Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van augustus 2019

Augustus was een fijne maand. Ik was veel bezig met werk, waar veel mensen augustus echt als rustige zomermaand zien, was augustus juist een maand waarin ik heel veel werk verzette. Het was een topmaand, mede door dat werk, en door allerlei andere fijne momenten. Ik deel mijn favorieten weer met je!

Leestijd

Favoriete boek

Tess Gerritsen – de Chirurg

Augustus was wel een oké maand qua lezen en ik heb het meeste genoten van de Chirurg van Tess Gerritsen. In juli las ik een ander boek uit de Rizzoli & Isles serie en ik besloot nu maar bij het begin te beginnen. Lekker spannend, freaky verhaal. Daarna was ik wel echt even toe aan iets anders, maar ik ga zeker verder lezen in deze serie.

Favoriete serie/aflevering/film

Dat was IT. Ik wilde de remake van IT al tijden eens zien, maar ik durfde telkens niet. Op een vrijdagavond na twee glazen wijn durfde ik het wel aan en ik vond het awesome. Ik begin horrorfilms en -series steeds meer te waarderen en ik vond IT supergaaf. Een tijd geleden keek ik de oorspronkelijke film en ik vind dat ze er een fantastische moderne versie van hebben gemaakt met waanzinnige acteurs. Pennywise is letterlijk doodeng, al vond ik dat ze de scenes met de tanden niet hadden hoeven doen (hij is al eng genoeg zonder) en de echte schrikmomenten zie je van mijlenver aankomen. Voor mij is dat dan ook wel weer een voordeel, kon ik vast mijn hand voor mijn ogen doen… Het zit barstensvol clichés, maar zo is de film juist bedoeld en dat maakt het ook zo gaaf. Het vervolg verschijnt deze maand, ik kan echt niet wachten.

Favoriete beautyproduct

Salt of the Earth

Ik was in augustus een beetje zoekende naar een fijne deodorant. Ik gebruik altijd de original Dove roller, maar ik ging daar doorheen zweten. Als in… stinken. Nu gebruik ik een paar weken de Salt of the Earth deodorant, zo’n natuurlijke, en dat lijkt beter te werken nu. Het is alsof mijn lijf gewend raakt aan zo’n deodorant en er dan immuun voor wordt. Klinkt natuurlijk achterlijk, en waarschijnlijk kan dat helemaal niet, maar ik merk soms echt dat ik deodorant moet gaan afwisselen. Blijft een zoektocht, maar die Salt of the Earth lijkt nu goed te werken.

Favoriete maaltijd

Op een vrijdagavond nam ik mijn ouders en Willem mee uit eten naar de Sukerieje in Dalfsen. Daar was ik in juli ook al eens geweest en ik wilde er graag nog een keer heen. Mijn ouders doen zoveel voor me en ik besloot ze eens te bedanken met een etentje. Alles er op en eraan. Het was zo fantastisch. De Sukerieje kookt met groente in het middelpunt en daar kan je vis- en vleessupplementen bij bestellen. Tof idee en allemaal ontzettend lekker. Ze hebben ook goede wijnen en het wijnarrangement was top. Uitgebreide recensie volgt nog, maar dit was zeker mijn favoriete maaltijd van de maand.

Favoriete wijn

Op een zomerse zondagmiddag kwamen Annemieke en Pieter bij ons borrelen en ze namen een flesje wijn mee. Dat werd een magnum (1,5 liter) Riesling uit de Nahe. Die vond ik héél erg lekker. Hij kwam uit 2015 en was vol en rijp van smaak, een beetje olieachtig in de mond en hij had ook een randje petrol. Heel erg van genoten in combinatie met een rijk gevulde borrelplank.

Favoriete gadget

In augustus kocht ik een zakelijke telefoon. Ik heb het tien jaar met één telefoon gedaan omdat een extra nummer en telefoon me ingewikkelder leek, maar ik besloot nu toch aan de zakelijke telefoon te gaan. Zodat ik als ik vrij ben, nog meer écht vrij ben, en mijn telefoon dan gewoon uit kan zetten. Het was even zoeken naar welke telefoon het werd, ik vond het niet nodig om nog een keer meer dan 1000 euro aan een iPhone X te besteden, dus ik ging uiteindelijk voor een Huawei P20 lite. Ik kocht hem voor wat minder dan 200 euro en heb er een heel goedkoop abonnement bij gedaan. Dat zakelijke nummer gebruik ik alleen om te bellen en te whatsappen, dus daar hoeft niet veel data bij.

Anyway, hij bevalt eigenlijk heel goed! Het is een Android telefoon, wat ik vroeger wel vaker gebruikt heb. Het is altijd eventjes wennen, maar ik vind hem prima en de camera is ook nog verrassend goed. Verder gebruik ik mijn iPhone X gewoon, deze zal ik niet heel veel uur per dag in mijn handen hebben, maar ik ben er wel blij mee. Vooral vanwege de rust die het geeft buiten de werktijden.

Favoriete dag

Dat was 10 augustus. Willem, Kees en ik gingen een weekendje weg naar Friesland. We verbleven in hotel de IJsvogel in Legemeer en hadden nul plannen, behalve dan dat we ’s avonds in het hotel gingen eten. Overdag gingen we lekker wandelen met Kees bij de Vegelinbossen bij Sint-Nicolaasga, we belandden bij een fantastische bierwinkel en daarna reden we naar het charmante stadje Sloten waar ik lunchte met heerlijke mosselen. ’s Middags lekker chillen en een boekje lezen en daarna ’s avonds goed eten in het hotel. Wat een fijne dag.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.