Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van februari 2020

Februari was een topmaand en dat komt goed naar voren in dit favorieten-artikel! Mijn favoriete dag, etentje & wijn waren namelijk allemaal in Italië en dat was echt awesome. Verder deel ik natuurlijk ook weer welk beautyproduct ik het liefst gebruikte en welke serie ik het liefst keek. Oh ja, en welk boek favoriet was.

Leestijd

Favoriete boek

The Now Habit – Neil Fiore Ph.D.

Ik las in februari vijf boeken en het is lastig daar een favoriet uit te kiezen, gezien Het Instituut me uiteindelijk heel erg tegenviel. Ik denk dat mijn favoriet dan wel ‘The Now Habit’ is, een boek over uitstelgedrag van een psycholoog. Hier wil ik meer over leren (onder andere voor alles wat ik met Structuurjunkie doe) en dit boek was mega uitgebreid en praktisch. Ik heb er megaveel van geleerd. Fijne opbouw ook en duidelijke uitleg. Dus niet per se een ‘leuk’ boek, maar echt een leerboek.

Favoriete serie/aflevering/film

Dat is dezelfde als vorige maand: Breaking Bad. We zitten nu in het laatste seizoen, bij de laatste paar afleveringen, en mijn hemel, ik was echt gewoon 70% vergeten. Jaren geleden keek ik deze serie al en nu kijken Willem en ik hem samen nog een keer. Ik vind dit echt de beste serie ooit. Als je het nog niet gekeken hebt, doen. ’t Staat gewoon op Netflix.

Favoriete maaltijd

Makkie! Dat was de avond bij Osteria Francescana. Er komt nog een uitgebreide blogpost over met álles over deze avond, maar natuurlijk moet ‘ie hier ook in staan. We gingen in Modena eten bij een van de beste restaurants ter wereld. Jaren geleden zag ik dit restaurant op Netflix bij Chef’s Table en sindsdien stond ‘ie hoog op mijn lijstje. Willem nam me als verrassing mee en het was echt de beste avond van mijn leven. Serieus.

Favoriete beautyproduct

Al een tijdje gebruik ik een erg fijne toner van Kiehl’s en die wil ik deze maand wel even uitlichten. Het is de Kiehl’s Calendula Herbal Extract Facial Toner dat volzit met natuurlijke, verzorgende bestanddelen. Ik gebruik het na het reinigen van mijn huid met bijvoorbeeld micellair water, een reinigingsbalsem of facewash, dus als laatste stap in mijn reinigingsroutine, voor ik verzorging aanbreng. Het is heel zacht voor mijn huid, verwijdert laatste beetjes viezigheid of product en laat mijn huid zacht, stralend en verzorgd achter. Een fles van 250ml is €38,50 wat wel prijzig is, maar ik doe er nu ook al een maand of vier mee terwijl ik hem elke dag gebruik en hij is nog niet eens halfleeg.

Favoriete wijn

Dat zal je vast verrassen: het is Lambrusco. Lambrusco ken ik van mijn tienerjaren als goedkope zoete bocht, maar in Bologna en Modena en omstreken wordt dit heel erg veel gedronken. En dan is het dus geen goedkope zoete bocht. We hebben het vooral rood gedronken, met bubbels, en het is heerlijk bij pasta met rode saus, maar eigenlijk ook bij pasta met elke andere soort saus 😉 Je drinkt het koud, het is mega fruitig en de bubbels in een rode wijn geven toch wel een bijzondere beleving. Lambrusco is trouwens wijn gemaakt van de Lambruscodruif en het is er wit, rood en rosé, met bubbels en zonder bubbels. Maar wij vonden in Modena en Bologna vooral de bruisende rode variant.

Favoriete dag

Dat was sowieso een dag in Italië. Maar welke dag… De dag dat we bij Osteria Francescana gingen eten was fantastisch, maar misschien vond ik de dag erna wel nog fijner. Rustig wakker worden in ons appartement, door Modena struinen, lunchen bij Trattoria Aldina en ’s avonds een biertje bij een leuk biercafé. Perfect. En natuurlijk dik vet nagenieten van ons epische diner de dag ervoor.

Februari was awesome 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.