Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van 2017

Op Miss Lipgloss heb ik een periode ‘favorieten van de maand’ gedaan waarin ik mijn favoriete boek, gadget, maaltijd, dag et cetera besprak. Daar ben ik om een of andere (lees: geen) reden mee gestopt. Ik ga het weer oppakken, en dan begin ik wel gewoon even met de favorieten van 2017! Ja, het is al even 2018, maar dat maakt niet uit.

Leestijd

Je kan hier mijn laatste ‘favorieten van…’ lezen. Die is van november 2016, en ik vond dat toen heel leuk om te schrijven en het werd ook goede gelezen. Dus ik pak het gewoon weer op! En in deze ‘eerste keer’ kijk ik terug op de favorieten van 2017. Want dat vind ik leuk om te doen.

Favoriete boek

Dit is natuurlijk niet te doen zo moeilijk, hoe kies je nou een favoriet boek? Hier heb ik heel lang over nagedacht en ik kom toch uit op De moord op commendatore: een Idea verschijnt van Haruki Murakami. Ik wil nog een aantal boeken noemen, maar ik moet er een kiezen, dus dat mag niet. Je kan in deze blogpost lezen over mijn twintig favoriete boeken van 2017. Ik vond dit eerste deel van de nieuwe boeken van Murakami gewoon zó fantastisch lezen. Zijn manier van schrijven, het aan de ene kant doodnormale en aan de andere kant superrare verhaal, de rustige en ingetogen karakters, de combinatie van spanning en rust die er in zit: ik las het in één zucht uit.

Favoriete schoenen

Ik draag dus bijna altijd dezelfde schoenen. Ik heb best veel sneakers en laarsjes, maar ik draag praktisch altijd mijn Adidas Stan Smith met klitteband. Inmiddels heb ik zo’n vier paar versleten, ik loop de zool gewoon helemaal kapot. Ze lopen gewoon heel lekker en ik vind ze er leuk uitzien. En ze staan bijna overal bij.

Favoriete beautyproduct

Mijn favoriete beautyproduct van 2017, dat is best even graven nu ik niet zoveel meer over beauty schrijf. Natuurlijk ben ik nog steeds een beautyliefhebber en test ik nog steeds nieuwe dingen, maar ik kan dus niet zo één, twee, drie opnoemen wat nou mijn favoriete product van het jaar was. Ik denk toch dat ik op de Catrice Rock Couture Mascara uitkom. Waarom? Omdat ‘ie vet goedkoop (€3,99) en echt heel goed is. Deze heb ik dit jaar drie keer opnieuw gekocht – en tussendoor natuurlijk ook weleens wat anders geprobeerd.

Favoriete muziek

Ik luister echt van álles, maar als ik dan iets moet noemen die ik het meeste luisterde in 2017 (wat ik gewoon terug kan zien in mijn Spotify statistieken) is het het nieuwe album van Rico & Sticks (IZM). Verder luisterde ik volgens Spotify veel  Nu Jazz en Triphop. Als ik nu iets aan zou zetten, zou het Gramatik zijn, dat heb ik ook veel geluisterd in 2017.

Favoriete maaltijd

Hou op, schij uit! Hoe moet ik nou uit zóveel lekkere maaltijden een allerbeste maaltijd kiezen? Dat is echt onmogelijk. Maar goed, als het dan echt moet, dan is het wel het diner bij De Librije samen met Emmy. Dat was zo’n waanzinnige avond met geweldig eten en fantastische bijpassende wijnen. Dat zal ik gewoon nooit vergeten!

Favoriete gadget

Mijn favoriete gadget van 2017… Dat is eigenlijk mijn iPhone natuurlijk, want die gebruik ik het meest, samen met mijn MacBook. Maar als ik naast dat ‘werkapparatuur’ iets moet kiezen is het mijn iPad. En ik merkte pas toen deze stuk ging hoeveel ik die gebruik (gelukkig viel het binnen de garantie). Ik pak hem vaak op de bank er bij als ik iets niet-werkgerelateerds wil doen, om onderweg series en films te kijken, om onderweg wat werkdingen te doen, om onderweg muziek te luisteren, om spelletjes te spelen… Vooral op pad gebruik ik hem erg veel, maar ook op de bank pak ik hem er nog regelmatig bij.

Favoriete dag

Haha, ik heb mezelf wel echt een moeilijke taak gegeven met deze blogpost. Mijn favoriete dag van 2017… Hier kan ik gewoon níet uit kiezen, maar ik moet, dus daar gaan we. Deze dag staat me echt het meest bij van 2017. Zaterdag 4 maart. De dag dat ik een fietstour deed in Brooklyn, New York. Het was IJSKOUD, het waaide hard en er deed verder niemand aan de tour mee, dus ik was alleen met de gids. ’s Ochtends wandelde ik over de Williamsburg Bridge naar Brooklyn, waar ik nog even superlekkere koffie dronk en bananencake at bij een klein koffiezaakje. Daarna fietste ik uren door Brooklyn, at een van de lekkerste pizza’s ooit en ging tegen het einde van de middag moe met de taxi terug naar het hotel. Het was mijn laatste volle dag in New York en ’s avonds sloot ik af met een diner bij… SHAKE SHACK. Dit was wel echt een heel perfecte dag waar ik met volle teugen van genoten heb en nog steeds van nageniet. Je kan mijn volledige verslag van deze dag hier lezen.

 

Tot zover mijn favorieten van 2017, en ik ga dit nu weer maandelijks oppakken! Ik kijk al uit naar de volgende, haha. Zo leuk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.