Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van oktober 2019

Yes, het échte najaar is begonnen. Samen met het voorjaar mijn favoriete seizoen. Het wordt weer lekker koud, de winterjas kan weer aan, sjaals kunnen weer om. En oktober is alweer voorbij, dus ik deel mijn favorieten met je! Wat was mijn favoriete film, boek, gadget, beautyproduct en wijn? Ik vertel het je weer.

Leestijd

Favoriete boek

Oktober was een belabberde leesmaand, zoals je al mijn boekenoverzicht hebt kunnen lezen. Ik las minder dan normaal omdat ik gewoon telkens boeken las die me niet echt grepen. Ik moest me er echt doorheen worstelen. Dus dit is de allereerste keer dat ik géén favoriet boek heb. Het lukte gewoon niet in oktober. Inmiddels heb ik mijn worsteling met het derde deel van de Millennium-trilogie gestaakt en ben ik begonnen in The Shining van Stephen King. Benieuwd of dat wél lukt.

Favoriete serie/aflevering/film

Met Willem ging ik naar Joker in de bioscoop. Man, wat een film. Ik ben geen Batmanfan (lees: ik heb nog nooit een Batmanfilm gezien), maar ik begreep al voordat ik naar deze film ging dat dat ook helemaal niet hoeft. Het is een prequel van het Batmanverhaal: je ziet het verhaal van Joker, de vijand van Batman. Hoe is hij de ‘superschurk’ geworden die hij nu is?

Het is een in- en intriest verhaal over een man die een verschrikkelijke jeugd heeft gehad, daarna werd gepest en buitengesloten en op volwassen leeftijd veel mentale issues heeft. Het gaat zachtgezegde alleen maar bergafwaarts, net als met de stad waar hij woont, Gotham City. Ik vind het prachtig neergezet, donker en melancholisch, verdrietig en eenzaam. De stad als decor is mooi gedaan, het weerspiegelt ook de gemoedstoestand van Arthur (die zichzelf Joker gaat noemen), het is rauw en gevaarlijk.
Heftige film waar ik erg van onder de indruk ben.

Favoriete beautyproduct

Toen mijn kunstnagels eraf gingen een paar weken geleden besloot ik ze wat meer liefde en aandacht te geven. Mijn echte nagels dan. Ik smeer mijn nagelriemen meerdere keren per dag in met avocado-olie en dat heb ik deze maand dan ook veel gebruikt. Ik kocht een tijdje geleden op Curacao een flesje pure avocado-olie bij de supermarkt en die gebruik ik ervoor. Ik merk dat mijn nagelriemen, nagels en handen er echt van opknappen! Het is zo’n rijke verzorgende olie die ook nog eens snel intrekt. Ik gebruik het ook voor mijn voeten en soms de rest van mijn lichaam. En voor de punten van mijn haar! Je kan in Nederland online op veel plekken pure avocado-olie kopen, qua fysieke winkels kan je sowieso bij Holland & Barrett terecht.

Favoriete maaltijd

Dat was in de eerste week van oktober, met mijn vriendin Annemieke bij Brasserie Boer. Ik schreef er een uitgebreide recensie over. Wat was dit een heerlijke avond met fantastisch eten en goede wijn (Champagne en Riesling, mijn favorieten). Het is een van mijn favoriete restaurants in de stad geworden en gelukkig mag ik er snel weer heen: ik ga er kerstdineren met Emmy en Brenda! Zoveel zin in.

Favoriete wijn

Ik had het hierboven al over wijn en de favoriet van deze maand is een champagne die we dronken bij Brass Boer. Ik en Annemieke zijn allebei verzot op champagne en we bestelden de R de Ruinart. Wat is dit een lekkere bubbel in een prachtige fles. Wat ik zo lekker vind aan deze wijn zijn de ’toastsmaken’, dus smaken van getoast brood, amandel en aardse tonen. Het is een vrij complexe champagne en daar houd ik echt enorm van. Niet alle champagnes hebben dat (sommige huizen kiezen voor een fruitigere stijl), maar bij deze zit het sowieso goed.

Favoriete gadget

In oktober kocht ik een nieuwe televisie! Samsung The Frame. Deze stond al een hele lange tijd op ons lijstje en deze maand hakte ik de knoop door en bestelde ik hem. The Frame is naast een hele mooie, kwalitatieve televisie, heel bijzonder: als je de tv uitzet, veranderd deze in een kunstwerk. Je kan zelf kiezen welk kunstwerk, je kan er ook eigen foto’s inzetten. Televisies vind ik in huis toch vaak een doorn in het oog en op deze manier wordt het juist letterlijk een plaatje om naar te kijken. Als Willem en ik nu samen een film of serie zitten te kijken, stoot ik hem altijd even aan. ‘Chille televisie hebben wij, he?’ 😉

 

Favoriete dag

Oké, deze is lastig. Normaal kan ik niet kiezen uit alle toffe dagen, maar deze maand is het lastig omdat het eigenlijk een vrij doodgewone maand was. Natuurlijk deed ik leuke dingen, maar er is niet één dag die er voor mij enorm uit springt of zo.

Misschien is het dan wel een weekend. En wel het weekend van 19 en 20 oktober. Het weekend waarin ik nul plannen had. Niks. Normaal is er altijd wel iets, qua afspraken of dingen die er moeten gebeuren. Niet dat dat dan vervelend is of zo, maar het zijn wel dingen ‘op de planning’. En soms ben ik gewoon toe aan een weekend niks. En dat was zo ontzettend fijn. Geen wekker. Geen taken op de lijst. Zelfs geen wasje die gedraaid moest worden. Geen boodschappen. Geen werk. Geen sociale dingen. Alleen ik, mijn joggingbroek, croissants, Netflix, een boek, Kees en mijn lege, lege planning. Zaterdagavond kwamen Harold en Harma spontaan langs om te Kolonisten, maar juist doordat het spontaan was, was het zo chill. Man, wat heb ik genoten van deze twee dagen met NIKS. Het volgende weekend met nul plannen staat al op de planning: 23 en 24 november op Curacao. Ik heb twee dagen strandtoegang bij Baoase geboekt voor Annemieke en mij en dan doen we niks anders dan chillen, zwemmen, lezen, kletsen, eten en wijn drinken. Och hemel. Wat lekker.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.