Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van januari 2020

Zo zit je nog met je hoofd in de feestdagen, zo zit januari er ineens al op. Echt voorbij gevlogen, zoveel gedaan! Ik deel weer wat mijn favorieten waren van de afgelopen maand. Mijn favoriete serie, maaltijd, dag, beautyproduct… en nog meer.

Leestijd

Favoriete boek

Als je mijn boekenupdate van deze maand al hebt gelezen, dan weet je dat dit er maar een kan zijn: Het Instituut van Stephen King. Het is het enige boek dat ik las (en nog niet uitlas), maar het is dan ook wel echt een boek waar ik vet van zit te genieten. Lekker freaky. Spannend. Houd ik van.

Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, worden de ouders van Luke Ellis stilletjes vermoord. Luke zelf wordt in een zwarte SUV geladen en weggereden. Dit alles duurt minder dan twee minuten. Luke wordt wakker in het Instituut, in een kamer die precies op zijn slaapkamer lijkt, alleen zonder raam. Aan de andere kant van de deur zijn meer deuren, met daarachter meer kinderen, die daar allemaal op dezelfde manier zijn beland als Luke. Kalisha, Nick, George, Iris en de tienjarige Avery hebben allen speciale krachten, zoals telekinese of telepathie. Zij zitten in Voorkant. Ooit waren er nog meer kinderen, maar die zijn naar Achterkant verhuisd.

Het personeel van deze sinistere faciliteit, dat onder leiding staat van de genadeloze mevrouw Sigsby, wil de bovennatuurlijke gaven van de kinderen inzetten voor zijn eigen doeleinden. En deinst nergens voor terug om dat te bereiken. Als je meewerkt, krijg je muntjes voor de automaten. Zo niet, dan wacht een wrede straf. Hoe meer kinderen er naar Achterkant worden gestuurd, hoe wanhopiger Luke wordt om te ontkomen en hulp te zoeken. Maar er is nog nooit iemand uit het Instituut ontsnapt…

Favoriete serie/aflevering/film

Willem en ik hebben jaren geleden apart van elkaar de serie Breaking Bad gekeken. We zaten laatst even ‘zonder serie’ en toen stelde ik voor om nu eens sámen Breaking Bad opnieuw te gaan kijken. Dat zijn we nu dus aan het doen en het is zó heerlijk. Breaking Bad gaat over Walter White, een scheikundeleraar die kanker krijgt. Hij en zijn gezin kunnen de behandeling absoluut niet betalen en hij besluit met drugs produceren dat geld te verdienen. Klinkt natuurlijk al als een matig idee, en de uitwerking ervan is ook niet echt ideaal voor alle betrokkenen.

Dit is mijn favoriete serie ooit. Gewoon van alle series die ik ooit gekeken heb en dat zijn er nogal wat. De spanningsboog, de enorme karakterontwikkelingen, de traagheid op veel momenten, maar ook de bruutheid en de heftige scenes. Ik vind het allemaal even mooi.

Favoriete maaltijd

Dat was eigenlijk het hele liveweekend van mijn Structuurjunkie onlineprogramma. We sliepen en aten bij Hotel Pillows en daar hebben we fantastische maaltijden gegeten. Als je naar onderen scrolt, zie je de foto’s hiervan!

Favoriete beautyproduct

Sinds deze maand gebruik ik voor mijn gezicht een nieuwe olie van Biodermal, de Renewing Face Oil die vol zit met verzorgende en hydraterende oliën. Ik houd van olie om mijn huid mee te verzorgen en deze bevalt goed. Niet te vet, trekt vrij snel in maar doet echt wat voor mijn huid. Mijn huid lijkt meer te stralen en is soepeler en zachter. De verpakking vind ik ook heel erg mooi. Bevalt dus heel goed! Ik heb deze trouwens opgestuurd gekregen door Biodermal.

Ik zie net dat hij nu maar €14,99 kost ipv €29,99 bij Bol, dus hele mooie korting!

Favoriete wijn

Haha, geen! Deze maand deed ik dry january dus ik heb geen slok wijn gehad. Ik kijk op zich wel uit naar een glas champagne. Maar dat komt later wel weer een keer.

Favoriete dag

Dat was het hele liveweekend van mijn onlineprogramma. Met een groep vrouwen de diepte in, aan de slag met planning & structuur, aan je bedrijf werken, issues oplossen, kwartjes laten vallen en plannen maken om weer stappen te zetten. EN: lekker eten, lekker drinken, genieten van een fijne hotelkamer en het heerlijke Pillows hotel… Wat heb ik hier onwijs van genoten en voldoening uit gehaald. Het mooie is dat ik dit vier keer per jaar doe, dus ik kijk nu alweer uit naar de volgende!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link het product aanschaft, krijg ik hiervoor een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.