Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Emmy’s 20 in 2020

Cynthia deed er eentje, die geïnspireerd werd door De Groene Meisjes, die weer geïnspireerd werden door Gretchen Rubin, en nu doe ik er eentje. Leuk om na te denken over dingen die je eigenlijk graag wilt doen, maar er maar niet van komen.

Leestijd

Zoals Cynthia ook al aangaf, het zijn geen goede voornemens. Het zijn leuke dingen die je graag wilt doen, waar je blij van wordt en energie van krijgt. Ik geloof zelf ook niet zo heel erg in goede voornemens, ik geloof dat elke dag mij weer een andere les kan brengen waarop ik mijn gevoel moet volgen. Ik kan niet goed plannen waar dat gevoel me over een half jaar heen wil sturen, maar uiteraard kun je in grote lijnen dromen en doelen najagen. Ik deel in ieder geval 20 dingen met je, die misschien soms ook wel lijken op een goed voornemen, maar die ik in elk geval, zeker weten, heel erg leuk ga vinden als ik het zou gaan doen.

Ik wil wat nieuws leren! Ik heb stiekem altijd een beetje spijt gehad dat ik geen master opleiding heb gevolgd, en ik zie het ook gewoon niet zitten om dat alsnog te doen. Ik vind nieuwe dingen leren echter altijd wel heel erg leuk, en ik twijfel al sinds Cynthia is begonnen met de wijnopleidingen of ik dat niet ook zou willen doen. De extra drukte in de week die het met zich mee brengt hield me tot nu toe tegen, ook omdat het in Zwolle is en daardoor nog twee uur extra kost. Wellicht moet ik dan gewoon meer ruimte voor gaan maken, echt investeren in een nieuwe skill. Dit hoeft niet persé de wijnopleiding te zijn, thee vind ik ook heel interessant, ik zou ook graag mijn kennis over over leiderschap willen vergroten of misschien loop ik tegen een andere leuke workshop.

2. Ik wil minder vol plannen. Meer ruimte over houden voor niks. Ik heb hier de afgelopen jaren al best wat stappen in gemaakt maar dit kan nog geperfectioneerd worden. Ik wil eigenlijk standaard vrij zijn van vrijdag tot en met zondag, maar ik sta mezelf nog steeds vaak toe om dan wel iets werk-gerelateerds op vrijdagen in te plannen. Of om te denken, ach ik ruil die vrijdag wel met de maandag, maar vervolgens krijg ik op maandag al gelijk allerlei telefoontjes waar ik wat mee moet en uiteindelijk ben ik dan alsnog 5 dagen aan het werk. Spontaniteit moet ook ruimte krijgen.

3. In diezelfde lijn, ik wil meer aanrommelen rondom huis. Niet elk vrij moment iets gaan doen, maar ook nutteloos bezig zijn. Doelloos en zonder efficiëntie aankloten. Lijkt me gezond om dat eens wat meer los te laten.

4. Ik wil weer eens wat schilderen. Ik maakte vroeger best vaak een abstract schilderij als ik ineens een soort kleurinspiratie kreeg. Ik denk dat die inspiratie zich nu meer uit in kleding, make-up en interieur, ik doe het in ieder geval al een jaar of 10 niet meer. Het lijkt me heerlijk om weer eens een middag zo lekker te schilderen.

5. Ik wil graag een keer naar wat leuke Nederlandse steden die ik nog niet eerder heb gezien. Zutphen, Gouda, Alkmaar, staan allemaal op dat lijstje.

6. Ik zou ook graag een keer een dag of twee met Luuk in Haarlem willen doorbrengen. We hebben hier allebei een tijdje gewoond en daardoor voelen we allebei toch een speciale connectie met de stad.

7. Ik wil weer varen in Friesland. Ik heb een keer een weekend een sloepje gehuurd en vanuit een hotel leuke tochtjes over het water gemaakt. Twee jaar geleden heb ik met Luuk een zeilbootje met kajuit gehuurd, waar we ook op sliepen. Dat kneuterige kampeer gevoel, het gevoel dat je krijgt van op het water zijn, de prachtige Friesche dorpjes, ik geniet al als ik er aan denk.

8. Ik wil naar het Nederlandse strand! Ik houd zo erg van de Nederlandse stranden en vind de drukte daarbij, in tegenstelling tot de meeste mensen, helemaal niet erg. Het voelt voor mij als een soort gigantisch saamhorigheidsgevoel dat we allemaal tegelijk willen genieten van de zon, het zand en de zee. Op de een of andere manier smaak het eten bij een strandtent me ook altijd mega goed dus daar strijk ik dan ook lekker vaak neer op zo’n dag.

9. Ik wil vaker door het bos wandelen. Nu mijn hondje Jill er al 2,5 jaar niet meer is kom ik bijna niet meer in het bos terwijl ik het zo heerlijk vind. Tijdens het hardlopen loop ik echt wel door groene gebieden, maar dat is toch anders dan echt een bos opzoeken.

