Favorieten van december 2018

Aan alles komt een eind, en ook aan de terugblikken van 2018. Maar ik ga nog wél even mijn favorieten van december bespreken, want dat doe ik gewoon elke maand – ook in 2019. Wat was mijn favoriete dag, maaltijd, welke muziek luisterde ik het meest en welk boek was het beste?

Leestijd

Favoriete boek

Gapen onder water – Revka Bijl

Dat was Gapen onder water van Revka Bijl. Dit zei ik er over in mijn boekenoverzicht van december: Dit is het debuut van Revka Bijl en ik vond het te gek. Het verhaal gaat eigenlijk over iemand met het tegenovergestelde van een burn-out. Veda verveelt zich dood, heeft geen baan, en als ze eindelijk een baan heeft verveelt ze zich daar ook weer dood en krijgt ze geen enkele uitdaging. Ambities heeft ze niet, daar wordt ze onzeker van (ik moet toch wel ambities hebben?) en een vriendschap met een jong meisje maakt alles eigenlijk nog een beetje erger. Of toch niet? Ik vind het mooi geschreven, pakkend, met hier en daar goede droge humor. Ik kon me erg goed verplaatsen in Veda en dat vond ik lekker, ik wás Veda. Dat lukt me niet altijd als ik een boek lees. Klik hier voor het fysieke boek. Ik heb dit boek gekregen van de uitgever.

Favoriete serie/aflevering/film

Zonder twijfel Bandersnatch! In de week van Kerst zei ik nog tegen Willem: ‘Er zouden nieuwe Black Mirror afleveringen moeten komen, het is alweer een jaar geleden dat het vorige seizoen uitkwam.’ En nét die dag kwam het nieuws over de Black Mirror film Bandersnatch. Dit is een soort interactieve film waarbij je allemaal keuzes moet maken, waardoor de loop van het verhaal verandert. Supertof! Het is ook echt een freaky verhaal zoals je van Black Mirror gewend bent en het is echt leuk om zelf te kunnen kiezen, al zijn de keuzes soms echt onmogelijk… Extra leuk: op het eind kan je makkelijk door alle opties heen zodat je alle mogelijke verlopen van het verhaal ziet.

Favoriete beautyproduct

Hmmm, hier moet ik wel even goed over nadenken… Ik weet niet of ik wel echt een beautyfavoriet had in december. Misschien was het wel de Rimmel Wonder Swipe Eyeliner, die heb ik echt veel gebruikt.

Favoriete maaltijd

Ik werd in december uitgenodigd voor een lunch bij De Librije, om samen met Jan van Lissum hierbij de nieuwe Jumbo wijnen te proeven en te matchen. Je begrijpt wel dat dit echt mijn ultieme maaltijd van de maand was…  Het was echt zo waanzinnig. Later nog meer hierover! Ik heb zelf gereserveerd voor in maart, vorig jaar vroeg ik van iedereen Librije-bonnen en die gaan we in maart samen opmaken tijdens een diner waar ik nu al ontzettend naar uitkijk.

Favoriete wijn

Ik deed in december mijn WSET3-examen (mijn wijnopleiding) en ik had daarvoor al een tijdje een speciale wijn in huis gehaald: bij een aanbieding van Gall & Gall kocht ik een 2008 Piper-Heidsieck. Als je ‘gewone’ Champagne (wat al te gek is) koopt, is dat altijd een blend van verschillende jaren. Vintages, dus van een oogstjaar, worden alleen in goede jaren gemaakt en zijn kwalitatief een stuk beter en qua smaak complexer. Deze vond ik echt helemaal waanzinnig. Fris en fruitig met smaken van meloen en perzik, maar ook veel toast-, brioche- en nootachtige smaken. Zo van genoten!

Favoriete gadget

Mijn e-reader. Ik heb in december veel gelezen en bijna alles op mijn Kobo Forma. Ik gebruik hem inmiddels bijna twee maanden en kan nu wel echt zeggen dat ik hem ontzettend fijn in het gebruik vind. Wel is hij wat groter en past hij minder goed in kleine tasjes (logisch). Ik heb de Kobo Forma gekregen van Kobo.

