air heb ik heel bewust niet de Sims geïnstalleerd. Het neemt superveel ruimte in beslag en ik wil mijn laptop eigenlijk gewoon voor werk houden. Toen we op Terschelling waren, verzuchtte ik tegen Willem: ‘Ahh, jammer eigenlijk dat ik nu op vakantie niet de Sims kan doen. Heb ik echt zin in.’ Ik was vergeten dat Willem zijn MacBook Pro mee had en dat we daar voor die anderhalve week de Sims op konden zetten! Daar heb ik op vakantie echt vet van genoten, lekker urenlang de Sims spelen, wat ik thuis toch niet zo vaak doe. Dus ja, mijn favoriete gadget was de MacBook Pro van Willem. 😉 Maar misschien moet ik toch maar op mijn laptop de Sims installeren………. (nu zit ik als ik de Sims wil doen altijd boven achter onze PC, maar dat vind ik altijd zo ongezellig als Willem ook thuis is).

Favoriete dag

Dat is heel lastig kiezen, ik heb zoveel mooie dagen gehad in september. Zo waren we anderhalve week op Terschelling waar we fantastische dagen hebben gehad, maar ik had ook het liveweekend van mijn Structuurjunkie Onlineprogramma waar ik vet van genoten heb. En ik had óók nog een sprintdag van het Bedrijfsgroeiprogramma wat ik volg, wat ik ook helemaal awesome vond… Ahhhh, lastig, maar ik ga toch kiezen voor een dag op Terschelling. Geen wekker en toch vroeg wakker worden, rustig koffie zetten, ontbijten met suikerbrood en dan urenlang lezen… Met Kees wandelen en de rest van de dag gewoon een beetje aanrommelen. Lezen, de Sims spelen, beetje wandelen, lekker eten, wijntje, biertje. Echt ultiem vakantie vind ik dat.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.