Favorieten van december 2019

Het laatste favorietenoverzicht van 2019! Ik deel weer met je wat mijn favoriete dag van de maand was, maar ook wat het lekkerste was wat ik at en welk boek mijn favoriet was.

Leestijd

Favoriete boek

Dat was zonder twijfel ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen. Voor kerst heb hem ik ook aan drie mensen cadeau gedaan. Wat een indrukwekkend verhaal. Het gaat over het huis ’t Hooge Nest in Naarden, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een groep joden onderdook. Dit ging onder leiding van twee zussen, Janny & Lien Brilleslijper. Het is een schrijnend en verdrietig verhaal, maar ook heel heldhaftig en hier en daar luchtig en grappig. Bijzonder knap geschreven.

Favoriete serie/aflevering/film

Op tweede Kerstdag kwam het tweede seizoen van You uit en die hebben Willem en ik samen meteen gekeken. You gaat over Joe. Een hele charmante, grappige, knappe en lieve jongen. Beetje jammer alleen dat hij een stalker en moordenaar is. In seizoen één vind ik hem wat over the top, echt een evil karakter. In seizoen twee neemt verhuist hij en neemt hij zich voor om het dit keer echt beter te doen. Geen stalking meer. Geen moorden meer.

Ik vind Joe geloofwaardiger en leuker in seizoen 2. Het hele verhaal wordt iets geloofwaardiger ook. Niet dat hij nu ineens een fantastische gast is… Maar dat maakt het juist ook zo leuk. Heerlijke serie. En nu wachten op seizoen 3…

Favoriete maaltijd

Hmmm, lastig kiezen met al die kerstdiners. Het is toch wel het kerstdiner met mijn ‘team’, met Emmy en Brenda bij Brass Boer Thuis. We hebben echt super genoten van al die gerechtjes en de prachtige bijpassende wijnen. En natuurlijk de gezelligheid.

Favoriete wijn

Dat was Boizel Cuvée Sous Bois uit 2009, een champagne die Willem en ik in juni in de streek kochten. We hebben gewacht op een mooi moment om hem te openen en dat was eerste kerstdag. We hadden een avondje op de bank gepland met een film, een plankje met allemaal lekkers en een fijne wijn. Dat werd dus deze. Hij was fantastisch lekker! Nootachtig, toasty en ook die houtsmaken zoals vanille. Echt te gek, heel erg van genoten samen. En dit typ ik terwijl ik een dry january doe… Gelukkig is het maandagochtend en heb ik over het algemeen op maandagochtend geen zin in champagne 😉

Favoriete gadget

Als kerstcadeautje voor mezelf kocht ik een nieuwe koptelefoon, de Sony wh-1000xm3. Ik had hiervoor een noise cancelling koptelefoon van Bose, maar wat ik daar na een paar jaar toch minder aan vond is dat er een kabel aan zit en dat hij met AAA batterijen werkt. De nieuwe generatie koptelefoons hebben allemaal een accu die je met een kabeltje kan opladen en ze zijn draadloos (dus ze werken met bluetooth). Ik zat al een tijdje naar een andere koptelefoon te kijken en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt voor deze, hij kwam overal goed uit de reviews en is iets goedkoper dan de nieuwe van Bose. Ik ben er vooralsnog heel erg blij mee, zo lekker, geen kabel! En mijn oude Bose heb ik aan Willem gegeven. Hij blij, ik blij!

Favoriete dag

Dit is zoals elke maand weer lastig, maar ik kom denk ik uit op 25 december, eerste kerstdag. We worden wakker bij mijn schoonouders thuis en we ontbijten samen. Tegen het einde van de ochtend gaan Willem en ik met Kees wandelen bij het Zuidlaardermeer. Het is heerlijk weer, de zon schijnt en het is niet koud. ’s Middags gaan we naar huis en naast een wandeling bij de Wijthmenerplas hangen we lekker op de bank met Kees. ’s Avonds trekken we die mooie fles champagne open, maken we een grote borrelplank en kijken we The Lion King. Ik huil daar ongeveer tien keer bij (mijn hemel wat een drama) en geniet van deze heerlijke avond.

Ik heb van die dag alleen deze foto, en de foto met de champagne hierboven. Ik was niet zoveel met mijn telefoon bezig, goed teken 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Caroline

  Ik ben juist op zoek naar een andere Noise Cancelling koptelefoon, ga me in degene die jij hebt gekocht verdiepen.
  Dank je wel voor het delen van je favorieten van december. ( favoriete blog van mij).

