Favoriete boek

Dat is zonder twijfel Elementaire Gewoontes van James Clear. Ik heb er al veel over gezegd hier op Cynthia.nl, op Instagram en in mijn Structuurjunkie nieuwsbrief, maar dit is gewoon zo’n fantastisch boek. Waarom? Omdat het op een hele eenvoudige, duidelijke en wetenschappelijk bewezen manier naar gewoontes kijkt. Volgens Clear zijn er een aantal ‘wetten’ waar je aan moet voldoen om een nieuwe gewoonte aan te leren of om juist van een gewoonte af te komen. Maak het zichtbaar, maak het aantrekkelijk, maak het gemakkelijk en maak het bevredigend. Daarbij geeft hij talloze praktische en makkelijke tips om zelf vandaag nog aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een nieuwe gewoonte. Echt een aanrader als je dit interessant vindt, ook omdat het gewoon heel erg leuk geschreven is en daardoor een plezier is om te lezen.
Favoriete serie/aflevering/film

The Handmaid’s Tale. In Frankrijk begonnen Willem en ik samen aan deze serie en wauw. Wauw, wauw, wauw. Het gaat over een nogal heftige situatie: in heel Amerika zijn steeds minder vrouwen vruchtbaar. Het geboortecijfer is enorm gedaald. Er ontstaat een soort noodsituatie waarbij vrouwen steeds minder rechten krijgen en uiteindelijk worden opgepakt als blijkt dat ze vruchtbaar zijn. Een groep christelijke fundamentalisten grijpt de macht in de VS en er ontstaat een hele strenge religieuze samenleving. De dienstmaagden wonen in huis bij een mannelijke bevelhebber en zijn vrouw en hun taak is het baren van kinderen. Ze worden regelmatig verkracht in de hoop dat ze zwanger raken en zo een kind baren voor hun bevelhebber en zijn vrouw. De regels zijn streng en de dienstmaagden worden gekleineerd, mishandeld en zitten vast in een leven waar ze niet uit kunnen.
Ziek verhaal, toch? Juist. Het is echt bizar om naar te kijken en in elke aflevering gebeurt er wel iets schokkends. In de serie volg je June, die als dienstmaagd Offred heet. June, of Offred, raakt haar dochter en man kwijt en heeft nu een verschrikkelijk leven bij haar bevelhebber en zijn vrouw thuis. We hebben net seizoen één gekeken en kunnen niet wachten om verder te kijken, ik ben zo benieuwd wat er gebeurt.
Favoriete beautyproduct

LUSH Ultrabland
Lastig, deze maand. Ik heb niet heel veel anders gebruikt dan normaal. Maar een superfijn product dat ik deze maand weer meer heb gebruikt is LUSH Ultrabland. Dat blijft zo’n heerlijke zachte en toch effectieve reiniger.
Favoriete maaltijd
Dat was in Frankrijk, op het strand van La Baule bij Les Albatros. Het was heerlijk weer, we zaten met onze voeten in het zand, we keken naar de zee en kregen waanzinnig lekker eten.




Een lokaal biertje!

We starten met ‘araignée de mer’, wat neerkomt op zeespin. Nog nooit gehad, het smaakt als krab, maar dan wat zoeter. Hier met avocado, citrus, quinoa en andere frisse, hartige smaken. Verrassend!

Het hoofdgerecht is kabeljauw met appel en dat klinkt eenvoudig, maar dit was perfect. De garing van de vis was zo fijn: stevig maar nog wel lekker zacht, nét gaar. De combinatie met de appel was te gek.

En na: chocolade-ijs met mango en een soort stevige notenballetjes.
Favoriete wijn


We gingen in juni naar de champagnestreek en ja, daar hebben we natuurlijk nogal lekkere dingen geproefd! Het lekkerste wat we geproefd hebben was bij Boizel, een 2002 vintage die op houten vaten was vergist en gerijpt. Dat is met champagne niet gebruikelijk. Het smaakte zó goed. Naar gekarameliseerde noten, honing, getoast brood, vanille, ceder… Echt niet normaal, dus daar ging wel een fles van mee naar huis, natuurlijk.
Favoriete gadget
Deze maand heb ik vooral mijn laptop heel veel aangehad, haha. Dus dan maar ‘gewoon’ mijn MacBook Air die ik elke dag urenlang heb gebruikt. Verder heb ik deze maand niet zoveel gadgets gebruikt. Ik heb echt van die fases waarin ik bijvoorbeeld mijn iPad veel gebruik, dat was deze maand niet het geval.
Favoriete dag
Lastig, hoor! We waren in Bretagne en Champagne en daar hebben we zoveel fijne dagen gehad. Ik denk wel dat het een dag in Champagne is. De eerste volledige dag. Dus ook de eerste keer een champagnehuis bezoeken, de eerste proeverij, de eerste wandeling over Avenue de Champagne in Reims… Het was 36 graden en daardoor was het extra heerlijk om telkens in de kelders te zijn waar het zo koel was. Wat een topdag was dit. Ik ga dit denk ik nooit meer vergeten!

In de ochtend voor het eerst wandelen over de Avenue de Champagne!


Pracht & praal!



Op bezoek in de kelders van champagnehuis Mercier. Ze hebben 18 kilometer kelder onder Epernay!


Proeven!


In dit vat past de inhoud van 200.000 flessen. Wow.

Even shoppen bij deze leuke champagnewinkel.


Lunchen bij Le Theatre.



Dit was de hemel. Zo’n lopend chocoladesouffleetje…

In de wijnmakerij van Charles Mignon

Zie je de gist in de nek van de fles?

Natuurlijk ook proeven bij Mignon!

Bij Champagnehuis Boizel. Zo indrukwekkend.


De kelders van Boizel

In dit deel van de kelder liggen flessen uit 1843…


Dineren bij La Cave d’Avenue.


Natuurlijk starten we met champagne!

Goede plank.

Deze tosti’s (oké, ‘croque monsieurs’). Wow. De lekkerste ooit. Met lokale dikke plakken ham en truffel.


En daarna heerlijk naar ons fijne hotel, Jean Moët. Ik was trouwens uitgenodigd door de streek voor deze trip.