Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van januari 2019

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij! En wat een heerlijke maand was het. De eerste anderhalve week was ik ziek, maar ik genoot wel enorm van januari en ik deel heel graag mijn favorieten met je. Van mijn favoriete boek tot mijn fijnste dag.

Leestijd

Favoriete boek

Thomas Rueb – Laura H.

Je leest morgen in mijn boekenoverzicht álles over de elf boeken die ik in januari las – het was echt een fenomenale leesmaand. Daar een favoriet uit kiezen is nogal lastig, want ik vond ze allemaal lekker om te lezen. Als ik goed ga nadenken over welk boek me het meeste plezier gaf, dan is dat toch Laura H. van Thomas Rueb. Ik vind het boek niet helemaal fantastisch geschreven, maar het verhaal pakte me zo enorm dat ik niet kon stoppen met lezen. Niet normaal. Dit boek gaat over het waargebeurde verhaal van Laura H., een meisje uit Zoetermeer die vertrok naar Islamitische Staat. En ze kwam terug. In Laura H. lees je alles over haar en haar jeugd, maar ook over hoe het nou allemaal precies ging. Rueb mixte haar verhaal met politieverhoren, WhatsApp-geprekken, mailwisselingen en interviews met bijvoorbeeld Laura haar vader en de zussen van Ibrahim, haar partner waarmee ze naar IS vertrok. Het is allemaal níet te bevatten.

Favoriete serie/aflevering/film

The Kominsky Method

Op zoek naar een leuke nieuwe serie begonnen Willem en ik deze maand aan The Kominsky Method. Ik houd van series en films over oude mensen, dus deze leek me wel geknipt. Je volgt acteercoach Sandy Kominsky en zijn vriend Norman Newlander. Als Norman zijn vrouw overlijdt aan kanker, vraagt zij Sandy om er voor hem te zijn. De twee worden goede vrienden. Je volgt beide mannen in hun strijd met ouderdom, maar ook met eenzaamheid, ingewikkelde familiebanden en natuurlijk de liefde.
The Kominsky Method is vooral grappig, de twee heren hebben een nogal droge en cynische humor die ik wel kan waarderen, maar het is ook triest en verdrietig. Mooi neergezet. En leuk om weer een serie te kijken met oude mensen.

Favoriete beautyproduct

Deze maand kocht ik mijn herbruikbare wattenschijfjes en ik moet zeggen dat ze me goed bevallen. Ik heb sindsdien geen normaal watje meer aangeraakt. Ik sta nog steeds achter mijn mening die je kan lezen in het gelinkte artikel, maar ik moet het nog wel even een paar weken langer testen om er mijn definitieve review over te schrijven. Voor nu: tevreden.

Favoriete maaltijd

In januari startten we met een eetclub. Samen met een groepje vrienden komen we elke acht tot tien weken samen om te koken, en we prikken op de wereldbol een thema. We begonnen bij onze vrienden Anthonie en Luda, en omdat zij begonnen en het initiatief namen, mochten ze zelf een keuken kiezen. Het werd Belarus, Wit-Rusland, omdat Luda daarvandaan komt.

Het was een fantastische avond. Luda selecteerde vooral recepten uit haar eigen jeugd, bij alles kwam een mooi verhaal met herinneringen. Elke gang werd gekookt door een ander duo en ik maakte samen met Luda het dessert: pannenkoekjes van Russische Huttenkäse, ei, bloem, rozijnen en vanille. Ik ga nog een artikel over deze avonds schrijven met alle gerechten en recepten.

Favoriete wijn

Ik dronk niet heel veel wijn in januari. Niet omdat ik een dry january deed of zo, maar soms gaat dat gewoon zo. Mijn favoriet is dus makkelijk te kiezen: een Chardonnay uit de Bourgogne die ik zelf vorig jaar in de streek kocht. Voluit de Mâcon-Milly-Lamartine van Les Héritiers du Comte Lafon uit 2014. Vol van smaak, veel tropisch fruit en dat fijne romige, boterige. Echt heel erg lekker.

Favoriete gadget

Ik kocht een nieuwe laptop! Een MacBook Air 13 inch, en ik ben er helemaal blij mee. Er valt niet heel veel over te zeggen eigenlijk, ik vind hem gewoon heel mooi en fijn. Hij is een stukje groter dan mijn ‘vorige’ MacBook die ik nu als backup laptop gebruik. Die was 12 inch. Dit iets grotere scherm is toch wel erg prettig. En die kleur… Zo mooi roségoud.

Favoriete dag

Van deze dag heb ik helemaal niet zoveel foto’s, maar misschien is dat juist een goed teken. En het is eigenlijk gewoon de dag dat we de eetclub hadden, waar ik het hierboven over heb. Dit was op een zaterdag en overdag heb ik weinig anders gedaan dan uitslapen, lezen en met Kees lopen. Heerlijk. Geen verplichtingen. ’s Avonds gingen we dus naar Bussum om bij vrienden te koken en te eten en ik doe bijna niets liever.

Structuurjunkie


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.