Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van april 2020

April: de eerste volledige maand ‘in lockdown’. Dus dat betekent ook een heel andere favorietenblog! Gelukkig heb ik zeker kunnen genieten van héél veel dingen in april en dat deel ik graag vandaag met je. Ik deel onder andere mijn favoriete boek, wijn, maaltijd en beautyproduct.

Leestijd

Favoriete boek

Dat is een moeilijke, ik las in april veel boeken waar ik enorm van genoot. Ik denk wel dat ik voor het boek ga dat ik nog niet uit heb: Mijn duistere Vanessa van Kate Elizabeth Russell.

“De slimme, ambitieuze, naar het volwassen leven verlangende Vanessa Wye is vijftien als ze voor het eerst seks heeft met Jacob Strane, haar charmante en geraffineerde 42-jarige leraar Engels. De allesverterende affaire die volgt isoleert haar van haar omgeving en zal haar nooit meer volledig loslaten.

Zeventien jaar later wordt Strane in de piek van MeToo door een andere voormalige leerlinge beschuldigd van seksueel misbruik. Vanessa is diep geschokt door het nieuws, want haar relatie met Strane, dat was toch ware liefde? Wanneer de oud-leerlinge contact met Vanessa opneemt komt zij voor een onmogelijke keuze te staan. Houdt ze vast aan het geloof in haar tienerherinneringen of herdefinieert zij het grootste liefdesverhaal van haar leven en haar seksuele ontwaken?

Op superieure wijze beschrijft Kate Elizabeth Russell de psychologische dynamiek van een van de moeilijkste kwesties van onze tijd. Zowel genuanceerd als ongemakkelijk, gedurfd, krachtig en even fascinerend als verontrustend – Mijn duistere Vanessa gaat door merg en been.”

Vanaf pagina 1 grijpt dit boek me vast en laat me niet meer los. Holy shit wat een verhaal. Naast dat het shockerend is, is het eigenlijk nog enger dat je je best wel kan verplaatsen in de tiener Vanessa. De tiener die hopeloos verliefd wordt op een dertig jaar oudere leraar. Bovenal vind ik het steengoed geschreven, vanaf pagina één zit ik er middenin en ik ben écht op de middelbare school waar Vanessa op zit. Echt, wauw. Een eindconclusie heb ik nog niet omdat ik nog bezig ben in het boek, maar ik vind het nu al fantastisch. Hopelijk zet dat door!

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij.

Favoriete serie/aflevering/film

Better Call Saul. Zoals je misschien weet ben ik groot Breaking Bad fan, en nadat ik voor de tweede keer alle seizoenen had gekeken besloot ik nu écht voor Better Call Saul te gaan. Ooit, na mijn eerste keer Breaking Bad, probeerde ik het ook al eens, maar toen kwam ik niet door de eerste afleveringen heen. Het is wat traag, maar nu zette ik door en daar ben ik blij om. Inmiddels ben ik aanbeland bij seizoen 3 en het is heerlijk. Mijn empathie voor Jimmy doet vaak pijn, omdat hij zo vaak net díe dingen doet die je eigenlijk beter niet kan doen, maar hij lijkt het altijd te doen vanuit een bepaalde behulpzaamheid. Én hij vindt het gewoon leuk om zich soms op het randje van de wet te begeven. Of nou ja, soms ook flink eroverheen.
Lekker om nog in die Breaking Bad sferen te blijven hangen. En we hebben nog even, want er komen nu telkens nieuwe afleveringen online van seizoen 5.

Favoriete maaltijd

April is denk ik de eerste maand sinds tientallen jaren dat ik niet uit eten ben geweest. Gek idee eigenlijk, uit eten gaan is zo’n vast onderdeel van mijn leven. Ik noemde dan bij dit kopje ook meestal een maaltijd die ik buiten de deur at. Maar niet deze keer! Het is wel even extra goed nadenken, maar ik denk dat ik het meest heb genoten van de pizza met truffelworst van de Pizzabakkers. We dronken daarbij een fantastische rode wijn uit Ribera del Duero en in de zon in de tuin zat ik van elke hap te genieten. We hebben vast wel ‘betere’ of misschien objectief bekeken ook wel lekkerdere dingen gegeten in april, maar deze maaltijd staat me het beste bij. Het smaakte zó goed.

