Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van maart 2019

Wat was maart een fijne maand. Ik gaf mijn eerste succesvolle Productiviteitscursus op Instagram, ik werkte allemaal toffe plannen uit, ik was lekker productief, had veel gezellige momenten, genoot van het lekkere weer en we gingen een week naar Jerez in Spanje! Oh, en ik had ook nog een fikse ontsteking aan mijn kies, maar dat vergeten we maar even. Ik laat je graag zien wat mijn favorieten van de afgelopen maand waren.

Leestijd

Favoriete boek

Het huis voor ongewenste meisjes

Mijn favoriete boek van maart is absoluut Het huis voor ongewenste meisjes van Joanna Goodman. Je kon hem ook al zien in mijn boekenblog van maart, maar hier moet ik hem ook nog even noemen. Dit boek kon ik niet wegleggen. Wat een tragisch verhaal dat me maar niet losliet – zeker niet omdat dit soort verhalen dus echt hebben afgespeeld in de jaren ’50 en ’60 in Canada. Het verhaal van Elodie die als baby door haar tienermoeder Maggie werd afgestaan, onder dwang van haar ouders, is intens verdrietig. Het boek is opgebouwd in hoofdstukken die om en om vanuit Maggies en Elodies standpunt worden verteld. Maggie die haar kind moet afstaan, Elodie die als baby is afgestaan. Intens verdrietig, en niet te geloven dat dit soort dingen in die tijd echt gebeurden.

Favoriete serie/aflevering/film

Deze maand was ik compleet geobsedeerd door Overspel. Deze Nederlandse serie kwam ik tegen op Netflix en ik besloot er naar te gaan kijken. Inmiddels heb ik in een paar weken 2,5 seizoen gekeken en ben ik er helemaal door in de ban. Waarom wist ik dit niet eerder? Overspel gaat over Iris en Pepijn en ik hoef je niet te vertellen wat er met die twee gebeurt, natuurlijk. Maar het mooie van deze serie is dat het niet alleen over een affaire gaat, maar ook over allemaal zakelijke drama’s en intriges. Het is heel spannend, goed geacteerd, er zit fantastische muziek in en ik ben gek op de acteurs in Overspel. Vooral Rifka Lodeizen en Ramsey Nasr vind ik steengoed. Alleen beetje jammer dat ik net Google voor de juiste spelling van Ramsey’s achternaam en dat ik een dikke vette spoiler tegenkom… Argh!

Oh ja, het enige wat me niet aanstaat in Overspel is dat ik Iris totáál niet likeable vind. Wat komt zij onsympathiek over. Of is dat de bedoeling? Als ze haar iets ‘aardiger’ en emotioneler hadden gemaakt, had ik haar keuzes beter begrepen. Nu vind ik d’r vooral steeds een gemeen rotwijf.

Favoriete beautyproduct

Hm, dit is hetzelfde als afgelopen maand. Niks nieuws onder de zon. De verpakkingsvrije reinigingsproducten van LUSH! Vooral de scrub (Gritty Politti) en Like a Virgin vind ik heel erg prettig werken.

Favoriete maaltijd

Zoals je al in mijn tweede Jerez reisverslag kon lezen, gingen we daar naar LU Cocina y Alma, een restaurant dat net een Michelinster heeft. Dit was zo’n waanzinnige avond! We kregen wel tien kleine gerechtjes met bijpassende wijnen en sherry’s, en alles was zo’n geoliede machine. We zaten in een ovale ruimte waar de keuken middenin zat, dus we konden met de chefs meekijken. Dat geeft de term open keuken wel een heel nieuwe dimensie. En het eten… Ze maken veel gebruik van lokale producten en gerechten, maar dan op een hele bijzondere manier. De wijnen en sherry’s waren zo goed gekozen en combineerden te gek met de mooie gerechtjes. Echt een speciale avond die ik niet snel zal vergeten.

Favoriete wijn

Ximenez Spinola Old Harvest

We gingen in Jerez op bezoek bij een paar sherryhuizen en ons laatste bezoek was aan Xímenez-Spinola. Daar dronk ik hun Old Harvest. Deze heb ik wel vaker gehad in Nederland en ook daar vond ik hem weer helemaal te gek. Het is een ‘medium’ sherry, wat houdt in dat ‘ie wat zoet is, maar niet héél zoet. Ter vergelijking: een zoete Pedro Ximenez sherry bevat ongeveer 450 gram suiker per liter, deze 40 gram. Dus een beetje zoet.  Ik proef hazelnoten, hout, rozijnen, vijgen. Heel complex en nootachtig, met die typische Pedro Ximenez smaken, maar dan heel verfijnd, zacht en nog vrij licht. Waaaauw. Ik heb hiervan drie flessen meegenomen naar huis, nu nog bedenken wanneer ik die ga openen…

Favoriete gadget

Deze maand gebruikte ik mijn iPad weer heel veel. Ik heb echt van die fases dat ik dat apparaat wel en niet gebruik en deze maand was het dus wél. Ik weet wel waarom: omdat ik dus zo geobsedeerd was door Overspel en dat veel keek, en omdat we twee keer drie uur in het vliegtuig zaten deze maand. Ik gebruik mijn iPad veel voor ‘lol’, dus voor series en spelletjes, en dat voerde deze maand dus ook de boventoon qua iPad-gebruik.

Favoriete dag

Deze maand val ik een beetje in herhaling, want een aantal dingen van dit favorieten-artikel heb je natuurlijk al gelezen in mijn Jerez-verslagen. Maar goed, het is niet anders! Een favoriete dag was namelijk op die trip. Het was de dag dat we naar Ximenez Spinola gingen en daarna naar Vejer de la Frontera reden en daar op een sprookjesachtig dakterras met waanzinnig uitzicht Marokkaanse koffie dronken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.