Favorieten van juli 2019

Er is weer een maand voorbij en dat betekent… je weet het inmiddels: ik deel mijn favorieten met je. Van mijn favoriete serie tot mijn favoriete dag, maaltijd en wijn.

Leestijd

Favoriete boek

Tess Gerritsen – Sterf twee keer

Ik las alleen maar fijne boeken in juli, maar het boek waar ik het meest van genoot en waar ik het meest in opging, was Sterf twee keer van Tess Gerritsen.

Dit verhaal gaat over een zieke moordzaak en Rizzoli & Isles gaan het (proberen) op (te) lossen. Het verschaal schakelt steeds tussen Boston, waar ze samenwerken aan een moordzaak, en Botswana jaren geleden, waar een groepje vakantiegangers in de bush op zijn zachtst gezegd nogal in de problemen komen. Naar verhaal, retespannend. Wel zo’n typische moordzaak-thriller, maar soms heb je daar gewoon zin in. Echt een pageturner. En niet al te voorspelbaar.

Favoriete serie/aflevering/film

Ja, dit is hetzelfde als vorige maand: The Handmaid’s Tale. Willem en ik zijn er totaal door geobsedeerd. Niet normaal. Ik vind dit echt een van de beste series die ik gezien heb. We zijn nu bezig met seizoen drie en ik hoop dat het zo goed blijft als het nu is. Ziek verhaal, fantastisch geacteerd.

Favoriete beautyproduct

Ik denk dat dat mijn nieuwe LUSH douchegels zijn: Intergalactic & Sex Bomb. Ze ruiken zó ontzettend lekker, daar word ik ’s ochtends onder de douche gewoon helemaal blij van. Hoe simpel kan het leven zijn 😉
Intergalactic ruikt voor mij heel fris, menthol/eucalyptus-achtig, maar ook zoet. Echt een oppepper. Sex Bomb is juist heel bloemig en zoet. En die kleur, zo mooi roze!

Favoriete maaltijd

In juli ben ik weer een paar keer uit eten geweest en de maaltijd die me het meest is bijgebleven is bij Brass Boer. Ik ging uit eten met Jacques, recensent voor Dagblad van het Noorden. Ik ken hem van een persreis naar de Loire vorig jaar en we gingen nu eindelijk eens samen in Zwolle eten. Het was mijn tweede keer bij Brass Boer en het was zo waanzinnig lekker allemaal. Ik houd ook van dat ‘sharing’ idee, lekker delen met elkaar en veel verschillende dingen proeven. Volop genieten.

Favoriete wijn

Dat is ook weer een champagne… Net als vorige maand. Vorige maand heb ik natuurlijk wat flessen meegenomen en toen ik alleen in Groningen op ‘workation’ was trok ik voor mezelf een fles open. Moet kunnen. Het was de Janisson-Baradon champagne, de Grande Réserve, en hij was gewoon hartstikke lekker. Precies wat ik lekker vind in een champagne heeft ‘ie: frisheid, zuren, citroen, maar ook toast, brioche en amandelachtige smaken.

Favoriete gadget

In juli filmde ik heel veel video’s voor mijn Structuurjunkie onlineprogramma en dus gebruikte ik mijn camera weer heel veel! Ik gebruik de Panasonic Lumix GM1, ook alweer vijf jaar ontdek ik nu ik dit artikel teruglees. Bevalt nog steeds goed, hij is handzaam maar geeft goede resultaten.

Favoriete dag

Dat vind ik deze maand heel lastig! Ik denk dat het een dag in Groningen was. Lekker op tijd aan het werk, urenlang met Kees wandelen door de natuur en verder boeken lezen en chillen. Ik heb superveel leuke dingen gedaan in juli maar er was niet één dag die er speciaal veel uitsprong. Maar deze dag was heel erg fijn. Productief, in de natuur, daarna lekker chillen en niks hoeven.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Sandrine

  Steeds leuk om jouw favo’s te mogen lezen en zo mee te genieten. Deze blog blijft voor mij een toppertje.

 2. Marjoleine

  Heel benieuwd naar The handmaids tale, die gaat op mijn lijstje!

 3. Gina

  Ik heb nog steeds problemen met je site. Er komen niet meer regelmatig nieuwe blogs door. Af en toe nog een nieuw bericht, maar dan zo maar 5 dagen niets meer. Ik heb dit probleem al 2 weken.

  • Johanna

   Ja ik vind het raar dat ze er ook niet op reageert , het kan haar precies niet schelen

  • Cynthia Schultz

   Het kan me zeker schelen en ik heb hier en daar al gereageerd dat er aan gewerkt wordt. Dus nog steeds: working on it 🙂 Het is niet zo’n makkelijk probleem als het lijkt. Ik heb er op dit moment weer contact over met mijn support, maar het is blijkbaar nogal ingewikkeld.

  • Hilde

   Ditzelfde probleem heb ik ook. Zag nu via je instagram dat er een nieuwe blog online stond en zo doorgeklikt. Maar anders zag ik alleen het recept van de maïskolven als laatste bericht. (Ik bekijk je site via safari op mijn iPhone)

  • Johanna

   Oh fijn, ik had er nog niks van vernomen, vandaar! Bedankt dat je hier actie voor onderneemt, gewaardeerd!

  • Naomi

   Ja ik heb dit ook, fijn om te horen dat ik niet de enige ben! Cache leeggooien helpt tijdelijk… Als in, dan zie ik de nieuwe artikelen weer op de homepage.

  • Milou

   Ahhhh ik dacht dat het aan mij lag. Deze blogpost en die met de maïskolven als laatste blogs inderdaad.

 4. Lien

  Leuke favorieten weer 😀

 5. Jessica J.

  The Handmaid’s Tale staat ook nog steeds op mijn lijstje! Ik heb het eerste seizoen al klaarstaan. En van die Community Favourite-douchegels van Lush heb ik er twee andere gekocht: Guardian of the Forest en Goddess. ♥ Wist je dat ze allemaal gebaseerd zijn op hun gelijknamige Bath Bombs?

 6. rachel

  weer een mooi lijstje en naar lush ben ik wel heel benieuwd 😀

 7. Fre

  De gehele Rizzoli & Isles serie van Tess Gerritsen is tof, beetje vergelijkbaar met Frieda Klein van Nicci Gerard. Sowieso zijn de oudere boeken van Tess Gerritsen ook aan te raden en super spannend!

  • Fre

   Bedoel natuurlijk Nicci French!

 8. Tineke

  Lush is altijd fijn! Hier is de serie Vis a vis favoriet.
  Liefs

 9. Femke

  Wat een fijne favorieten weer. Dat boek lijkt mij wel wat, zoals jij hem omschrijft is het precies het type boek welke ik graag lees. The Handmaid’s Tale is bij mij ook favoriet, absoluut één van de beste series ooit.