Favorieten van juni 2020

Het is juli. JULI! Serieus. We zitten op de helft van het jaar! Ongelooflijk. Het is dus ook weer tijd om je te vertellen wat mijn favorieten van de afgelopen maand waren. Ik deel mijn favoriete wijn, beautyproduct, dag, maaltijd en meer van juni.

Leestijd

Favoriete boek

Juni was echt een crazy leesmaand, ik las vijftien boeken… Vijftien! Haha, wauw. Extra lastig om daar een favoriet uit te kiezen, maar ik denk dat het Een ongewoon huwelijk was van Tayari Jones.

Celestial en Roy zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zijn carrière in de zakenwereld zit in de lift, zij is een veelbelovende artiest. Ze zijn net aan het wennen aan de routine van hun leven samen als ze uit elkaar gerukt worden door omstandigheden die ze zich nooit hadden kunnen inbeelden. Roy wordt gearresteerd en veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een misdaad waarvan Celestial weet dat hij die niet heeft gepleegd. Wrong race, wrong place.
Ondanks haar sterke onafhankelijkheid, voelt Celestial zich ontheemd. Ze zoekt troost bij André, haar jeugdvriend en getuige op haar huwelijk. Ondertussen ontdekt Roy in zijn isolement een heel nieuwe wereld. Kan liefde standhouden op het scherpst van de snede?
Een ongewoon huwelijk is een eigentijdse, briljante en ontroerende roman over onvoorwaardelijke liefde en de complexiteit van relaties.

Het is een verhaal dat heel actueel is nu, en een verhaal dat vooral vol emotie zit. Het is heel treffend geschreven, alles komt keihard binnen doordat het zonder toeters en bellen neergezet is. Prachtig, pijnlijk en verdrietig.

Favoriete serie/aflevering/film

Een vriendin tipte me de documentaire over Fred van Leer op Videoland, en ik verwachtte een soort vrolijke hyperdepieper gekke docu over deze vrolijke hyperdepieper gekke, succesvolle man. Iedereen kent Fred, toch? De ‘stylist van de sterren’ gone entertainer, altijd in voor een grapje, een beetje grof, een beetje fout, maar altijd positief en zó vrolijk. Een harde werker die het geluk aan zijn kant heeft.
Zo lijkt het dus. In de documentaire ‘Fred: Het andere gezicht’ zie je de andere kant van Fred. Het keiharde werken, het 24/7 aanstaan, het niet kúnnen zonder de drukte en het extreme van het werk, het niet kunnen slapen zonder pillen, het maar door-, door-, doorgaan. Hij noemt het zelf een verslaving, het altijd bezig zijn, altijd meer willen, de erkenning zoeken. Niet alleen zelf het succes willen, maar juist dat iedereen het zíet hoe hard hij werkt.

Ik werd heel verdrietig van deze documentaire. Het raakte me enorm. Waar Fred op social media en in zijn shows en programma’s de luchtige, vrolijke, gekke man lijkt, komt hij in het echte leven in de docu eigenlijk heel alleen over. Hij benoemt zelf wanneer hij in het ziekenhuis ligt vanwege een schouderblessure waarvan hij weigert te herstellen dat hij denkt dat hij depressief is.

De documentaire is mooi gemaakt, rustig, met goede muziek en het lijkt een échte inkijk in het leven van Fred van Leer. En die is heel anders dan ik eigenlijk dacht.

Favoriete maaltijd

Oef, lastig! Langzaamaan konden we in juni weer wat meer buiten de deur doen en op Terschelling aten we bij Restaurant NAP. Ik denk wel dat dat de lekkerste maaltijd van de maand was bij onze vriend Sander.

Favoriete beautyproduct

Mijn haar werd in juni onder handen genomen (na vier maanden eindelijk weer naar de kapper!) en helemaal ontkleurd. Het is nu in de lengtes wat droger dan ik ben gewend, dus ik besteed er extra aandacht aan qua verzorging. De Davines OI All In One Milk is echt mijn heilige graal op dit moment. Ik smeer het ’s ochtends en ’s avonds in de lengtes en dan is het meteen weer zacht, gevoed en glanzend. Het beschermt ook tegen hitte van tools en er zit UV-bescherming in. En het ruikt heerlijk! Je vindt hier mijn review van een tijdje geleden.

Favoriete wijn

Een paar jaar geleden kocht ik een doos mooie Rieslings van het huis Clemens Busch. Ze moesten nog even blijven liggen en ik trok er eentje open. Ohhhh wat onwijs lekker. Ik houd erg van Riesling en deze is al helemaal fantastisch. Lekker vol van textuur, smaken van rijp fruit zoals perzik en abrikoos en dat bekende petrol-achtige in de verte wat zo kenmerkend is voor Riesling. Heeeeerlijk.

Favoriete spelletje

Ik gooi er even een nieuwe categorie in deze maand: favoriet spelletje. Ik kocht op Terschelling het dobbelspelletje ‘keer op keer’ dat onze buren al meerdere malen hadden aangeraden. Willem en ik (en onze vrienden) zijn helemaal om. Het is een spelletje dat je makkelijk begrijpt en dat in de basis vrij simpel is, maar wat tijdens het spelen nog best lastig blijkt te zijn. Elke keer weer een uitdaging! Erg leuk.

Favoriete dag

Ja simpel, dat was een dag op Terschelling.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

12 reacties
 1. MJ

  Mooi overzicht.
  Heerlijke foto’s van Schylge… “home” 😉

 2. Mariska

  Die docu van Fred van Leer heb ik ook gezien en vond ik ook al zo mooi om te zien. Echt zo hoe het is en echt. Ik vond het heel mooi om te zien en ook de openheid.

 3. Marleen

  Super leuk om weer te lezen! Mocht je ‘keer op keer’ nog uitdagender willen maken dan is er ook nog ‘keer op keer 2’. Voor andere mensen die dol zijn op spelletjes is ‘keer op keer’ zeker aan te raden. Pssst voor degene die geld willen besparen je kan ook de kaarten kopiëren dan hoef je niet elke keer nieuwe te kopen.

 4. Saskia

  Leuk, die nieuwe categorie: favoriete spelletje!

 5. Kirsty

  Fijne favorieten! Zoals je die Riesling omschrijft krijg ik er ook zin in haha.

 6. Dominique

  Ik vind het ook zo fijn dat de restaurants langzaamaan weer open gaan. Ik heb deze maand heerlijk gegeten aan het strand met een lekker glaasje wijn, echt genieten! 🙂

 7. Audrey

  Die foto’s in het restaurant zijn zo leuk! En ik ga het spelletje toch maar eens opzoeken dan.

 8. Marloes

  Oeh dat eten ziet er heerlijk uit! Leuke foto van jouw en Willem!

 9. Lucinda

  Door jou heb ik Keer op Keer ook gekocht, moeten het nog spelen (gisteren binnen gekregen) maar lijkt inderdaad super simpel en leuk. De meeste spellen die wij hebben zijn voor meer dan 2 personen, dus was iets aan het zoeken wat wij samen konden doen, waar geen tv voor nodig was (wij gamen nogal veel). Dus dank je voor de tip!

 10. Margot

  Keer op keer hebben we hier ook in huis!
  Weet je trouwens dat je ook andere scorebladen kunt kopen voor dit spelletje? Je kan tot level 7 gaan blijkbaar!

 11. Vera

  Heel erg nieuwsgierig geworden naar het Davines haar product en je favoriet boek. Beide ga ik eens proberen! Vind je haar echt heel mooi geworden, staat je goed!