Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van oktober 2020

Sorry hoor, maar is het novémber?! Ja dus, tijd om terug te kijken op oktober. Weer een gekke maand waarin we in een soort halve lockdown gingen, maar waarin ik wel heel veel fijne momenten beleefde. Ik deel onder andere weer mijn favoriete dag, maaltijd, boek en serie.

Leestijd

Favoriete boek

Let op mijn woorden, Griet op de Beeck

Dat was zonder twijfel Let op mijn woorden van Griet op de Beeck.

Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn.
Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien.
Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

Ohhh, Griet. Wat is zij toch een waanzinnige schrijver. Ik las eerder al boeken van haar en ik heb ze meteen allemaal weer op mijn to read lijst gezien: ik wil er opnieuw van genieten. Wat is dit een waanzinniger verhaal. Griet schrijft alsof je er zelf naast zit. Alsof je het zélf bent. Zó rauw, pijnlijk, eerlijk, geloofwaardig, heftig. In de dag dat ik dit las, was ik Lise. En dat was geen pretje (en toch heel mooi tegelijk). Tof ook dat in het eerste deel Lise een tiener is en in het tweede deel volwassene. Dat doet Griet in meerdere van haar verhalen en dat werkt erg goed.

Favoriete serie/aflevering/film

Lieve mama

Tijdens onze vakantie keken Willem en ik samen Lieve Mama op Videoland, een spannende serie over een stel die een insluiper ‘per ongeluk’ omlegt. Niet een al te beste situatie, zeker niet als ze besluiten om niet de politie te bellen maar zelf het lijk gaan laten ‘verdwijnen’.

Zeker niet de beste serie die ik ooit gezien heb, wel écht leuk en spannend om naar te kijken met een paar goede twists. Ik vind Rifka Lodeizen zo’n goede actrice, altijd heerlijk om naar haar te kijken.

Ik realiseer me nu pas dat ik ooit ook het boek van Esther Verhoef las waarop deze serie gebaseerd is, typisch dat daar niks van is blijven hangen…

Favoriete maaltijd

Halverwege oktober gingen natuurlijk de restaurants dicht. Tijdens onze vakantie hebben Willem en ik veel samen gekookt, dus het wordt kiezen tussen onze ragú alla Bolognese óf een restaurantmaaltijd voor de ‘halve lockdown’… En het wordt de bolognese. We wilden dit al tijden maken (eigenlijk sinds we in Bologna waren in februari) maar ‘het kwam er telkens niet van’ (lees: we namen de moeite er niet voor). Toen we vrij waren maakten we het en het was verdraaid simpel, alleen moet het urenlang op het vuur staan pruttelen.

Het was zó ontzettend lekker.

Favoriete beautyproduct

Hmmm, lastig. Ook in oktober was ik weer veel in de weer met mijn Dyson AirWrap, dus ik denk wel dat ik die weer moet noemen… Ik weet in ieder geval zo 1, 2, 3 niks anders!

Favoriete wijn

Domaine Bernard Defaix Chablis 1er Cru 2015

Dat was een Chablis die we tijdens onze vakantie dronken. Jaren geleden was ik op een wijnreis in Zuid-Frankrijk en terug reed ik samen met reisgenootje Cathy langs Chablis, waar we een nachtje bleven slapen. We gingen daar niet echt op verkenning omdat we terug naar huis gingen, maar uiteraard kochten we wel wat wijn. Tijdens onze vakantie in oktober dronken Willem en ik een fles die ik daar kocht en die was hemels. Een houtgelagerde Chablis, een chardonnay dus, rijp en vol, met tropisch fruit en vanille. Wijnen uit Chablis staan meestal bekend om hun wat frissere, ‘groenere’ stijl en deze was dus totaal anders. Heerlijk.

Favoriete dag

Hmmm, lastig. Dat zal een van onze vakantiedagen zijn geweest. Zo’n dag waarop er geen wekker is en nul plannen. Ontbijten met een croissant en een cappuccino, in pyjama, op de bank met Kees. Urenlang lezen. Wandelen in het bos. Thuis opwarmen met nog meer koffie en koekjes. Samen in de keuken staan (remember de ragú alle bolognese?), lekker eten, glas wijn erbij, nog meer lezen, series kijken, kaarsjes aan. Dat idee.

De foto’s hieronder zijn ter illustratie want tijdens onze vakantie maakte ik zo weinig foto’s dat ik niet heel veel foto’s van 1 specifieke dag heb, haha.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.