Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten van juni 2018

Lekker cliché, maar de tijd vliegt voorbij en ineens is het alweer juli. Tijd dus om mijn favorieten van de afgelopen maand weer te bespreken. Wat was bijvoorbeeld mijn favoriete boek, mijn favoriete beautyproduct of mijn favoriete wijn (nieuw onderdeel!)? Ik deel het met je vandaag.

Leestijd

Favoriete boek

De boeken waar ik de meeste tijd mee doorbracht en die ik het meest uitgediept heb, zijn mijn wijnstudieboeken. Ik deed half juni examen voor WSET level 2, dus ik heb de laatste weken daarvoor nog hard zitten studeren. Daarna begon ik meteen met leren voor level 3, waar ik in september mee begin. Deze opleiding is een stuk pittiger en heeft zo’n 100 uur studiebelasting, dus ik ben nu alvast begonnen met samenvatten en leren. Ik vind het ontzettend interessant en leuk, en wat ik nu alvast doe, hoef ik straks niet meer te doen!

Favoriete serie/aflevering/film

Ik heb in juni niet veel televisie gekeken, maar met Willem ben ik wel voor een paar films gaan zitten. We zitten een beetje in een horror-fase, dat begin ik steeds meer te waarderen. We keken in juni naar Cargo, the Cabin in the Woods en The Ritual. Van deze drie vond ik The Ritual het engst en Cargo het leukste, omdat ik gewoon helemaal gek ben op zombiefilms. Maar een échte favoriet zat er niet tussen.

Favoriete beautyproduct

Juni was de maand waarin ik heel vaak make-uploos door het leven ging. Heerlijk. Zeker op vakantie laat ik het vaak voor wat het is, maar ook thuis draag ik steeds vaker een dag geen make-up. De dag erna vind ik het dan weer heerlijk om ermee aan de slag te gaan, maar net zo vaak ook niet. Prima!
Als ik dan moet kiezen, ga ik voor het Catrice California in a Box palet. Ik gebruik dit altijd als ik make-up draag, het is zo’n mooi palet met twee tinten bronzer, twee tinten blush en een highlighter en die zijn gewoon prachtig. Het kost ook maar €9,89. De review is in de maak!

Favoriete muziek

Had ik dus gewoon niet deze maand. Ik heb nauwelijks muziek geluisterd. Al ging ik op Oerol naar een bosconcert van Tim Knol en dat vond ik wel heel erg tof. Dus dat heb ik wel vaker aangezet deze maand.

Favoriete maaltijd

Ook vanwege onze vakantie ben ik in juni weer regelmatig uit eten geweest, dus ik moet even goed nadenken welke maaltijd nou het meest fantastisch was… Als wij op Terschelling zijn, gaan we altijd naar restaurant De Zee en ik denk wel dat die maaltijd favoriet was. Geen poespas, maar gewoon lekker en goed eten uit de houtoven. Pizza met lamsham, Terschellinger lam met biet, heerlijke aardappelen uit de oven… Gewoon zo ontzettend lekker.

Favoriete wijn

Yesss, een nieuw onderdeel in deze rubriek! Dit kan natuurlijk niet meer ontbreken. Mijn favoriete wijn van deze maand is wel even heel ingewikkeld, gezien ik een aantal proeverijen heb gedaan. Een avond met mijn eigen proefgroep (zes verschillende soorten rosé), een proeverij met Therese van De Librije (drie wit, drie rood), een proeverij met sommelier Lotte Wolf (drie wit, drie rood) en een proeverij bij wijnbar Paskamer in Amsterdam (acht wijnen). En daarnaast heb ik zelf natuurlijk ook nog wel het een en ander opengetrokken of besteld in restaurants. Ik stel mezelf hier dus voor een onmogelijke opdracht, ik heb in juni denk ik wel 30 tot 40 verschillende wijnen geproefd.

Oké Cynt, kiezen. Mag ik één rode en één witte doen? Dan ga ik qua rood voor een wijn die ik ook al op mijn Instagram deelde. De Negroamaro del Salento van Cantine due Palme uit Italië, Puglia. €6,35 en wát een wijn. Volle bak zondoorstoofd fruit, heel romig en zacht, zwoel en véél smaak. Een wijn die zoveel mensen lekker vinden! Je proeft jam, rood fruit, vanille, honing, zachte rijpe tannines, veel smaak. Dit wijnhuis heeft veel goede betaalbare wijnen die je echt even moet checken, als je eerst deze maar probeert! Ik ben sowieso dol op veel wijnen uit het zuiden van Italië, dus ik had al wel verwacht dat deze me aan zou staan. Maar dat ‘ie ZO lekker zou zijn?!

Wit wordt wat lastiger, ik heb er al wel drie in mijn hoofd… Maar ik ga toch voor de Father’s Eyes Chardonnay van Di Lenardo. Ook uit Italië, uit Friuli. Dit is zo’n Chardonnay die veel hout heeft gehad en smaakt naar boter, karamel, overrijp tropisch fruit (banaan) en overrijp wit fruit (perzik, appel). Heel vettige, volle, aromatische wijn die ik echt fantastisch vind.

Als je wijn ook leuk vindt, volg me dan op Instagram @cynthiaenwijn. Daar deel ik elke dag iets over wijn! Van reviews tot tips en weetjes.

Favoriete gadget

Dat is de Kobo Clara HD e-reader die ik mocht lenen om te reviewen. Je kan hier de complete review lezen! Ik las al veel op mijn Kobo H2O e-reader, maar nu ik die Clara heb, lees ik nog meer digitaal. Wat een heerlijk apparaat.

Favoriete dag

Dit is dus ook super ingewikkeld, ik heb in juni veel leuke dingen gedaan. We waren een week op vakantie op Terschelling, ik ging een paar dagen naar Texel voor een culinaire foodtrip, ik was twee dagen naar Terschelling voor Oerol…  Mijn favoriete dag was er wel een op Terschelling, maar ja, dat kan ook bijna niet anders. Ik kan niet één specifieke dag aanwijzen, maar het was er een met mooi weer, een dag waarop niks hoefde, niks moest, geen wekker ging, waarop ik veel wandelde op het strand samen met Kees en Willem, waarop ik veel boeken las, misschien wel een dutje deed, een lekkere wijn dronk en vooral 0 stress had en totaal relaxed was. Ik ga weer even terug, denk ik…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.