Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van mei 2019

En het is alweer juni. In mei was ik jarig én anderhalve week op Curacao, dus ik ben weer klaar om heel veel favorieten met je te delen.

Leestijd

Favoriete boek

Dat is absoluut Op je lijf geschreven van Mayra Louise. Hierover komt nog een uitgebreid artikel, omdat ik zo onder de indruk ben van dit boek. Het gaat over zelfbeeld, over van jezelf en je lijf houden, over bodypositivity. Het is heel persoonlijk, Mayra deelt haar eigen verhaal, de verhalen van andere vrouwen en ze geeft talloze tips over hoe je een beter zelfbeeld kan krijgen. En hoe je dus uiteindelijk gelukkiger kan zijn. Mijn verhaal over zelfbeeld en gewicht staat er ook in (met een fantastische foto), Mayra heeft me hierover geïnterviewd en ik ben heel bij met hoe het uiteindelijk geworden is.

Favoriete serie/aflevering/film

UNDERCOVER. Geen twijfel. Holy shit wat een waanzinnige serie vond ik dit. Ik heb het in een paar dagen uitgekeken, ik kon gewoon niet stoppen met kijken. Undercover gaat over de Limburgse drugsbaas Ferry Bouman, die vanaf de camping zijn zaakjes regelt. Undercoveragenten Peter en Anna gaan in een caravan vlakbij Ferry wonen om vanaf daar te infiltreren. Te spannend. En heel grappig, door de setting op de camping en door de vrouw van Ferry, Daniëlle. Intens van genoten.

Favoriete beautyproduct

Mijn favoriete beautyproduct deze maand was de Bloom bodyscrub. Deze scrub is op basis van koffie en bevat verzorgende oliën. Het scrubt lekker stevig, is heel goed voor je huid en laat mijn lijf superzacht en gehydrateerd achter. Ook een leuke inspiratie om eens zelf zo’n scrub op basis van koffie te maken. Op Terschelling heb ik weleens koffie gebruikt toen ik mijn scrub vergeten was, maar toen gebruikte ik puur en alleen de koffie. Hierin zitten ook nog extra verzorgende ingrediënten. Heel lekker spul. En handige lichtgewicht verpakking. Enige nadeel: die scrub ziet er in de douche nogal vies uit, haha.

Favoriete maaltijd

Als ik af moet gaan op puur het eten, ga ik voor onze avond bij Kome op Curacao. Ik ging voor een steak, Willem voor pasta cacio e pepe (met parmezaan, peper en truffel) en het was gewoon zo ongelooflijk lekker. Het was eigenlijk heel eenvoudig, maar meestal is dat ook wat het lekkerst is, toch?

Als ik af moet gaan op de avond, was mijn favoriete maaltijd mijn verjaardagsbarbecue de avond voordat ik jarig was. Bij vrienden op Curacao hebben we gezellig gebarbecued en dat vind ik altijd zó leuk. Lekker wat salades in elkaar flansen, mooi stukje vlees op de barbecue, lekkere wijn, spelletjes en gezelligheid. Heerlijk.

Favoriete wijn

Voor mij verjaardag kreeg ik van Marijke en Joia een fles wijn: de Domaine Langlois Chateau Saumur Blanc Vieilles Vignes 2015. Hij ging in de koffer mee naar Nederland en de dag dat we terugkwamen van Curacao maakte ik hem open. Het was lekker weer, de zon scheen en ik ging in de tuin zitten met een glas. En: wow! Deze 100% Chenin Blanc uit de Loire vind ik te gek. Vol smaak. Perzik, vanille, lekkere volle body, oef, te lekker!

Favoriete gadget

Dat was deze maand zeker mijn Kobo Forma e-reader. Op vakantie heb ik natuurlijk lekker veel gelezen en dat heb ik vooral op mijn e-reader gedaan. Zo ideaal altijd. En ik vind hem nog steeds top. Ik krijg vaak de vraag welke e-reader ik aanraad en dat is zeker deze. Als je budget wat kleiner is, zou ik voor de Kobo Clara HD gaan.

Favoriete dag

Dat was mijn verjaardag, zonder twijfel. Ik kreeg een dagpas voor Baoase cadeau, een supermooi luxe resort op Curacao, daar hebben we de hele dag genoten. Top lunch gehad en ’s avonds met pizza en champagne op de bank Undercover kijken met Willem. Vet van genoten. <3


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.