Favorieten van februari 2018

Februari was een prachtige maand. We waren een aantal weken op Terschelling, hadden héél veel zon, lekker koud weer en het was onze eerste volle maand met onze lieve Kees. Ik deel mijn favorieten van deze maand!

Leestijd

Favoriete boek

Februari was een goede leesmaand, want we zaten drie weken op Terschelling. Daar had ik veel tijd om te lezen en dat deed ik dan ook! Daardoor is het ook lastig kiezen, want ik las twaalf boeken. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik kies voor De vrouw in het raam van A.J. Finn. Dit boek gaat over Anna Fox, een vrouw die straatvrees heeft en haar huis dus niet uitkomt. Ze is nogal geobsedeerd door haar buren, die ze graag begluurd. Oh ja, ze is ook nog alcoholist. Op een dag ziet ze iets verschrikkelijks gebeuren tijdens een van haar gluursessies, en dan raakt ze in paniek. Wat heeft ze gezien? Wordt ze gek? Wat moet ze doen? Als lezer weet je ook niet wat wel en niet waar is en dat blijft tot het einde spannend. Bizar verhaal, echt een pageturner.

Favoriete serie/aflevering/film

Ik heb het kopje ‘favoriete schoenen’ vervangen door ‘favoriete serie/aflevering/film’, want ik draag praktisch altijd dezelfde schoenen. Haha. Dat wordt een beetje saai.

De serie waar ik het meeste plezier aan beleefde in februari was toch wel echt De Luizenmoeder. Deze Nederlandse serie is te zien op NPO2 en gaat over het wel en wee op basisschool De Klimop. Juf Ank speelt een van de hoofdrollen en dat is echt een hilarisch type. Je moet het echt zelf zien om het te begrijpen – als ik het uitleg is het toch niet grappig. Elke aflevering kan ik minstens één keer bijna niet meer ademen doordat ik zo hard moet lachen en dat vind ik voor mezelf toch best een goede graadmeter.

Favoriete beautyproduct

Olie. Olie olie olie. Wat hebben we véél kou gehad in februari! Veel zon ook. Maar het kwik ging erg vaak onder nul. Ik heb daar dan meteen last van – qua huid dan. Op zich vind ik die temperaturen wel lekker, maar mijn huid verandert in een soort droog woestijnlandschap. Dan ben ik erg blij met olie. En dus smeerde ik in februari megaveel. Dat deed ik met mijn Kneipp Huidolie tot die op was, daarna met de Aesop Geranium Leaf Hydrating Body Treatment.

Favoriete muziek

Februari was de maand dat ik Lo-Fi ontdekte. Ik luister graag instrumentale muziek, en vooral triphop vind ik leuk. Willem heeft een enorme Lo-Fi lijst op Spotify en die stond in februari erg veel aan. Je kan hem hierboven vinden, mocht je benieuwd zijn!

Favoriete maaltijd

In februari gingen we veel uit eten, dus dit is een lastige. Ik denk dat ik voor de avond bij Loods op Terschelling kies. Onze vriend Sander die in de keuken staat maakte vijf gangen lekkers voor ons en dat was gewoon geweldig.

Favoriete gadget

Heb ik deze maand niet. Dus: Kees was mijn favoriete gadget 😉

Favoriete dag

Onze tijd op Terschelling is altijd een beetje een blur omdat de dagen zo op elkaar lijken. Dat klinkt heel negatief, maar dat is het voor ons totaal niet. We doen elke dag lekker waar we zin in hebben en meestal is dat gewoon lekker naar het strand, beetje rondbanjeren met Kees, lekker eten, beetje lezen. Dat soort dingen. Er moet ook niks. Dus zo’n dag was mijn favoriete dag.

Dit is eigenlijk een hypothetische dag, want ik heb het allemaal een beetje aan elkaar geplakt van verschillende dagen, maar zo’n dag was wel mijn favoriet. Lekker samen genieten en heel veel knuffelen met Kees.

Dit waren mijn favorieten van februari! Tot de volgende 🙂 Deel zeker jouw favorieten in de comments als je dat leuk vindt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

15 reacties
 1. Daniëlle

  Wat een fijne favorieten zeg! Heel nieuwsgierig naar het boek!