Favoriete beautyproduct

Ik ben geen handcrème-smeerder. Nooit echt geweest. Waar mijn moeder áltijd een tube handcreme op tafel had staan vroeger (en ik geloof nog steeds), ben ik daar dus helemaal niet mee bezig. Maar ja, dus wel sinds we 9281 keer per dag onze handen wassen, daar zijn mijn huid en nagelriemen ook niet immuun voor. Ik besloot te gaan voor een handcreme van Burt’s & Bees en daarbij de Cuticle Cream. Voluit de Burt’s Bees Ultimate Care Hand Cream en de Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream. Beide vind ik ze erg lekker, de Cuticle Cream heb ik jaren geleden al eens eerder gebruikt. Die breng ik meerdere keren per dag aan op mijn nagelriemen en die masseer ik dan goed in, bijvoorbeeld als ik een boek aan het lezen ben of een serie kijk. De handcrème gebruik ik gewoon meerdere keren per dag als mijn handen droog zijn. De crème trekt snel in, maakt mijn huid zacht en gehydrateerd en ruikt prettig (niet te overheersend). Bevalt prima! En ik ga er als een razende doorheen.
Ik heb deze producten trouwens gekocht bij Lookfantastic, daar bestelde ik laatst voor het eerst. Douglas heeft deze producten ook gewoon.

Nu ik dit stukje aan het schrijven ben, denk ineens terug aan mijn eerste keer in New York. Ik weet nog zó goed dat ik daar voor de eerste keer een drogisterij binnenliep en dat de hemelpoorten zich voor mij openden. Halleluja, wat was dat fantastisch. Het was de tijd waarin ik fanatiek elke dag aan het beautybloggen was en waarin ik nog niet echt een idee had wat ik kon verwachten bij die (fantastische, weet ik nu) drogisterijen in Amerika. En ik weet nog heel goed dat ik als eerste een schap zag vól met Burt’s Bees. Een merk dat ‘bij ons’ best prijzig was en ook niet zomaar overal verkrijgbaar, dat moesten we toen echt online bestellen. En daar lag het. Een schap vol, en alles betaalbaar. Ik kocht niks, omdat ik niet kon kiezen.

Favoriete wijn

Ik dronk maar één rode wijn in april en dat was die we bij de pizza aten. De Carramimbre Crianza 2016. Een blend van Cabernet Sauvignon en Tempranillo uit Ribera del Duero, een noordelijk stuk van Spanje. Heeft 12 maanden gerijpt op eiken vaten. Bij de pizza was dit echt een goede combinatie! Hij smaakt heel vol en fruitig, maar ik proef ook drop en wat geroosterde smaken. Vet lekker en zeker een wijn die we vaker in huis gaan halen. €12,95, dus ook niet heel erg duur.

Favoriete dag

Als je weinig de deur uit gaat beginnen alle dagen toch wel een beetje op elkaar te lijken, realiseer ik me nu ik terugkijk. Toch is mijn favoriete dag een zaterdag, dát weet ik nog wel. Een vrije zaterdag waarop de zon scheen. Waarop ik ’s ochtends huishoudelijke dingetjes deed zoals stofzuigen, de was en het bed verschonen, een zaterdag waarop ik ’s ochtends lekker een uur met Kees wandelde terwijl de vogeltjes fluiten en een zaterdag waarop ik de rest van de dag in de tuin genoot van het lekkere weer en een boek. Welke zaterdag het precies was, ik weet het niet eens meer echt. Alle zaterdagen lijken op elkaar, maar dat is helemaal niet erg – van elke zaterdag geniet ik heel erg.

Het was uiteraard een rare maand, een april anders dan alle andere aprillen (dat is geen woord, maar het klinkt wel leuk). En toch heb ik een fijne maand gehad en genoten van veel verschillende momenten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.