Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten november 2020

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Tijd voor de favorieten van november! Wat was mijn favoriete beautyproduct, boek en maaltijd? Ik deel het weer met je, net als een aantal andere favorieten.

Leestijd

Favoriete boek

Favoriete boek

Het boek waar ik in november 2020 het meeste van genoten heb is Martien van Jan Dijkgraaf. Zeker niet het beste wat boek wat ik gelezen heb, maar wel het boek waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Ik heb hem echt in één ruk uitgelezen.

edereen kent Martien Meiland van de televisieserie ‘Chateau Meiland’, die op SBS 6 wekelijks (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van ‘m, of je vindt ‘m vréselijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien. In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hún complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen. Over de jeugd van Martien, met zijn alcoholische vader Nico en zijn al op 45-jarige leeftijd overleden moeder Nel. Over zijn relatie met broer Jaap, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. Over de Meilanden, de Duivenvoordens en de Renkema’s. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor “de lelijkste man die ik ooit heb gezien” en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette. Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen. Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. Over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk. Over de serie ‘Chateau Meiland’, die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Over het vertrek van Caroline en Nadège. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld. Over de Gouden Televizier Ring. Over… álles! Wie de biografie ‘Martien – van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ uit heeft, heeft gelachen, een traantje weggepinkt én kan een echt oordeel over hem vellen.

 

Sinds een paar weken ben ik helemaal hooked aan Chateau Meiland. Beetje laat, maar ik geniet er met volle teugen van, van de familie Meiland die weer naar Frankrijk verhuist om daar een chateau op te knappen en er een chambre d’hotes in te runnen.

Het boek wilde ik natuurlijk daarom ook lezen. Het is geschreven door Jan Dijkgraaf en het is als het ware een gesprek met de familie, met Martien, Erica, Montana en Maxime. Zo is het ook opgeschreven, de gezinsleden zijn steeds aan het woord. Je leest over de geschiedenis (vooral van Martien), over alle bedrijven die ze zijn gestart en de perikelen daarmee en over de meer recente jaren (deels) in Frankrijk.
Als liefhebber van de serie is dit gewoon smullen. En ik heb nog meer respect gekregen voor deze harde werkers. Maar: je leest ook over de vetes en de ruzies, waar je als kijker toch nieuwsgierig naar bent, al is het een beetje goedkoop.

Het is geen meesterwerk, er zitten aardig wat typ- en spelfoutjes in en soms vind ik alle persoonlijke details over ruzies wat ver gaan, maar óók wel weer heerlijk om te lezen.
Gewoon een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om naar Chateau Meiland te kijken.

Favoriete serie/aflevering/film

Tja, dit kan niet anders. Ik ontdekte (nu pas, ja) Chateau Meiland. Meteen verslaafd. Wat goeeeeeed. Heerlijk om deze familie te volgen en hoe een event als een lamp ophangen een hele huis wordt. Lekker om aflevering na aflevering achter elkaar te kijken en te lachen om (vooral) Martien.

Favoriete maaltijd

Hmmm, hier moet ik héél goed over nadenken deze keer. Dat is een avond op Curacao geweest. We zaten in een kleinschalig resort met restaurant, waar je ook het eten op je kamer of in je eigen tuin kon laten bezorgen. Dat hebben we vooral gedaan en ik denk dat een avond met een biefstuk het allerlekkerste was. Huisgemaakte frietjes erbij, glas rode wijn, wat hebben we hier van zitten genieten.

Favoriete beautyproduct

Ik begon in november met het gebruiken van wat nieuwe skincare producten en ik ben heel erg blij met mijn L’Oréal Revitalift Hyaluronzuur Serum. Ik gebruik het elke dag in de ochtend en de avond en ik vind het een heel fijn serum. Er zit 1,5% hyaluronzuur in en dat zou moeten zorgen voor minder rimpeltjes, maar ook voor hydratatie en een soepele, gladde huid. Wat ik fijn vind aan dit serum is dat het heel ‘licht’ is: het trekt mega snel in en laat geen vettig laagje achter op de huid. Een ideale eerste stap dus voor de gewone huidverzorging. Ik merk dat mijn huid beter gehydrateerd is en ook wat meer straalt. Of rimpeltjes echt minder worden betwijfel ik, ik zie weinig verschil, maar ik merk wel dat mijn huid hier wel bij vaart.

Op het moment van schrijven heeft Bol een goede actie met 50% korting! Dit product heb ik gekregen van L’Oréal.

Favoriete wijn

Dat is deze maand een champagne geweest. Sinds een tijdje is de Brimoncourt champagne onze ‘go to champagne’ omdat ‘ie vaak in de aanbieding is bij de Gall & Gall (haha), maar vooral omdat ‘ie gewoon heel erg lekker is. Dus favoriete wijn van deze maand is deze champagne! Op het moment van schrijven krijg je als pashouder bij Gall & Gall €10 korting op deze wijn. #nospon #zelfgekocht 😉

Favoriete spelletje

Deze maand hebben we echt héél veel Keer op Keer gespeeld. Zo’n enorm leuk en eenvoudig dobbelspelletje.

 

Favoriete dag

Dat kan niet anders, dat was een dag op Curacao. Eigenlijk een dag zoals bijna al onze dagen er daar uit zagen, haha. ’s Ochtends even naar de gym samen, rustig ontbijten in onze tuin en verder de hele dag lezen, beetje zwemmen, beetje eten, beetje drinken, spelletje spelen, eten, drinken, slapen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.