Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van juni 2019

De zomer is begonnen! En: juni is voorbij. Dus het is weer tijd om terug te blikken op afgelopen maand. Ik deel zoals elke maand onder andere mijn favoriete dag, maaltijd, wijn en boek met je.

Leestijd

Favoriete boek

Dat is zonder twijfel Elementaire Gewoontes van James Clear. Ik heb er al veel over gezegd hier op Cynthia.nl, op Instagram en in mijn Structuurjunkie nieuwsbrief, maar dit is gewoon zo’n fantastisch boek. Waarom? Omdat het op een hele eenvoudige, duidelijke en wetenschappelijk bewezen manier naar gewoontes kijkt. Volgens Clear zijn er een aantal ‘wetten’ waar je aan moet voldoen om een nieuwe gewoonte aan te leren of om juist van een gewoonte af te komen. Maak het zichtbaar, maak het aantrekkelijk, maak het gemakkelijk en maak het bevredigend. Daarbij geeft hij talloze praktische en makkelijke tips om zelf vandaag nog aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte. Echt een aanrader als je dit interessant vindt, ook omdat het gewoon heel erg leuk geschreven is en daardoor een plezier is om te lezen.

Favoriete serie/aflevering/film

The Handmaid’s Tale. In Frankrijk begonnen Willem en ik samen aan deze serie en wauw. Wauw, wauw, wauw. Het gaat over een nogal heftige situatie: in heel Amerika zijn steeds minder vrouwen vruchtbaar. Het geboortecijfer is enorm gedaald. Er ontstaat een soort noodsituatie waarbij vrouwen steeds minder rechten krijgen en uiteindelijk worden opgepakt als blijkt dat ze vruchtbaar zijn. Een groep christelijke fundamentalisten grijpt de macht in de VS en er ontstaat een hele strenge religieuze samenleving. De dienstmaagden wonen in huis bij een mannelijke bevelhebber en zijn vrouw en hun taak is het baren van kinderen. Ze worden regelmatig verkracht in de hoop dat ze zwanger raken en zo een kind baren voor hun bevelhebber en zijn vrouw. De regels zijn streng en de dienstmaagden worden gekleineerd, mishandeld en zitten vast in een leven waar ze niet uit kunnen.

Ziek verhaal, toch? Juist. Het is echt bizar om naar te kijken en in elke aflevering gebeurt er wel iets schokkends. In de serie volg je June, die als dienstmaagd Offred heet.  June, of Offred, raakt haar dochter en man kwijt en heeft nu een verschrikkelijk leven bij haar bevelhebber en zijn vrouw thuis. We hebben net seizoen één gekeken en kunnen niet wachten om verder te kijken, ik ben zo benieuwd wat er gebeurt.

Favoriete beautyproduct

LUSH Ultrabland

Lastig, deze maand. Ik heb niet heel veel anders gebruikt dan normaal. Maar een superfijn product dat ik deze maand weer meer heb gebruikt is LUSH Ultrabland. Dat blijft zo’n heerlijke zachte en toch effectieve reiniger.

Favoriete maaltijd

Dat was in Frankrijk, op het strand van La Baule bij Les Albatros. Het was heerlijk weer, we zaten met onze voeten in het zand, we keken naar de zee en kregen waanzinnig lekker eten.

Favoriete wijn

We gingen in juni naar de champagnestreek en ja, daar hebben we natuurlijk nogal lekkere dingen geproefd! Het lekkerste wat we geproefd hebben was bij Boizel, een 2002 vintage die op houten vaten was vergist en gerijpt. Dat is met champagne niet gebruikelijk. Het smaakte zó goed. Naar gekarameliseerde noten, honing, getoast brood, vanille, ceder… Echt niet normaal, dus daar ging wel een fles van mee naar huis, natuurlijk.

Favoriete gadget

Deze maand heb ik vooral mijn laptop heel veel aangehad, haha. Dus dan maar ‘gewoon’ mijn MacBook Air die ik elke dag urenlang heb gebruikt. Verder heb ik deze maand niet zoveel gadgets gebruikt. Ik heb echt van die fases waarin ik bijvoorbeeld mijn iPad veel gebruik, dat was deze maand niet het geval.

Favoriete dag

Lastig, hoor! We waren in Bretagne en Champagne en daar hebben we zoveel fijne dagen gehad. Ik denk wel dat het een dag in Champagne is. De eerste volledige dag. Dus ook de eerste keer een champagnehuis bezoeken, de eerste proeverij, de eerste wandeling over Avenue de Champagne in Reims… Het was 36 graden en daardoor was het extra heerlijk om telkens in de kelders te zijn waar het zo koel was. Wat een topdag was dit. Ik ga dit denk ik nooit meer vergeten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.