Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van juni 2022

Iets later dan normaal, maar ik kan ‘m natuurlijk niet overslaan: de favorieten van juni! Ik deel met je wat m’n favoriete boek was, favoriete dag, favoriete eten en uiteraard nog meer.

Leestijd

Favoriete boek

Raynor Winn – het Zoutpad

Ik lees de laatste tijd wat minder, maar ik had wel een favoriet boek in juni en dat was Het Zoutpad van Raynor Winn. Enorm indrukwekkend en emotioneel verhaal van een ouder stel dat noodgedwongen hun huis uit moet en besluit te gaan wandelen.

Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B.

Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen.

Het is een tocht van duizend kilometer langs de zuidkust van Engeland. Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. En daar gebeurt het. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis.

Het zoutpad is een bijzonder inspirerend, openhartig en schitterend geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

Raynor Winn debuteerde met Het zoutpad. Sinds ze het South West Coast Path heeft gelopen, is ze langeafstandswandelaar en schrijft ze onder andere over de natuur en wildkamperen. Ze woont in Cornwall met haar man Moth en hun hond Monty.

Favoriete serie/aflevering/film

Met Willem keek ik toen we in Oostenrijk waren de waargebeurde serie Halston over een Amerikaanse designer. Heel sterk neergezet door Ewan McGregor (ben sowieso fan van hem), het is een leuke, vrolijke, maar ook zware en emotionele serie. Eerlijk gezegd kende ik Halston helemaal niet, maar ben na het kijken gaan Googelen en vond het heel tof om de designs uit de serie ook ‘in het echt’ te zien. Toffe miniserie voor iedereen die houdt van mode en een beetje drama.

Favoriete maaltijd

Heel makkelijk, dat was in Oostenrijk! Ik heb daar twee weken in het Riederalm hotel geslapen en dus ook gegeten en mijn favoriete maaltijd duurde gewoon twee weken, haha. In dat hotel zit het diner (en ontbijt en namiddagbuffet) bij de prijs in en ik heb bijna elke avond in het restaurant daar gegeten. Het eten is zó goed daar en ze gebruiken bijna alleen maar lokale producten.

Favoriete beautyproduct

Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Lotion

In de zomer gebruik ik graag Lancaster zonverzorging en ik ben al jaren fan van hun Lancaster Golden Tan Maximizer After Sun Lotion. Ik gebruik dat elke dag als bodylotion en het ruikt heerlijk (vakantievibes!), maakt mijn huid lekker soepel en gehydrateerd en het zorgt ervoor dat mijn bruine kleurtje van de zon langer blijft. Win win, dus.

Favoriete wijn

Oeeh, ik heb in Oostenrijk allerlei verschillende Oostenrijkse wijnen gedronken en ik vond de Brundlmayer Blanc de Blancs Extra Brut een van de lekkersten die ik in die twee weken geproefd heb. Dit schijnt een van de beste sekts (mousserende wijn gemaakt op de traditionele methode) van het land te zijn en ik vond het waanzinnig lekker. Het heeft diezelfde brioche- en toastsmaken als champagne en dat vind ik heerlijk.

Favoriete dag

Dat was uiteraard een van de dagen in Oostenrijk, ik denk de dag dat alle ondernemers aankwamen die voor de workation kwamen. Die dag heb ik overdag gechilld en bij het zwembad gehangen en ’s avonds iedereen verwelkomt en voor het eerst samen gegeten. De vooravond van een fantastische week!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.