 2. Mijntje

  Je hebt het weer voor elkaar hoor; boek alweer gekocht. Ach ja, zo gaat het al jaren :).

 3. Marije

  Mooie favorieten! Ik ben erg benieuwd naar het boek.

 4. Linda

  Hoe meer Kees(-foto’s) hoe beter wat mij betreft, ik vind haar zo’n schatje! <3
  Wat een heerlijke maand heb je gehad. En 12 boeken, wauw! Ik heb er in januari iets van 5 gelezen, dat is al echt een record voor mij; ik probeer wel echt altijd onderweg te lezen (ik reis een uur met de bus naar mijn werk iedere dag, dus dan heb ik altijd een boek mee) maar alsnog kom ik er vaak niet aan toe :')

 5. Annet

  Random vraag:

  Ik vind je site fijn en inspireert.
  Lekker normaal en het benoemen van dagelijkse dingen zonder hysterisch gedoe. Erg fijn!
  Soms de diepgang in en soms juist luchtig en de positieve dingen benoemend.

  Nu vroeg ik me af of je misschien een keer een artikel wilt schrijven over hoe jij het aanpakt om bij jezelf te blijven en tevreden te zijn met wat je hebt zonder steeds groters te willen denken.
  Veel mensen online en offline willen vanalles van je, hoe blijf je dan bij jezelf en hoe maak je de keuzes hierin?
  Hoevaak vind jij het nodig om met vrienden af te spreken en wat is precies jou eigen quality time?

  De laatste 2 jaar ben ik zelf erg bezig met zelfontwikkeling. Voelt goed om er mee bezig te zijn en niet meer 24/7 voor iedereen klaar te staan om iedereen te vriend te houden maar juist na te gaan wat je zelf graag wilt.
  Omdat ik laag in energie zit ga ik snel twijfelen en voel ik niet goed wat ik voel. Sommige noemen mij een HSPer, dus misschien heeft het daar wat mee te maken.

  Ik ben benieuwd naar jou tips hierin 🙂

 6. Jessica J.

  Dat snoetje van Kees! ♥ Twaalf boeken, wauw. Ik heb vorig jaar m’n leesdoel van 25 boeken zelfs niet behaald. :’)

 7. Annika

  Wat een lief snoetje heeft Keesje toch!

 8. Ilse

  Ik vind dat je deze posts leuk aanpakt zo!
  Plezierig om te lezen, ook al zijn sommige dingen wel een herhaling vanuit eerdere artikelen wanneer je vaste lezer bent haha. Maar dat maakt helemaal niets uit!

 9. rachel

  hahah heerlijke foto van kees zijn snuit! Verder weer een heerlijk artikel!

 10. Malou | Blonde Blossom

  Ohhhh wat klinkt het heerlijk zeg! Het is zo fijn en belangrijk dat je af en toe van die weken hebt waarin je lekker kunt doen waar je zin in hebt. En die maaltijd! Het ziet er echt goddelijk uit. Wat is Kees trouwens een schatje! Malou x

 11. Marieke

  Ooooh dat toetje ziet er HEERLIJK uit! En jullie vakantie op Terschelling klinkt ook fantastisch! Wat zal Kees de tijd van d’r leven gehad hebben!

 12. Charlotte

  Wow, ligt het aan mij of doet de korte inhoud van dat boek me hard aan « the girl on the train » denken?
  Leuk artikel! Ik reageer niet vaak, maar wou toch even zeggen dat ik altijd met veel plezier je artikels lees! 🙂

 13. Sharon – Choose to Shine

  Mijn favorieten van februari zijn de Seahorse Plankton producten van Beauty Kitchen en de discodip paaseitjes van Hema!

  • Aude

   Haha, ik sluit me hierbij aan: Hema paaseitjes zijn hier ook favoriete snackje van februari! Wat een ontdekking 😉

 14. femketje

  ik moet nog steeds eens beginnen aan luizenmoeder, ik word doodgegooid met dat “hallo allemaal” liedje maar heb de serie nog geen minuut gezien! misschien daar toch maar eens aan beginnen zodra ik friends afgekeken heb 😀