Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van maart 2018

Het is inmiddels alweer april, de lente is begonnen, tijd om terug te kijken op maart! Wat was mijn favoriete boek van de afgelopen maand, en van welke maaltijd heb ik het meest genoten? Ik vertel het je vandaag.

Leestijd

Favoriete boek

Zoals ik al in mijn boekenupdate vertelde, was maart niet echt een waanzinnige leesmaand. Ik las gewoon niet echt hele toffe boeken, had daardoor ook niet heel veel zin om te lezen en ik werkte meer waardoor ik ook gewoon wat minder tijd had. Dus: lastig, maar als ik dan een favoriet moet kiezen is het Een sky full of gedoofde lichtjes van Remco de Ridder. Dit verhaal gaat over een man die op vakantie is in Spanje en een telefoontje krijgt dat MH17 is neergestort. In dat vliegtuig zaten zijn halfzus en haar gezin. In het boek switch je heen en weer van de dagen die in Spanje nog volgen en het verwerken van dit drama terug in Nederland. Het is rauw, verdrietig, hard, maar ook grappig hier en daar.

Favoriete serie/aflevering/film

Ik wil bijna Temptation Island tikken (dat was echt mijn ontdekking van maart, een nieuwe guilty pleasure), maar ik ga toch voor The Crown. Willem en ik zijn bijna door de twee seizoenen heen die nu op Netflix staan en ik ben helemaal om. Toen we net begonnen met kijken, had ik even tijd nodig om er in te komen. Ik vond het allemaal wat traag en een tikje saai, maar na een aflevering of drie had ik de smaak te pakken.
The Crown gaat over de Engelse Queen Elizabeth, vanaf het moment dat zij gekroond wordt. Je volgt het dagelijkse leven, de kleine en minder kleine drama’s, de grote keuzes waar zij voor staat, de familiebanden en het (afwezige) gezinsleven. Het geeft een heel helder (en volgens mij ietwat gedramatiseerd) beeld van het leven van The Queen.
Ik vind het onwijs interessant, ik wist weinig over het Engelse koningshuis, en het is allemaal erg goed neergezet. Goede acteurs, die prachtige kleding, het paleis, de auto’s: je stapt echt heel wat tientallen jaren terug in de tijd. Naarmate de afleveringen vorderen, wordt het ook langzaamaan hier en daar wat grappiger – op een subtiele manier.

Favoriete beautyproduct

Mijn favoriete beautyproduct van maart was zeker weten de Dove Shower Mousse. Ik schreef er een uitgebreide review over, ik ben er echt onwijs enthousiast over. De geuren – de rozengeur is mijn favoriet, denk ik – die lekkere stevige textuur… En ik vind het zo leuk hoe die mousse echt het busje uit knalt, haha! Lekker wakker worden.

*product heb ik gekregen

Favoriete muziek

Hmmm, deze maand luisterde ik ook vooral weer de Lo-Fi lijst van Willem, die ik ook in de vorige favorieten blogpost liet zien. Ik heb afgelopen maand eigenlijk niet zoveel muziek geluisterd, ik werk vaak in stilte en als ik ga wandelen luister ik liever naar de fluitende vogeltjes 😉

Favoriete maaltijd

Dat was op 16 maart, toen ik met mijn vriendinnen Judith en Aukje bij restaurant Vidiveni ging eten. Daar komt nog een recensie over online, want het eten daar is echt waanzinnig. We gingen voor vijf gangen en dat was allemaal zó lekker! En dan die wijntjes… Echt een aanrader in Zwolle. Later dus meer hierover!

Favoriete gadget

Dat is mijn Fitbit Versa! Ik ging in maart naar Spanje voor de lancering van deze nieuwe smartwatch van Fitbit en ik ben er helemaal gek op. Ik kreeg het horloge mee en er komt komende week een review video over online. Ik droeg al een poos de Fitbit Alta (daarvan kan je hier de review lezen), dus ik was het hele concept van een activity tracker al gewend. Maar zo’n smartwatch is wel echt ideaal. Je krijgt zoveel informatie op je scherm over je dagelijkse activiteiten of de workout die ik doe, maar ook meldingen van berichten en telefoontjes en ik gebruik een boel apps. Zo ben ik op dit moment aan het werk met de app ‘Tomatino’, dat is een timer om te werken met de Pomodoro techniek. Ideaal. En het is gewoon een heel mooi apparaat, vind ik.

Favoriete dag

Hierover moet ik goed nadenken, want maart was echt een ontzettend leuke maand met heel veel leuke dagen. Nu wil ik een dag in Barcelona of Londen noemen, maar mijn favoriete dag was toen ik met mijn moeder een dagje naar Deventer ging. We wilden al maandenlang een dag samen op pad om lekker te winkelen, te lunchen en door een leuke stad te banjeren en 23 maart was het eindelijk zover. We wilden eigenlijk naar Groningen, maar ik was een beetje moe van het gereis de dag ervoor (ik was 36 uur in Spanje geweest voor Fitbit en de avond ervoor was ik rond twaalven tuis), dus we besloten het wat dichterbij te zoeken en naar Deventer te gaan. Dat was zo leuk! Lekker door de stad slenteren, samen lunchen, op het terras koffie drinken en een taartje eten, winkels in en uit… Ik ga meteen mijn moeder appen om een nieuwe date te plannen, en deze keer gaan we wél naar Groningen, haha!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.