Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van december 2021

De allerlaatste favorieten van 2021! December was een hele fijne en hele bijzondere maand waar ik erg van heb genoten, dus bij deze een aantal HELE grote favorieten.

Leestijd

Favoriete boek

‘Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen’ van Jessica Pan.

Dat was ‘Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen’ van Jessica Pan.

Wat gebeurt er als een verlegen introvert een jaar lang gaat leven als een enthousiaste extravert?
Jessica Pan gaat het onderzoeken.
Toen Jessica werkeloos en zonder vrienden thuis op haar vaste plekje op de bank zat, vroeg ze zich af of haar leven er anders uit had gezien als ze wat meer open had gestaan voor nieuwe ervaringen. Als ze vaker nieuwe mensen had leren kennen, in plaats van dat ze altijd haar huis boven boven de pub had verkozen.
Dus deed ze wat ieder weldenkend mens zou doen; ze dwong zichzelf om een jaar lang als een extravert te gaan leven. Dit stond er op haar lijst: optreden in een comedyclub, alleen op vakantie gaan, praten met vreemden in het ov… Ze had meteen spijt.
Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen volgt het hilarische, ongemakkelijke en soms pijnlijke jaar van Jessica Pan, die verslag doet van de extraverte wereld aan alle introverten hier.
Is het leven daadwerkelijk makkelijker voor extraverte mensen? Of is het de nachtmerrie die Jessica altijd dacht dat het zou zijn?

Ohh, dit boek vond ik zo leuk! Ik herken heel veel van mezelf in Jessica, ik ga ook vaak sociale activiteiten uit de weg en ben ook een introvert. Nu is zij ook nog eens heel verlegen, dat ben ik niet, maar ik kon me in veel gevallen in haar verplaatsen. In haar boek vertelt ze over haar jaar waarin ze als een extravert gaat leven. Je denkt vooraf: dat wordt een hel. Maar niets is minder waar: Jessica leert er enorm veel van en ze merkt dus dat ze echt gelukkiger wordt van meer sociale activiteiten en contacten. Ook voor mij leerzaam en herkenbaar. En heel grappig geschreven, dus leuk om te lezen!

Favoriete film/serie

Hmmm, lastig, want ik heb in december veel dingen gezien waar ik enorm veel plezier aan beleefd heb. Denk aan Selling Sunset, Undercover, Just like that, Don’t Look Up… En ik ben New Girl opnieuw aan het kijken en dat vind ik ook echt héél leuk.

Maar goed, ik moet kiezen, dus dan ga ik voor de film Don’t Look Up. Deze is vlak voor kerst (of tijdens kerst?) op Netflix gekomen en ik was meteen nieuwsgierig: het is een apocalyptisch verhaal dat gaat over een grote komeet die met een noodgang op de aarde af komt razen en die al het leven op de wereld zal uitroeien.

Ik dacht: dit wordt een lekker zwaar dramatisch verhaal. Maar niks is minder waar. Het is luchtig, grappig, absurd en hier en daar richting slapstick, maar dan nét niet. Met waanzinnige rollen voor bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio, Meryl Streep en Jonah Hill. Het is een vrij grappig verhaal met veel satire, die natuurlijk slaat op de huidige pandemie, of de klimaatcrisis. Ik vind het steengoed gedaan en heb echt enorm genoten van deze film.

Favoriete beautyproduct

Begin december kocht ik weer eens The Daily Microfoliant van Dermalogica. Vroeger gebruikte ik die met veel plezier en toen ik heb bij de Bijenkorf zag staan, besloot ik die – samen met een serum – mee te nemen. En oh, wat is dit heerlijk spul. Het is heel fijn, wit poeder (op basis van rijst en havermout) dat je zelf in je handen mengt met wat water waardoor het een soort korrelige pasta wordt. Ja, dat klinkt lekker, he? Dat masseer je in over je gezicht en spoel je vervolgens af. Het resultaat is een schone, stralende huid. En het is zó zuinig, je hebt maar een heel klein beetje per keer nodig. Ik houd echt van dit spul.

Favoriete wijn

Voor kerst bestelde ik bij onze lokale wijnwinkel Mondovino de wijn en ik wilde eens wat anders dan champagne, dus bestelde ik weer eens Franciacorta. En oh man, wat was dit een waanzinnig lekkere wijn. Echt mijn favoriet van december. Rijk van smaak, met die fijne smaken die vergisting op fles én rijping met zich meebrengt zoals noten en brooddeeg. Verder is ‘ie heel fris en fruitig, met vooral wat rijper steenfruit zoals perzik. Jum! Om precies te zijn is het de Franciacorta Emozione Brut 2016.

Favoriete maaltijd

Dat was mijn maaltijd die ik alleen at bij Kome op Curacao. Eigenlijk begon deze maaltijd al op het strand, waar ik bij Avila de zonsondergang zat te bekijken met een glas Sauvignon Blanc en bitterballen. Daarna toog ik naar Kome, voor een Whiskey Sour en gebakken spruitjes die zó lekker waren dat ik het bijna niet geloofde. Daarna een glas Merlot met de meest perfect gebakken steak ooit. Niet normaal hoe ik hier van heb zitten genieten!

Favoriete dag

Oeeeeeeewaaaa, hoe moet ik dat kiezen met 2 weken Curacao? Ik kan niet kiezen en dat ga ik ook gewoon niet doen, haha. Dus het wordt een mix van meerdere dagen. Alles is toch een blur in mijn hoofd, haha.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.