Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van mei 2018

Wat was mei een prachtige maand met zoveel zonnige dagen én mijn verjaardag! Ik deel weer mijn favoriete boek, muziek, maaltijd, beautyproduct, gadget en dag met je.

Leestijd

Favoriete boek

Alexander McCall Smith – The No 1 Ladies Detective Agency

Een favoriet boek kiezen is deze maand niet zo moeilijk, dat is The No 1 Ladies Detective Agency van Alexander McCall Smith. Mijn schoonmoeder gaf me dit boek cadeau en ik vond hem zó leuk!

Wayward daughters. Missing Husbands. Philandering partners. Curious conmen. If you’ve got a problem, and no one else can help you, then pay a visit to Precious Ramotswe, Botswana’s only – and finest – female private detective.

Her methods may not be conventional, and her manner not exactly Miss Marple, but she’s got warmth, wit and canny intuition on her side, not to mention Mr J. L. B. Matekoni, the charming proprietor of Tlokweng Road Speedy Motors. And Precious is going to need them all as she sets out on the trail of a missing child, a case that tumbles our heroine into a hotbed of strange situations and more than a little danger . . .

Delightfully different, THE NO.1 LADIES’ DETECTIVE AGENCY offers a captivating glimpse of an unusual world.

Dit boek kreeg ik cadeau van mijn schoonmoeder, zij is groot fan van deze serie die inmiddels uit 18 boeken bestaat. In deel 1 leer je Precious Ramotswe kennen, die in Botswana haar detective kantoor begint. Precious is slim, pragmatisch, zakelijk en wil haar eigen boontjes doppen. In deel 1 lees je over haar geschiedenis, over haar ouders, haar jeugd en hoe ze begint met haar kantoor. Ook krijg je alvast wat leuke en grappige (of juist hele serieuze) zaken mee die ze succesvol afhandelt, vaak met een dosis humor. Heerlijk om te lezen, en een aanrader voor mensen die niet zo goed zijn in Engels maar dit wel graag willen leren. De boeken zijn in vrij eenvoudig Engels geschreven, dus ook als je niet regelmatig in het Engels leest is dit boek een aanrader. Ik ben al bezig in deel 2!

Favoriete serie/aflevering/film

Hmmm, hier moet ik wel iets langer over nadenken, want door het mooie weer in mei heb ik weinig series gekeken. Het enige wat ik deze maand actief gekeken heb is New Girl! Jaren geleden was ik enorm groot fan en uiteindelijk ben ik een keer afgehaakt. Nu ben ik weer verder gaan kijken bij het punt waar ik ooit gestopt ben en ik vind het weer helemaal heerlijk. En ik blijf een crush op Nick houden, wat een fantastische vent. Ik ben nu trouwens bij het deel waar Reagan net intrekt, dus alsjeblieft nog niet verklappen wat er gebeurt 😉

Favoriete beautyproduct

Dat is zeker de Nivea Sun UV Shine Control geweest, die heb ik zoveel gebruikt! Ik vind het een enorm fijne dagverzorging met hoge SPF: plakt en glimt niet en beschermt goed. Check hier mijn review.

Favoriete muziek

Voor mijn verjaardagsfeestje maakte ik een playlist met heel veel van mijn favoriete muziek én wat foute partyhits. Die heb ik veel geluisterd in mei.

Favoriete maaltijd

Ik heb veel en vaak lekker gegeten in mei, maar mijn favoriete maaltijd was toch denk ik wel bij FLFL in Groningen. We hebben ook fantastisch gegeten bij XO, maar ik vond de falafelwrap zo fantastisch lekker dat ik er nog bijna elke dag aan terug denk. Ik moet gewoon die wrap weer hebben. Bij FLFL maken ze alles zelf en dat proef je echt. Die wrap is zo lekker gevuld met verschillende sauzen, de huisgemaakte falafel, verse tomaat, komkommer en uit en och ik wil het nu.

Favoriete gadget

Nou, mijn favoriete gadget van mei was mijn oude iPhone 6 Plus die ik nog op mijn kantoor had liggen om ooit te gaan verkopen. De camera van mijn huidige iPhone (een 7S die nog niet eens een jaar heb) is er mee opgehouden. Het is een software ding, want ik kan wel gewoon Facetimen, maar verder is in alle camera-apps het beeld zwart. Ik heb alles al geprobeerd (ook fabrieksinstellingen terugzetten) en niks werkt. Natuurlijk ga ik het laten maken, maar het gebeurde net voor wij naar Terschelling gingen, dus ik dacht: ik wacht wel even tot we terug zijn en dan ga ik er mee naar de Apple reseller hier in de stad. Toen was ik dus héél blij dat ik nog een bijna perfect werkende 6 Plus op mijn kantoor had liggen…

Favoriete dag

Dat was mijn verjaardag! Op vrijdag 18 mei was ik jarig en dat was zo’n ontzettend leuke dag, met zoveel gezelligheid, lieve mensen en lekker eten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.