Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Favorieten augustus 2021

Er is alweer een maand voorbij, we gaan zelfs alweer richting de herfst! Tijd om terug te blikken op augustus. Wat waren mijn favoriete van deze maand?

Leestijd

Favoriete boek

Klara en de zon’ van Kazuo Ishiguro

Dat was ‘Klara en de zon’ van Kazuo Ishiguro.

‘Klara en de Zon’ van Kazuo Ishiguro (winnaar Nobelprijs voor de Literatuur 2017) gaat over Klara, een zogenaamde Kunstmatige Vriendin met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na. ‘Klara en de Zon’ is een adembenemend mooie roman die ons een blik gunt op onze veranderende wereld door de ogen van een onvergetelijke buitenstaander. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende oeuvre onderzoekt Kazuo Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Wat een intrigerend verhaal! Geweldig om een boek vanuit het standpunt van een robot te lezen, die emoties, twijfels, liefde en binding voelt. Verveelde geen moment, bij tijden spannend en verrassend, en vooral ontroerend en mooi.

Favoriete serie/aflevering/film

Deze maand was ik helemaal hooked aan B&B Vol Liefde. Mijn hemel, wat een programma om van te smullen. Ik ben nog niet door alle afleveringen heen, dus ik heb nog wat uurtjes om te genieten van vóóral Bert en Debbie. Welkom in Casa Santangelo! Oké, ik ga NU weer kijken…

Vergeef het me dat er geen plaatje bij zit, want als ik nu ga Googelen voor een afbeelding, dan vind ik natuurlijk al allemaal details die ik nog helemaal niet wil weten.

Favoriete maaltijd

We gingen in augustus heel chic uit eten bij de Kromme Watergang in Hoofdplaat en het spreekt voor zich dat dat mijn favoriete maaltijd was. Wat een avond.

Favoriete beautyproduct

Hmmm, lastig. Ik ben wel dol geworden op de cleansing balm van Banila. Dit is een balsem die eerst romig en vettig is, en zodra je er wat er bij doet, verandert ‘ie in een melkachtige substantie. Verwijdert de meest hardnekkige make-up, ik vind het erg goed spul. Je doet er ook mega lang mee, want je gebruikt maar een heel klein beetje per keer.

Favoriete wijn

Prachtig label!

Dat was een natuurwijn tijdens het etentje bij De Kromme Watergang. Het is de Vin Libre Non Filtré van Florian et Mathilde Beck-Hartweg. Natuurwijnen bevatten geen toevoegingen (zoals sulfieten), worden niet gefilterd en de wijnen worden ‘wild vergist’, er wordt dus geen gist toegevoegd, maar alleen de natuurlijke gisten die op de druiven zitten zorgen voor het wijnmaakproces.

Deze smaakte echt verrassend, bijna naar geuze, een soort bier. Het is wat medicinaal, een tikje zuur, en fruitig. Grapefruit, peer, hij heeft ook iets ‘krijtachtigs’, zoals krijtjes van een schoolbord. Klinkt niet meteen als iets waar je zin in krijgt – was wel echt mega bijzonder en smaakvol.

Favoriete dag

Dat was onze dag in Brugge. Wat een feestje!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.