Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van november

November was een fantastische maand. Qua werk (ik was lekker productie, zat vol energie en vol leuke plannen, ook mocht ik naar Groningen én Curacao om een Structuurjunkie Masterclass te geven) en privé (ik ging een paar dagen naar Maastricht en toen mijn werk in Curacao er op zat, had ik ook nog even vakantie). Ik vertel je wat mijn favorieten waren, en dat is niet zo moeilijk deze keer!

Leestijd

Favoriete boek

De aanloopman

Ik heb het meest genoten van De Aanloopman, het tweede boek van Martine de Jong. De Aanloopman gaat over Johanna, een dame op leeftijd die op het platteland van Groningen woont. Op een dag komt een man aanbellen: Kasper. Hij blijft.

Wat ik heerlijk vind aan de Aanloopman vind ik de setting van het Groningse. Praktisch alles speelt zich af in het huis van Johanna, dat in het midden van niks staat in de provincie Groningen. Johanna woont er dolgraag en is er gelukkig, maar heeft er ook nogal wat issues. Zo heeft ze geen contact met haar dochters en mist ze haar overleden man nog elke dag. Wat Kasper brengt is dus de vraag. Heerlijk boek dat ik in een middag uitgelezen heb. Pakkend, spannend, tikje mysterieus, heerlijk Gronings en op het einde nog echt spannend ook.

Je kan in deze blogpost lezen over alle boeken die ik las in november!

Favoriete serie/aflevering/film

Het tweede seizoen van The Sinner vond ik echt ontzettend meeslepend. Seizoen 1 vond ik al zenuwslopend en seizoen 2 is niet heel anders wat dat betreft. Je volgt nu Julian, een jong ventje van dertien die tijdens een nachtje weg in een motel zijn ouders vermoord. Rechercheur Harry Ambrose gaat weer aan de slag met deze zaak. Het is vooral allemaal naar, pijnlijk, eng en heel. Erg. Spannend. Inmiddels heb ik hem al uitgekeken en ik vond het einde ook helemaal vet.

Favoriete beautyproduct

Zon zon zonnebrand! Dat heb ik deze maand echt het meeste gebruikt van alle beautyproducten die ik gebruikte. Op Curacao gebruikte ik een mix van Biodermal en Lancaster, mijn favoriete merken.

Favoriete maaltijd

In november was ik bijna twee weken op Curacao en daar hebben we echt heerlijk gegeten bij verschillende restaurants. Ik moet heel hard nadenken om te bepalen welke maaltijd de lekkerste was, en het is lastig om te kiezen, maar ik ga voor de lunch na de kookworkshop bij Helmi. Helmi Smeulder is ‘The Caribbean Spice Girl’, schrijft kookboeken, heeft een cateringbedrijf en geeft kookworkshops. Willem en ik volgden met een heel gezellig groepje een Caribische kookworkshop bij haar en we maakten met z’n allen een heerlijke lunch. Van een Caribische Salade Nicoise tot Jerk Chicken, zoete aardappelsalade en ceviche, het was allemaal zo lekker. En extra leuk omdat het allemaal samen zelf gemaakt hebben!

Favoriete wijn

Dat is een Belgische wijn! Ik ging een paar dagen naar Maastricht en daar gingen we ook langs wat wijnhuizen om proeverijen te doen. Bij Wijngoed Genoels-Elderen in België werd ik weggeblazen door de Bourgogne-stijl wijnen. De Chardonnay Blauw was mijn favoriet, zo’n romige zachte chardonnay met wat houtsmaken en toch nog lekker fris.

Favoriete gadget

Deze maand gebruikte ik mijn iPad weer heel veel. Om onderweg mail te beantwoorden, om te Netflixen en spelletjes te spelen (ik ben op dit moment weer helemaal weg van Kolonisten van Catan). Ik dacht dat ik mijn iPad niet meer zoveel zou gebruiken toen ik mijn kleine MacBook kocht, maar ik gebruik hem toch nog heel veel, vooral op reis.

Favoriete dag

Ja, dat was ook op Curacao, dat had je wel verwacht. Op zondag de 25e gaan we eerst ’s ochtends rustig ontbijten bij ons hotel en daarna rijden we richting de zoutpannen van Jan Thiel (waar we onderweg nog even een lekke band krijgen). Daar gaan we een stuk wandelen met Max en hun honden, het is zo’n prachtig stuk om te lopen en dan nog leuker om dat met hondjes te doen. ’s Middags gaan we weer terug naar Max en Joia om gezellig in de tuin te barbecuen, een beetje te zwemmen, te spelen met hun kinderen Lux en Beau en daarna een potje Kolonisten van Catan te doen met een glas wijn. Wat een heerlijke dag!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.