Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van november 2019

Hallo dan, december. Het jaar zit er bijna op en het is tijd om terug te blikken op november! Een vrij fantastische maand waarvan ik tien dagen doorbracht op Curacao. Ik deel mijn favoriete boek, maaltijd, wijn, dag en meer met je.

Leestijd

Favoriete boek

In november heb ik het meest genoten van The Shining van Stephen King. Ik ben al jaren benieuwd naar dit boek en nu ging ik hem eindelijk lezen. Het is een horrorverhaal over de familie Torrance, die in het winterseizoen op hotel The Overlook gaan passen. Vader Jack krijgt de taak om een oogje in het zeil te houden en om de boel te blijven verwarmen. Zijn zoon Danny en vrouw Wendy gaan mee. Al snel ziet Danny nogal disturbing dingen en zijn ouders krijgen dat snel genoeg door…

Heel freaky verhaal en ik vond het boek echt waanzinnig. Wat een spanning zit hierin, ik denk dat het een van de spannendste boeken is die ik gelezen heb. Heerlijk. Vlak daarna heb ik de film gekeken en die vond ik ook te gek, wel minder goed dan het boek, maar nog steeds een hele vette film.

Favoriete serie/aflevering/film

In november keek ik meteen het nieuwe seizoen van Atypical toen die uit was, en wat is dat toch een onwijs leuke serie. Atypical gaat over autistische jongen Sam, en in dit nieuwe seizoen gaat hij naar college en verandert er dus nogal wat in zijn leven. Atypical is grappig, ontroerend en ik vind het heel goed in elkaar gezet. Meerdere verhaallijnen waarvan sommige echt diepgang hebben, drama’s, gedoe en heel veel humor. En ik denk voor veel mensen heel herkenbaar.

Favoriete beautyproduct

Ik was in november tien dagen op Curacao en daar was ik helemaal weg van de Clarins Sun Care Oil Mist. Door de jaren heen ben ik olieproducten voor in de zon steeds meer gaan waarderen en dit jaar ben ik echt helemaal om. Wat zo lekker is aan olieproducten met een hoge factor, is dat je nooit witte strepen hebt. De bescherming is hoog en je huid glanst en is verzorgd. Dat vind ik wel heel erg prettig, en deze olie is ook nog waterproof.  Zo’n flesje is alleen wel zo’n €30, wat vrij veel is, en deze olie heb ik gekregen, maar ik zou hem zelf kopen als hij op zou zijn gegaan op vakantie. De zonne-olie van Lancaster met SPF30 vind ik ook heel fijn trouwens, die is ook nog een stukje goedkoper.

Favoriete maaltijd

Dat was op Curacao, maar dan moet ik even kiezen tussen ons etentje bij Kome en Serafina… Dan ga ik toch voor Serafina, een Italiaans restaurant waar ik van elke hap genoten heb. Ze hebben er ook een uitgebreide wijnkaart en elke wijn schenken ze per glas, superleuk en erg lekker.

Favoriete wijn

Door de vakantie dronk ik in november wat meer verschillende wijnen, en ik denk dat ik voor de Markus Molitor Prestige Riesling Sekt Brut 2008 ga. Annemieke had deze meegenomen, een bruisende riesling uit de Moezel, gemaakt op de traditionele methode (dus net als hoe champagne wordt gemaakt), en dan 11 jaar oud. Dit smaakte te gek, die typische Riesling smaak, vol, met perzik en ook ouderingstonen zoals petrol, en dan met bubbels en wat gistsmaken van de tweede vergisting. Vet lekker en heel bijzonder.

Favoriete gadget

Een favoriete gadget is deze maand een beetje lastig… Al kocht ik laatst AirPods waar ik wel heel blij mee ben. Ik gebruikte voor telefoongesprekken altijd mijn gewone iPhone oordopjes, en laatst besloot ik de AirPods aan te schaffen. Ze zijn niet per se heel bijzonder, maar ik vind ze erg handig omdat ze draadloos zijn. Ik kan niet tegen in-ear oordopjes (ik vind het een walgelijk gevoel, iets echt ín je oor voor muziek/geluid) dus deze zijn voor mij ideaal en ze vallen niet uit mijn oren. Ik moet ze alleen niet vergeten op te laden 🙂

Favoriete dag

Dat was zeker een van onze dagen bij Baoase. In mei gingen Willem en ik op mijn verjaardag een dag naar dit resort, en dat vond ik zo waanzinnig relaxed, dat ik met Annemieke deze keer ook ben gegaan. Twee dagen. Je kan bij veel resorts op Curacao strandtoegang kopen (sowieso moet je dat bij veel stranden doen, veel stranden op het eiland zijn privé-stranden) en bij het meest luxe resort op het eiland kan dat ook. Het is er zo ontzettend mooi en rustig, en de bedjes waar je de hele dag op ligt te chillen zijn zó comfortabel (het zijn net bedden), het eten is fantastisch… We zijn dus twee dagen gegaan en als ik dan moet kiezen ga ik voor dag één. We lagen direct aan zee en hebben van 9 uur ’s ochtends tot vijf uur in d e middag vet liggen genieten.

Dankbaar voor deze maand. Op naar een minstens zo fijne december!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.