10. Ik wil ook vakantie hebben, en dan niet op vakantie zijn. Eigenlijk heb ik mijn vrije dagen de afgelopen jaren constant besteed met op vakantie zijn. En hoewel ik dat echt GEWELDIG vind, merkte ik rond Kerst en Oud & Nieuw dat het ook wel heel fijn was om gewoon je handen even vrij te hebben als je thuis bent. Dan kan ik die steden eens gaan bezoeken in Nederland bijvoorbeeld!

11. Het lijkt me heel erg leuk om eens een spontane trip te maken. Allebei drie of vier dagen vrij houden, en de dag ervoor pas beslissen waar je heen rijdt. Of om dit twee keer te doen, de éne keer verras ik Luuk en de andere keer verrast hij mij.

ps: Haha ik moet wel lachen om hoeveel dingen ik wil doen in mijn vrije tijd, ik kan wel opdoeken met dat aanrommelen rondom huis.

12. Ik wil meer leren over hypotheken, hypotheek rente, allemaal dingen die tot nu toe compleet vreemd voor me waren. We zijn nu toch steeds meer aan het fantaseren over een koophuis, maar ik merk dat ik er bar weinig van weet. Ik ben vrij goed in mezelf dingen leren die ik écht wil weten, dus dit gaat me zeker wel lukken.

13. Het voelt bijna slecht dat ik het uitspreek, want ik vind dat ik heel erg dankbaar moet zijn voor het leuke huis wat we nu hebben, maar het zou wel heel bijzonder zijn als Luuk en ik ons droomhuisje zouden vinden. Het hoeft niet persé dit jaar, maar ik heb een voorgevoel dat het misschien toch wel eens zou gaan gebeuren.

14. Ik zou graag wat willen doen waarbij ik kan bijdragen aan een maatschappelijk probleem. Ik ben (hoop ik) goed voor de mensen om mij heen, en je kunt natuurlijk doneren of rekening houden met het milieu, maar écht helpen bij een probleem of maatschappelijke situatie is een ander verhaal. Ik weet nog niet precies hoe en wat maar ik hoop dat ik daar iets meer kan bijdragen dit jaar.

15. Ik wil vaker gezonde (zoete) dingen bakken in plaats van altijd die suikerbommen die ik iedereen voorschotel. Er zijn zoveel leuke gezonde recepten te vinden, daar wil ik gewoon meer van uitproberen.

16. Het lijkt me ook leuk om meer zelf te experimenteren en niet altijd een recept te gebruiken. Ook bij avondmaaltijden. Vaak als ik mijn gevoel een beetje volg en ingrediënten combineer waarvan ik denk dat ze lekker bij elkaar smaken, pakt het best goed uit. Dat wil ik iets vaker gaan doen want dat geeft echt een leuk gevoel als je het zelf hebt bedacht!

17. Het zou fijn zijn om een stabiele balans te vinden in mijn sportroutine, zodat ik het het hele jaar weer vol kan houden. Nu sport ik al een aantal jaren heel gedisciplineerd maar ik ben soms wel iets te streng voor mezelf waardoor ik mijn energielevel uit het oog verlies en daardoor rust moet inplannen. Ik wil dat dus iets uitgebalanceerder doen in 2020.

18. Ik hoop meer te kunnen leren, meer te kunnen doen en meer te kunnen vertellen rondom de onderwerpen geluk en positiviteit. Ik ben hier al jaren mee bezig en elke wordt ik zelf ook weer wijzer en gelukkiger. Het lijkt me mooi als ik dit zou kunnen overbrengen aan anderen. Ik heb al een paar keer een workshop/praatje gegeven wat ik enorm leuk vond, maar wellicht zijn er ook andere vormen die bij me passen.

19. Ik hoop een mooie reis te mogen maken. Onlangs kwam er een artikel voorbij waarin ik vertelde dat ik hoopte naar Indonesië, New York en Frankrijk te kunnen gaan dit jaar. Ik heb de verwachting wel iets bijgesteld haha maar ik denk dat we zeker nog leuke trips gaan maken en ik hoop ook een mooie verre reis.

20. In het buitenland chique dineren lijkt me heel erg leuk en ik kan me voorstellen dat extreem luxe dineren in bijvoorbeeld Indonesië misschien wel wat betaalbaarder is dan in Nederland. Leuk om dat ook in andere landen dan Nederland te ervaren en te zien of het dan verschilt qua ervaring.

Nou, ik word een bezig bijtje als ik alles wil uitvoeren maar ik denk zeker dat ik een heel eind kom. Ook leuke dingen of niks doen moet je soms inplannen als je een druk leven hebt, zo weet je zeker dat het aan bod komt.
Niks moet, alles mag, no pressure, veel genieten. Ik denk dat dat het motto van 2020 maar eens moet worden!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)