Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van oktober 2018

Het is nu echt november. Het voelt zo onvermijdelijk: het einde van het jaar komt eraan. Dat is heerlijk en raar tegelijk. Anyway, eerst even terugblikken op oktober. Ik deel mijn favorieten van deze maand met je!

Leestijd

Favoriete boek

Dat was Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse. Ik ben sowieso al groot fan van haar, dus er is weinig wat zij verkeerd kan doen. Maar dit boek is echt zó grappig. Het is haar derde boek over taal en het staat vol met kleine stukken over taalfenomenen, woorden of uitdrukkingen. Ik heb bij bijna elke pagina hardop gelachen en dat vind ik prachtig.

Favoriete serie/aflevering/film

De Familie Kruys! Och, wat vind ik dat een leuke serie. Ik kijk niet veel Nederlandse series, maar van de Familie Kruys geniet ik van de eerste tot de laatste minuut. Mijn favoriete personage is Kirk, wat een fantastische man, zo lekker dramatisch. Ik stoor me in dit seizoen wel iets meer aan Ruxandra, het is me allemaal nét iets te overdreven, maar ja, dat hoort er ook wel een beetje bij.

Favoriete beautyproduct

Het wordt weer kouder, de lippenbalsem wordt weer meerdere keren per dag uit de tas getrokken. Mijn favoriete lippenbalsem is nog steeds de Dr Hauschka Lippenverzorgingsstift. Lekker vettig, romig, verzorgend, 100% natuurlijk en niet te duur. Je vindt hier mijn volledige review.

Favoriete maaltijd

Dit weet ik meteen: de laatste lunch in Frankrijk. We gingen lunchen bij La Cote Bleue in Bouzigues, aan het water. Voor onze neus werden oesters gevangen en die aten we daar dan ook. Ik ben niet altijd een oesterfan geweest, maar deze waren zó lekker! Zoetig, zacht van smaak, niet té ziltig… Als hoofdgerecht had ik op de barbecue geroosterde iberico en als nagerecht een gratin van peer. Alles was zó lekker. Die rokerige smaken van het iberico met de romige risotto en paddenstoelen erbij, de warme peer met het knapperige laagje erbovenop… Hemels. Ik heb zó van elke hap zitten genieten!

Favoriete wijn

Na een rit van vijf uur, onderweg van Zuid-Frankrijk naar Nederland, stopten we onderweg bij een wijnbar in Nuits-Saint-Georges om even wat te eten. Daar bestelde Nadine een fles wíjn! We waren op wijnreis en zij kiest daar gewoon even de wijn die ik het allerlekkerste van de hele week vond. En dan wel in Bourgogne, terwijl we op wijnreis in de Rhone waren. Anyway. Het was de Derain Saint-Aubin 1er Cru ‘sur le sentier de clou’ uit 2015. Een Chardonnay, heel vol en romig in de mond, mineralig, heel aromatisch en hij had ook iets oxidatiefs nootachtigs. Te gek, elk slokje was weer een verrassing.

Favoriete gadget

Dat is de nieuwe Kobo Forma! Ik kreeg halverwege de maand deze nieuwe e-reader binnen en ik ben er helemaal zot op. De review komt er natuurlijk snel aan, ik ben hem uitgebreid aan te testen (lees: lekker boeken aan het lezen). Ik heb de Kobo Forma gekregen.

Favoriete dag

Er komt wel veel Frankrijk terug in deze favorieten post, maar ik heb er dan ook zo volop van genoten. Ik moet dan wel even goed denken welke dag dan favoriet was… Ik denk gewoon de allereerste dag, de woensdag. Dit heb je ook al kunnen lezen in mijn fotoverslag van die week, maar ik herhaal het gewoon hier nog even.

Hoe ik het liefst mijn dag begin: met een wandeling. We zijn in het stadje Orange, dus ik verken de boel een beetje. Een beetje rondbanjeren is toch de beste manier om een plek te ontdekken!

We beginnen de dag met onze eerste wijnstop: bij Beaucastel in Chateauneuf-du-Pape

Wat is dit een prachtig huis! Letterlijk en figuurlijk. Het ziet er overal waanzinnig mooi uit en de wijnen zijn fantastisch. Het is zo prestigieus en groot, weer heel anders dan de kleinere wijnboeren die we de week erna nog gaan ontmoeten. Juist het contrast is leuk.

We hebben een heerlijke lunch in het dorpje Gigondas, drie gangen met goede wijn.

Het tweede bezoek is aan wijnhuis Les Escaravailles in Rasteau. Dat uitzicht is toch adembenemend? ’s Avonds eten we in het hotel in Orange, waar ik geen foto’s van maakte, maar wat met de hele groep erg gezellig en lekker was. Dit was zo’n heerlijke dag omdat de wijnreis waar ik al maanden naar uitkeek éindelijk begon, en ik vind het zo leuk me te omringen met mensen die wijn ook zo leuk vinden en waar ik veel van kan leren. Volop genieten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.