Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Favorieten van april 2018

April is voorbij, we komen stapje voor stapje dichter bij de zomer, bij zonnig weer en lekker veel licht. Barbecues, terrasjes, thuiswerken in de tuin… April was ook al een hele mooie maand en ik deel vandaag mijn favorieten met je. Wat was mijn favoriete playlist, welk boek vond ik te gek en welke maaltijd was echt de allerbeste?

Leestijd

Favoriete boek

Concept M – Aafke Romeijn

April was wéér niet een maand waarin ik veel las, maar een favoriet kan ik deze keer wel makkelijk aanwijzen: Concept M, de debuutroman van Aafke Romeijn.

In het jaar 2020, in een Nederland dat sterk lijkt op het onze, leeft Hava, een vijfentwintigjarige vrouw. Haar haren zijn grijs, haar huid is doorschijnend, haar ogen zijn diepzwart. Ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds verder ontwricht: medicatie is onbetaalbaar voor particulieren en de overheid kan de kosten nauwelijks nog dragen. Hava raakt bevriend met een groep radicalen die voorspellen dat kleurlozen binnen een paar jaar in de meerderheid zijn – het einde van de Westerse wereld. Ze begint te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie.

Concept M greep me meteen bij mijn lurven, ik wilde alleen maar door, door, doorlezen. Erg spannend, een beetje eng en ook in een diepere laag kritisch op onze eigen maatschappij. Ik heb er enorm van genoten!

Favoriete serie/aflevering/film

Hij moet toch een keer in mijn ‘favorieten van…’ voorbijkomen: Temptation Island. Dit seizoen is het eerste dat ik kijk en ik ga er compleet in op. Inmiddels zitten alle ‘echte’ afleveringen er op en is het duidelijk wie bij elkaar blijft en wie niet en ik heb er van gesmuld. Het is mijn grootste guilty pleasure op televisievlak op dit moment. Ik haakte ergens bij aflevering acht pas aan toen ik er toevallig langs zapte op televisie, toen ben ik de eerdere zeven afleveringen terug gaan kijken en sindsdien draait mijn leven om Temptation Island.

Nee, natuurlijk niet, maar ik ben er gewoon echt helemaal door geobsedeerd. Wie zijn deze mensen, waarom doen ze mee, hoe gedragen ze zich en waarom, en WHAT THE HELL GEBEURT ER ALLEMAAL?!

Favoriete beautyproduct

Dat was afgelopen maand LUSH Full of Grace. Dit is een serum in vaste vorm, die je voor gebruik een beetje laat smelten in je handen. Ik gebruik deze voor het slapengaan op mijn gezicht en ik vind het een heerlijk product. Het zit vol met goede oliën en boters, zoals murumuruboter, capuacuboter en amandelolie en ik word elke ochtend wakker met een stralende, gehydrateerde huid. Een uitgebreide review volgt!

Favoriete muziek

Tijdens een barbecue zette een vriend de Narcos playlist aan op Netflix. Ik ben groot Narcos fan, dus naast dat ik weer helemaal in de vibe van de serie zat, waande ik me ook meteen in Zuid-Amerika. Ik houd echt van die muziek, het is gewoon zo zomers, zwoel en regelmatig lekker vrolijk en ritmisch. Die playlist vind ik – op een aantal nummers na – nu echt heerlijk en hij staat hier thuis vaak aan.

Favoriete maaltijd

Deze is echt moeilijk: ik ging in april echt veel uit eten en daarnaast at ik thuis ook gewoon nog heel lekker. Maar ik moet kiezen, dus dan ga ik voor het etentje bij De Bokkepruik in Hardenberg. Willem en ik werden uitgenodigd voor een avondje (onder andere) asperges eten en dat was waanzinnig. Dit restaurant werkt veel met lokale en regionale producten, heeft een Michelinster gehad en is ook nog eens heel erg goed met wijn. Hieronder wat foto’s van wat we gegeten hebben, een recensie van het restaurant volgt nog.

Favoriete gadget

Het is niet zo dat ik elke maand een nieuwe gadget heb waar ik helemaal verzot op ben of zo, dus ik moet nu even goed nadenken welke gadget ik het meeste gebruikt heb in april. Ik denk dat ik dan uitkom op de camera die ik gebruik voor het vloggen en voor foto’s op reis en van etentjes. Dit is de Sony RX100-III en die heb ik inmiddels alweer een jaar of vier. Ik kocht hem puur voor het vloggen, maar gebruik hem op reis ook voor foto’s en ook voor eetfoto’s is hij top. Het fijne aan deze camera is dat hij heel compact is en helemaal handmatig in te stellen is. Destijds kocht ik hem voor zo’n €800, nu vind je hem op veel plekken voor €500 omdat er inmiddels alweer een nieuwer en beter model is.

Favoriete dag

Dat is denk ik 21 april geweest. Die dag werd ik wakker in Kampen, want ik was op perstrip naar de Hanzestedendriehoek (Zwolle, Hasselt, Kampen). Ik begon de dag met een wandeling langs de IJssel, ging daarna relaxed ontbijten met Daniëlle bij ons hotel. Na wat rondbanjeren door de stad, een kopje koffie hier en een winkeltje daar, stapten we op de boot richting ERF-1. In het zonnetje op het water: heerlijk. Daarna mochten we rondkijken bij biologische zuivelboerderij ERF-1, zo leuk om te zien. Na deze ochtend zat de trip erop en gingen we beiden weer naar huis, ik haalde Kees op bij mijn ouders en daarna was het volop chillen in de tuin met Kees en Willem. Het was heerlijk weer, we aten (hele lekkere!) barbecue-kliekjes, openden een lekker wijntje, staken de buitenhaard aan… Dit was een van de eerste avonden dat je echt lekker lang buiten kon blijven zitten, zo’n zwoele avond.

In de vlog hieronder kan je het eerste deel van deze dag zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.