Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van januari 2021

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij! Het is dus ruim tijd om terug te blikken op januari.

Leestijd

Favoriete boek

Favoriete boek

Dat was De goede grap van Norman Foreman.

De wereld van de 12-jarige Norman stort in na de dood van zijn beste vriend. Zijn moeder neemt hem mee op een roadtrip, die Norman ook gebruikt om op zoek te gaan naar zijn vader die hij niet kent.

De 12-jarige Norman en zijn beste vriend Jax waren een legendarisch komisch-duo-in-wording, met als doel over vijf jaar optreden op het Edinburgh Fringe Festival. Maar als Jax onverwacht overlijdt, stort Normans wereld in. Hij besluit als eerbetoon aan Jax om alsnog op te treden op de Fringe, niet over vijf jaar, maar over vijf weken. Zijn moeder wil niets liever dan Norman steunen, dus laden ze de auto in (en haar tachtigjarige collega – lang verhaal) en gaan op weg. Norman heeft alleen nog een verrassing voor zijn moeder: hij wil onderweg op zoek gaan naar zijn vader, die al voor zijn geboorte uit beeld was…

Dit boek mocht ik van de uitgever al lezen, hij verschijnt in april en ik mag een quote voor de achterflap aanleveren (hóe cool).
Dit boek heeft alles. Het is grappig, ontroerend, heeft onverwachte wendingen en is uiteindelijk hartverwarmend. Het leukste vind ik dat het niet zo voorspelbaar is en dat het blijft verrassen. De afwisseling tussen het perspectief van Sadie en Norman vind ik verfrissend. Aanrader!

Favoriete serie/aflevering/film

Wie is de mol! Wat heerlijk dat we daar weer volop middenin zitten. Ik geniet er weer met volle teugen van elk weekend. Ik zit op het moment van schrijven vooral op Rocky en Marije…

Favoriete maaltijd

Dat was de Bar Senang Box! Een box vol Indonesische hapjes thuisgestuurd. Zo ongelooflijk lekker, echt genieten. Dat gaan we binnenkort zeker nog een keer doen.

Favoriete beautyproduct

OPI Nail Envy. In December verwijderde ik mijn gelnagellak gezien we nu niet naar de nagelsalon kunnen. Ik verzorg mijn nagels nu extra goed met een nagelverharder en ik vind deze erg fijn. Ik krijg er echt sterkere, mooiere nagels van.

Favoriete wijn

Ik dronk in januari lang niet zoveel wijn als in december (wat misschien logisch is, haha), maar de favoriet was denk ik mijn ‘huischampagne’, van Brimoncourt. Gall & Gall heeft hem vaak in de aanbieding (tweede voor de helft van de prijs) en deze heb ik nu altijd wel in huis. Ik dronk hem met Harold & Harma bij een pizza Margherita met burrata. Fantastische combi, hmm.

Favoriete spelletje

Waar we in december vet veel spelletjes speelden, was dat in januari veel minder. Stom, want het is zo leuk om samen spelletjes te spelen. Het spel wat we in ieder geval een paar keer hebben gespeeld is Keer op Keer. Dat blijft een succes hier thuis.

Favoriete dag

Hmm lastig, in lockdown gaan alle dagen een beetje op elkaar lijken omdat erg zo weinig afwisseling is. Ik heb wel echt leuke dagen gehad, maar een favoriet kiezen vind ik nu voor de eerste keer echt lastig. Ik denk dat ik ga voor de laatste zaterdag van de maand, waarop ik een hiphop audiotour door de stad deed en daarna bij Harold & Harma ging eten en Wie is de Mol ging kijken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.