Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van februari 2021

Het wordt wat eentonig maar: nou jaaaa, februari is óók alweer voorbij. We kruipen langzaamaan echt richting de lente en daar word ik erg gelukkig van. Maar voor het zover is deel ik weer mijn favorieten van de afgelopen maand met je!

Leestijd

Favoriete boek

Michael Christie – Greenwood

Februari was echt een heerlijke leesmaand, ik las veel en ik las fijne boeken waar ik echt van genoten heb. Mijn favoriet was absoluut Greenwood van Michael Christie:

Meesterlijke familiegeschiedenis over houthakkers en natuurbeschermers in een stervend bos. Urgente en actuele pageturner.

Ze komen voor de bomen. Het is 2038. Jacinda (Jake) Greenwood werkt als een overgekwalificeerde tourgids op Greenwood Island in een van de laatst overgebleven bossen ter wereld na de Grote Droogte. De link tussen het eiland en haar familienaam leek altijd toeval, totdat er iemand met een boek over haar familiegeschiedenis verschijnt. We worden terug de tijd in genomen en ontmoeten de rest van de familie Greenwood: Liam, een gewonde timmerman die zijn dood in de ogen kijkt. Willow, een milieuactiviste die vastbesloten is de zonden van haar vader Harris, ooit een groot houtmagnaat, goed te maken. En Everett, een landloper die een vondeling redt en daarmee het lot van de komende generaties bezegelt…

Wauw. Wat een waanzinnig boek, mijn favoriet so far dit jaar. Een bijzondere familiegeschiedenis die telkens onverwachte wendingen neemt. Het begin van het verhaal bedriegt. Ik dacht: nu ga ik lezen over dit eiland en de wereld waar Jake in leeft, en wat voor rare plek het eigenlijk is met alle celebrities die heel veel geld betalen om de bomen te zien. Maar nee, we duiken het verleden in en lezen over haar voorvaderen. Voorvaderen bij wie allemaal bomen en natuur een grote rol spelen. Of het nou is dat ze het beschermen of dat ze er geld mee verdienen. Tof hoe het met elkaar verweven is in dit verhaal en ik houd er ook van hoe weinig voorspelbaar het is. Te gek.

Favoriete serie/aflevering/film

In februari begonnen Willem en ik met twee Nederlandse series: Mocro Maffia en Red Light. Van beide ben ik erg onder de indruk, wát een steengoede, spannende series. Maar ik moet kiezen, dus dan ga ik voor Mocro Maffia. We hebben in rap tempo twee seizoenen gekeken en gelukkig wacht het derde nog op ons. Het is rauw, intens, gewelddadig, pijnlijk en ongelooflijk spannend. Mijn favoriete personage is Tatta (Robert de Hoog). Wat een vent.

Favoriete maaltijd

Rijsttafel van Ron Gastrobar Indonesia

In februari aten we heel vaak heel lekker, maar de favoriete maaltijd is simpel: dat was de rijsttafel van Ron Gastrobar. Via Social Deal bestelden we die voor €15 per persoon en het was ge-wel-dig. Vol van smaak en textuur, veel verschillende gerechtjes, gewoon ontzettend lekker. En goed geprijsd. Dat gaan we zeker nog wel een keertje doen!

Favoriete beautyproduct

Mijn LUSH bestelling kwam binnen en ik was meteen gek op Dark Angels. Het is een reiniger, maar ik vind het meer een scrub en zo gebruik ik hem ook (ongeveer twee, drie keer per week). Het is op basis van houtskool en Rhassoul-modder wat diep reinigt. Het is pikzwart, dus ik gebruik het alleen onder de douche. Mijn hele wastafel zit er anders onder en dat vind ik maar gedoe. Het reinigt enorm goed en mijn huid is na gebruik zó zacht en schoon! Echt een ontdekking. En niet duur: €11,50 voor een potje van 100 gram. Je gebruikt maar weinig per keer, dus hier doe je wel eventjes mee.

Favoriete wijn

Laten we het vooral over een bijzondere wijn hebben deze keer! Voor een online proeverij met mijn vriendin Annemieke maakte ze een Zeelandse wijn van de Kleine Schorre open. Uit 2009. Dat is oud, zeker voor Nederlandse wijn, die worden over het algemeen jong gedronken. Deze was echt nog lekker, met voldoende zuur, honingtonen en veel gebakken overrijp fruit. Hele bijzondere smaken zaten erin en we waren onder de indruk van hoe lekker deze wijn nog was!

Favoriete dag

Als ik in mijn planner terugblader door februari, kom ik tot de constatering dat de dagen toch best wel op elkaar leken. Er was weinig bijzonders en dat merk je dan vooral achteraf: dat er niet veel dagen zijn die je echt bij zijn gebleven. Tja, coronatijden…  Echt een favoriete dag heb ik niet gehad in februari, maar ik moet wel zeggen dat ik vooral echt genoten heb van het bijzondere weer. De sneeuw, het ijs en de week daarna ineens zoveel zon en ‘hoge’ temperaturen dat ik eindelijk weer buiten in de zon kon zitten met een boek. Dat was echt zo speciaal! Ik heb heel wat dagen ’s middags in de zon kunnen zitten en dat was echt héérlijk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.