Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van maart 2020

Maart was een hele gekke maand omdat we natuurlijk halverwege in isolatie gingen. De meeste favorieten zijn nog van de eerste twee weken toen we nog gewoon alles konden doen wat we wilden en geen idee hadden wat ons te wachten stond. Gek eigenlijk, he? Ik deel weer mijn favoriete met je, zoals mijn favoriete dag, favoriete maaltijd en favoriete boek.

Leestijd

Favoriete boek

Monique Van Loon – Je bent jong en je krijgt wat

Dat was ‘Je bent jong en je krijgt wat’ van Monique van Loon.

Wat doe je als je op je achtentwintigste baarmoederhalskanker blijkt te hebben, terwijl je vol in het leven staat en juist flink carrière aan het maken bent? Het overkwam Monique van Loon. In Je bent jong en je krijgt wat beschrijft zij soms tussen neus en lippen door, soms expliciet, hoe het is om als jonge vrouw ziek te worden. Hopeloos verliefd te worden, terwijl sommige vriendschappen onverwacht niet tegen de situatie bestand blijken te zijn. Hoe de ene dokter je verdrietig en vol vragen achterlaat, terwijl de ander je steun en toeverlaat wordt. Hoe je je sexy kunt blijven voelen nadat je baarmoeder verwijderd is. Van Loon schrijft vol zelfspot en humor over een leven met en na baarmoederhalskanker.

Monique ‘ken’ ik al heel lang: eeuwen geleden schreef ik voor haar website Minettes, dat later Girlscene werd. Bij Monique zette ik mijn eerste ‘serieuze’ stappen online nadat ik zelf als hobby een blog begon. We hebben nog steeds contact en toen haar boek uitkwam, las ik hem meteen.

Ik werd meteen in Monique haar leven gezogen. Het is alsof ze een deur openzet, je de drempel overstapt en je niet meer wegkomt. Op een positieve manier. Ze neemt je mee in de periode van haar leven dat ze hoort dat ze baarmoederhalskanker krijgt, haar baarmoeder verwijderd wordt en het herstel. Het is rauw, het is keihard, het is confronterend en mega persoonlijk. Zó persoonlijk, dat Monique na het lezen van het boek voelt als een hele goede vriendin die je in een persoonlijke brief alles verteld wat haar is overkomen. Ik heb alle emoties gevoeld tijdens het lezen van dit boek. Boosheid en frustratie, pijn, verliefdheid, opluchting en ook medelijden. Maar vooral in de vorm dat ik Mo een hele dikke knuffel wilde geven. Wat nu sowieso niet mag. Dus daar wacht ik nog even mee.

En het is een belangrijk verhaal: een oproep aan alle jonge vrouwen om dat uitstrijkje echt te laten doen.

Favoriete serie/aflevering/film

I am not okay with this

Dat is een lastige, want ik keek veel dingen waar ik echt van genoot in maart. Binnenkort zal ik daar weer even een ‘Films & Series blog’ aan wijden, trouwens! Ik denk dat ik het meest plezier heb beleefd aan de serie ‘I am not okay with this’ op Netflix. Het is een korte serie met korte afleveringen en de sfeer en stijl deed me denken aan een mix van ‘The end of the f***ing world’, ‘Stranger Things’ en ‘Sex education’. Weer een serie over tieners met problemen. Ik moet nu zeggen dat ik wel voor een tijdje een beetje klaar ben met de tienerseries, maar dit was wel echt een toffe.

I am not okay with this gaat over Syd, die op de middelbare school zit en nogal worstelt met ehh, alles. Haar vader heeft een jaar geleden zelfmoord gepleegd, haar moeder doet haar best om met haar baantje in de lokale diner de touwtjes aan elkaar te knopen en op school… tja, daar gaat het ook niet echt fantastisch. En dan ontdekt ze ook nog eens dat ze… superkrachten heeft? Als ze superkwaad is, ontstaan er ineens scheuren in de muur.

Wat ik zo tof vond aan deze serie, was de sfeer (die heerlijke 80’s vibe), de prachtige shots en sets, het extreme in sommige afleveringen en het acteerwerk van de hoofdrolspelers. Wat zijn Sophia Lillis en Wyatt Oleff fantastisch in deze serie. Het is licht en zwaar tegelijk, grappig en zwaarmoedig op hetzelfde moment en het kijkt heerlijk weg doordat de afleveringen rond de twintig minuten duren.

Favoriete maaltijd

Begin maart, voor de ‘isolatie’, was ik een week op Terschelling met een aantal ondernemers, op ‘workation’. Daar kwam twee avonden chef-kok Sander voor ons koken en die tweede avond was mijn favoriete maaltijd van de hele maand.

Favoriete beautyproduct

Toen we in februari in Italië waren, stond ik bij een parfumerie aan de Acqua di Parma geuren te snuffelen. Al eerder werd ik verliefd op Iris Nobile en dat werd ik nu weer. Wat bleek: uit de productie. Noooo! Gelukkig kon ik hem online nog bestellen (meteen twee flacons uiteraard) en nu geniet ik zó enorm van deze geur. Het is een intense, bloemige geur. Maar dan niet op de zoete manier, maar op de wat meer poederige, bedwelmende manier. De topnoten zijn bergamot, mandarijn, steranijs en oranjebloesem. De hartnoten zijn iris, ylang ylang, perzik en komijn. De basisnoten zijn vanille, eikenmos, patchoeli en muskuskaasjeskruid (ja, serieus, geen idee hoe dat ruikt, haha).
Ik ben een beetje zuinig op de geur en draag hem niet elke dag, maar áls ik hem draag, zit ik de hele tijd aan mezelf te ruiken, haha. Zoooooo lekker. Soms heb ik dat, dat ik compleet val voor een geur.

Favoriete wijn

We hebben in de kelder nog wat lekkere dingen liggen die we vorig jaar uit de champagnestreek meenamen en daar maakten we vorige week weer een fles van open. Toen we bij Moët & Chandon waren, kocht ik een vintage 2012. ‘Gewone’ champagnes zijn altijd mengsels van meerdere jaren, als het een vintage is, is het dus van één jaar. En dat doen ze alleen als de oogst van dat jaar bijzonder goed was. Deze vintage was ook daadwerkelijk erg lekker. Niet de beste die ik gehad heb, hij is niet zo complex als ik gewend ben van vintage champagne, maar we hebben er echt van genoten.

Favoriete dag

Dat was dezelfde dag waarop ik mijn favoriete maaltijd van de maand at. Op Terschelling! Dat was dinsdag 10 maart. Ik startte de dag vroeg, om vijf uur begon ik met werken. Rond een uur of 8, 9 ging ik naar het strand voor een wandeling. De rest van de dag werken we allemaal in en om de villa – het is heerlijk weer, dus ik zit ook soms buiten. Ik krijg veel gedaan van mijn takenlijst en ’s avonds komt Sander dus koken. We genieten van het heerlijke eten met een glas wijn en van elkaars gezelschap. Het was echt top.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.