Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten juni 2021

Wat was juni een heerlijke maand. Zoveel dagen met vet lekker weer en daar heb ik met volle teugen van genoten. Ik deel mijn favorieten van de maand weer met je – van mijn favoriete beautyproduct tot mijn favoriete boek.

Leestijd

Favoriete boek

Het boek waar ik in juni het meeste plezier aan heb beleefd was… (ik twijfel nog terwijl ik dit aan het typen ben) Het mysterie van kamer 622 van Joël Dicker.

Aan het begin van de zomer van 2018 verblijft een schrijver in het luxueuze Paleishotel in het Zwitserse Alpendorp Verbier. Hij verblijft in kamer 623 en verbaast zich erover dat de kamer naast hem het nummer 621-bis heeft. Langzamerhand wordt duidelijk dat jaren eerder een moord is gepleegd in kamer 622, waarvan het politieonderzoek nooit is afgerond. De schrijver besluit zich volledig op de onopgeloste moord te storten: wat gebeurde er twintig jaar eerder in kamer 622?

Met de precisie van een Zwitserse meester-horlogemaker neemt Joël Dicker ons in deze duivelse en adembenemende roman mee naar het hart van zijn geboortestad, waarbij een liefdesdriehoek, machtsspelletjes, verraad en jaloezie op de achtergrond meespelen.

De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker is een van mijn favoriete boeken en ik was dus erg benieuwd naar dit boek. Het stelde me niet teleur. De invalshoek is interessant, wat er gebeurt is spannend. Het is een whodunit, maar dan wel op een originele manier geschreven. Ik vind de tijdsprongen heel lekker lezen, knap gedaan, want het geeft een goede afwisseling in het verhaal zonder te verwarrend te worden.
Tikje ongeloofwaardig hier en daar? Ja.
Beetje veel plottwists? Ook.
Maar ik houd van de twists, de intriges, de puzzel die stukje voor stukje completer wordt, de zoektocht van Joël en Scarlett, de spanning. Enorm van genoten!

Favoriete serie/aflevering/film

The Handmaid’s Tale. Zonder twijfel. Wat is dat toch een vette serie, en het blijft spannend en intens.

Favoriete maaltijd

Dat was op Terschelling bij restaurant NAP. De eerste keer dat we weer echt uit eten gingen sinds enorm veel maanden en dat maakte het nog veel lekkerder.

Favoriete beautyproduct

Wat heb ik veel zonnebrand gesmeerd in juni! Dus eigenlijk wil ik een zonproduct noemen, maar ik ga tóch voor iets anders, namelijk de natuurlijke deodorant die ik sinds enkele maanden gebruik, van Happy Earth. Ik gebruik zowel hun ‘stick’ als de spray en beide zijn ze goed. De stick is een zoutsteen (aluin) en het water is daar ook van gemaakt. Sinds ik het boek Schoon van James Hamblin las, ben ik wat bewuster bezig met wat ik op mijn lichaam smeer en daardoor heb ik de overstap naar natuurlijke deo gemaakt. Niet omdat andere deodorant gevaarlijk is of zo, maar voor het microbioom van de huid is natuurlijke deodorant beter (en dus ook beter voor je gezondheid).

Favoriete wijn

Op Terschelling maakten we een bijzondere fles champagne open, de Pommery Cuvée Louise Brut Nature 2004. Die kreeg ik cadeau voor mijn verjaardag van John en Jeanet en we besloten hem op een zonnige dag open te trekken. Ik ben al gek op champagne en zo’n speciale vintage is dan al helemaal geweldig. Lekker veel hartige smaken zoals toast en noten, geweldig.

Favoriete spelletje

Op vakantie speelden we weer een aantal keer Keer op Keer, dat blijft toch een van de favorieten hier.

Favoriete dag

Dat was een van die waanzinnig zonnige dagen, op Terschelling. In de ochtend ging ik sporten, daarna lekker wandelen op het strand met Kees en Willem. We liepen even Midsland in en dronken daar een kop koffie bij Pura Vida, waar we ook gingen lunchen en daarna besloten we naar het strand te gaan. Boekje lezen, lekker eten en drinken mee, zwemmen kon helaas niet omdat er veel kwallen waren. Toen we terugliepen naar de strandopgang gingen we spontaan een hapje eten bij de Zandzeebar en dat was zó lekker. Zo’n dag met nul plannen die helemaal geweldig wordt.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link bestelt, krijg ik een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.