 2. Suuz

  Ik kijk nu naar You S2, maar geloofwaardiger vind ik het nog niet. En ook zonder die moordenaarstrekjes vind ik m echt heel onaantrekkelijk, haha. Maar ach, het kijkt lekker weg!

  Zo’n koptelefoon is echt een zegen. Ik heb nu een paar jaar de Sennheiser Momentum wireless, in een beetje classy look (creme/parelmoer, met bruin leer). Het is z’n geld heel erg waard.

 3. Annet

  Fijne lijst!
  Ik heb voor maart een weekendje weg geboekt inclusief een etentje bij Brass Boer Thuis dankzij jouw review.
  Ben benieuwd, dit ziet er weer heerlijk uit! 😋

 4. Ilona Wielinga

  Wat weer een fijn lijstje. En al die foto’s van het eten word je alleen al blij van, haha.

 5. rachel

  weer een leuk favorieten overzicht!! vooral dat eten hahaha mijn god wat heerlijk 😀

 6. Jessica J.

  Seizoen twee van You heb ik er ook razendsnel doorheen gejaagd! En wat toevallig, ik kocht / kreeg ook een nieuwe hoofdtelefoon als kerstcadeautje, de Marshall Monitor Bluetooth. Topding!

 7. Sanne

  Zooo goede voornemens? Je bent overduidelijk een emotionele eter, je bent waarschijnlijk 30 kilo aangekomen en maar beweren dat alles goed met je gaat? En dat je heel erg geniet? Hoe kun je nou genieten van overmatig eten? Voordar Haagsche Rachie op een agressieve manier aanvalt zoals we van haar gewend zijn, moet zij meer eten en jij minder.

  • W

   Wat een onmenselijke reactie. Bah bah. Zielig persoon

  • Shirley

   Ik draai zelf ook al een aantal jaartjes mee in de online wereld en ik BLIJF me verbazen over het feit dat ANDERMANS gewicht JOUW interesse wekt. Er zou een studie over moeten komen. Wat een aannames in zo’n walgelijke reactie.

  • jesse

   Jij mag wel eens met een psychiater gaan praten want je bent best wel ziek in je bekrompen koppie.

   Durf je jouw reactie aan je ouders te laten zien? Nee?
   Misschien moet je dan eens nagaan wat voor een persoon je bent.
   Voel jij je beter door andere mensen te beledigen?
   Ik hoop voor je dat dit komt door een hersenbeschadiging (moet haast wel),
   want als dit bewust gedrag is ben je minder waard dan de gemiddelde hondenkeutel.
   Misschien doe je het wel uit jaloezie of om stoer te doen bij je “vrienden” groepje.
   Of heb je geen echte vrienden?? Ook goed mogelijk met dit gedrag.

   Succes met je zielige kutleventje

  • Ness

   Waar haal je het recht en de pretentie om zoiets te posten?! Aan de reactie te zien lijk je een heel gefrustreerd en ongelukkige persoon. Daar kan je hulp voor zoeken he! Hier alvast een virtuele knuffel! Die kan je echt gebruiken!

  • Marijke

   Ik moet zo ontzettend lachen om jouw reactie Sanne. Je schrijft zo ontzettend grappig. De inhoud van je reactie is wat mij betreft drie keer niks maar de manier waarop is ontzettend gevat. Gebruik je schrijftalent op een positieve manier maar wellicht is het dan niet meer zo grappig.

   @Cynthia mooi overzicht weer. Ik ben erg benieuwd naar het boek. You heb ik niet echt een kans gegeven maar dat ga ik nu toch maar wel doen.

  • Kirsten

   Misschien moet jij jezelf eens serieus gaan afvragen waarom jij je zo druk maakt over hoe anderen leven? Want dat is pas ongezond. Succes!

  • Yolanda

   Dat mensen de moeite nemen om zulke berichtjes te posten, die werkelijk geen enkele toegevoegde waarde hebben en alleen maar onaardig bedoeld zijn. Wat intens sneu.
   *GET A LIFE*

  • Stefanie

   #doeslief

   Waarom zo gemeen?! Wat is daar het nut van?
   Ik snap het niet, doe gewoon normaal i.p.v. iemand de grond in boren. Dat verdient Cynthia totaal niet!

  • Suuz

   Oh, Sanne toch. En nu steeds even kijken wie er allemaal reageert op je gif-reactie? Jeetje wat sneu. Gelukkig staat Cynthia hier ver boven. Fijne dag. Je hebt het duidelijk nodig.