Favoriete dag

December had zoveel leuke dagen, met zoveel gezellige momenten, etentjes, Kerst, oud & nieuw… Het is bijna onmogelijk om te kiezen! Ik denk dat ik ga voor tweede Kerstdag. We logeren bij mijn schoonfamilie en daar worden we ’s ochtends wakker. We ontbijten gezellig samen, Willem en ik gaan wandelen met de honden en ons neefje, in de middag gaan we naar huis en later naar mijn ouders waar we nog een Kerstdiner hebben. Wat een heerlijke en gezellige dag.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

14 reacties
 1. Chris

  Oeh, ik wil Gapen Onder Watet ook echt lezen! Lijkt me leuk! Xx

 2. jose

  Ik heb meteen gapen onder water besteld voor mijn e-reader!

 3. Mirthe

  Gapen onder water doet me een beetje denken aan Mijn jaar van rust en kalmte! Gaat over een vrouw die een heel jaar slapend doorbrengt. Scherpe roman! Niet zo humoristisch denk ik, maar wel een tof boek. 🙂

 4. Linda

  Leuke favorieten weer! 🙂
  Ik wil ook ooit eens bij de Librije eten… Afgelopen jaren hebben we bij Niven in Rijswijk (1 ster) gegeten en bij ’t Nonnetje in Harderwijk (2 sterren) dus de Librije staat steeds hoger op het lijstje… Vraagje; waar moet ik ongeveer aan denken qua prijs voor een diner voor twee personen? Als je dat wilt delen tenminste 😉

  • Ingrid

   Volgens mij kun je op de website de prijzen van de ‘gangen-menu’s’ terugvinden. bij vijf gerechten betaal je € 187,50, bij zes gerechten € 195,00 en bij zeven gerechten € 202,50. (per persoon) en daar kun je dan optioneel nog een wijnarrangement bij kiezen.
   Wij gaan dit jaar daar ook voor het eerst een keer eten, lijkt me helemaal geweldig haha. Ben benieuwd.

  • Cynthia Schultz

   Klopt! De laatste keer dat ik er was, was ik voor twee personen inclusief alles (wijn, water, koffie, champagne vooraf, fooi et cetera) zo’n €600 kwijt.

  • Anouk

   Wow! Lijkt me geweldig om een keer te doen, maar wat een smak geld zeg. Ik weet niet of ik dat ooit aan mezelf kan verantwoorden hahaha. Wie weet ooit…..

 5. Jessica J.

  Wij moeten Bandersnatch ook nog zien! Tof dat je op het einde alle opties kan doorlopen, ik was al bezorgd dat ik alles zou missen door m’n keuzes, haha.

 6. Siem

  Leuk overzicht! Binnenkort langs de Gall&Gall.

  Is die jas trouwens van de H&M? Volgens mij is dat hetzelfde als de mijne ♡

 7. rachel

  wat een leuk overzicht weer! ik vind dit soort blogpost altijd leuk om te lezen 😀

 8. Ellen

  Leuk overzicht! Ik heb al een tijdje een vraag. Waar is die leuke zwarte trui van die je op de foto met de champagne draagt? Ik heb hem al vaker voorbij zien komen en ik vind hem zo leuk!

 9. Ingrid

  Leuk zo’n overzicht he! Gapen onder water ga ik ook bestellen 🙂
  Ik probeer weer wat meer te lezen om te kunnen ontspannen. Zowel via de e-reader als met fysieke boeken. Heb onlangs Lampje van Annet Schaap op jouw aanraden gelezen en deze was inderdaad erg leuk! Black Mirror vind ik helemaal niks aan, wij zijn ooit begonnen aan seizoen 1 maar vonden het vreselijk haha, de film ga ik me dus niet aan wagen. Wil nog wel Bird Box kijken.

 10. Saskia

  Blijft toch elke keer weer leuk om te lezen!