Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van januari

Na mijn favorieten van 2017 beloofde ik het: ik ga weer maandelijks de ‘favorieten van’ oppakken. Vandaag vertel ik over mijn favorieten van januari. Welke muziek luisterde ik het meest, welk boek liet me niet los, van welke serie genoot ik het meest en welke maaltijd was het lekkerst? En natuurlijk: wat was de allerbeste dag van deze maand?

Leestijd

Favoriete boek

Dat is sowieso Sapiens van Yuval Noah Harari. Wat een ontzettend interessant, tof en pakkend boek. Ik kon hem niet wegleggen! Dit boek gaat over de geschiedenis van de mensheid en ik vind dat iedereen dit moet lezen. Het is naast heel interessant ontzettend leuk geschreven, alsof je een roman leest. Een geschiedenisboek, maar dan écht leuk. Ik ga snel het vervolg, Homo Deus, lezen. Kan niet wachten!

Favoriete schoenen

Ja, misschien moet deze vraag er maar uit, want ik draag dus gewoon bijna altijd mijn witte Adidas Stan Smiths met klittenband.

Favoriete beautyproduct

Dat is deze keer een geur, namelijk Sikkim Girls van LUSH. Ik schreef er al vaker over, want dit is gewoon een van mijn favoriete parfums. Zo kruidig, lekker sterk, warm, bijna wierook-achtig. Als ik hem opheb, ruik ik hem ook de hele dag heel goed, terwijl ik dat bij andere geuren die ik vaak draag niet meer heb. Mijn flesje is bijna leeg (30ml na een jaar, maar je hebt ook maar zo weinig nodig om hem goed te ruiken), dus dat wordt binnenkort weer even langs een LUSH winkel om een nieuwe te halen.

‘Sikkim Girls is een heel warm, sexy, bloemig en kruidig parfum. De geurnoten zijn tuberoos, frangipani en jasmijn. Zelf ruik ik er ook kruiden in, zoals vanille en iets peperachtigs. De geur ruikt heel stevig en is de hele dag echt aanwezig, daar houd ik van.’

Favoriete muziek

Joep Beving

Dat was in januari Joep Beving. Ik ‘ontdekte’ vorig jaar zijn muziek en krijg er geen genoeg van. Het is klassieke pianomuziek en het past goed tussen de instrumentale muziek die ik al veel luisterde, alleen is de muziek van Joep wel wat melancholischer en moody. De meeste nummers zijn rustig, gevoelig en zitten vol emotie. Ik luister er graag naar als ik aan het werk ben, maar ook tijdens wandelingen of in de auto. Het kan eigenlijk altijd, behalve als ik een beetje opgepept wil worden door muziek. Dan kan ik Joep beter niet aanzetten, want je gaat er eerder van huilen of ‘in jezelf zitten’ dan dansen of eh, tja, blij worden.
In januari ging ik naar een concert van hem in Hedon, mijn eerste klassieke concert, en ik vond het heerlijk. Anderhalf uur lang luisteren naar zijn pianomuziek en soms een verhaaltje over zijn nummers – het was bijna meditatief. Hij zei ook: ‘Goed, ga lekker zitten, doe je ogen dicht en droom een beetje weg’. Dat kan perfect bij zijn muziek. Dus: ga het eens luisteren. Ik vind het fantastisch.

Favoriete maaltijd

Al in oktober plande ik een etentje met vriendinnen Mariët, Lianne en Merel. Jet en Merel wilden al een tijd een keer gastronomisch uitgebreid dineren met lekkere wijntjes erbij en ik opperde om naar Niven te gaan. Ik ben daar precies een jaar geleden met een Groupon geweest en dat vond ik waanzinnig. Dus, we kochten alle vier een Groupon en half januari was het zover. Helaas was Merel verhinderd door privézaken op de dag zelf (dus nu gaan we gewoon een andere keer wel met zijn viertjes uit eten).
We hebben echt weer te gek gegeten. Wat een avond! We hadden officieel een tien-gangen proeverij, maar al met al hebben we wel twintig verschillende hapjes en gerechtjes gegeten met erg goede bijpassende wijnen. Wat een genot!

Favoriete gadget

Hmm, een favoriete gadget heb ik deze maand eigenlijk niet. Ik heb niks nieuws, ik gebruik niks anders dan normaal, dus er valt niet zoveel nieuws te vertellen. Next!

Favoriete dag

Dat was zeker weten zaterdag 27 januari. Die nacht sliepen we in Hotel Pillows in Zwolle en werden we wakker met een super uitgebreid ontbijt. Heerlijk. ’s Middags kwam de oprichtster van Houndation bij ons langs om Keesje te brengen… Eindelijk, na een hele tijd zoeken, onze eigen hond. Wat een bijzondere dag! Ik denk niet dat ik dit ooit ga vergeten. Je kan deze blogpost over Keesje lezen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.