Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Een werkdag voorjaar 2021 (Corona tijd)

Een tijd geleden vroeg ik jullie wat jullie het liefst wilden lezen, en verrassend vaak wilden jullie weten wat ik zoal deed op een dag. Hoe ziet een normale doordeweekse dag eruit? Ik neem je vandaag mee!

Leestijd

Mijn dagen zien er anders uit dan normaal, door Corona. Coffee-Star ligt al een jaar bijna plat en daaruit heb ik veel minder werk dan normaal. Daardoor vul ik mijn dag iets anders want ik werk nu absoluut niet fulltime. Ook ziet elke dag er anders uit. Mijn werk bestaat uit heel veel verschillende onderdelen en de ene dag ben ik meer voor het één bezig en de andere dag meer voor het ander. Vandaag is het een beetje een mix van alles, dus daarom pak ik deze dag eruit. Ik heb deze week ook maar drie dagen om alles af te krijgen, wat me in deze tijden dus gemakkelijk lukt. Donderdag en vrijdag hebben we namelijk vrij genomen!

Ik sta meestal tussen 07:30 en 08:00 op. Afhankelijk van het feit of ik ergens in de ochtend moet zijn. Deze ochtend is dat zo, ik breng mijn auto naar de garage voor een APK. Ik ben een avonddoucher dus ik was me, verzorg mijn gezicht, poets mijn tanden, kleed me aan en maak me een klein beetje op. Ontbijten doe ik als ik terug kom wel. Luuk rijdt met mij mee zodat ik vervoer terug heb.

Op de terugweg met Luuks auto zet ik Luuk thuis af, want hij moet aan het werk. Ik rijd door naar de supermarkt, nu ik toch de deur uit ben pak ik liever gelijk even door. Ik haal voor twee dagen alles in huis.

Als ik thuis kom en de boodschappen heb weggepakt start ik even met een ontbijt, ook al is hij klein. Ik eet een banaan en een kiwi en een glas kamillethee. Dit eet en drink ik op terwijl ik mijn mailbox open en daar begin met de mails van die dag. Ik heb vijf emailboxen, en die loop ik allemaal even na. Welke vraag je je af? Mijn privé email, Cynthia.nl email, Zalando, Studio Mint en Coffee Star. Vooral met die van Coffee-Star ben ik over het algemeen wat vaker op een dag bezig, de rest doe ik alleen in de ochtend even één keer.

Daarna start ik met wat privé klusjes die er liggen. Ik werk onze eigen administratie even bij, ik bekijk onze rekeningen of alle bij en afschriften kloppen, ik regel wat zaken rondom een huwelijk waar ik ceremoniemeester van ben, ik bel achter wat huisbezichtigingen aan, ik bel een acupuncturist en ik bel achter een hotel aan waar ik niks van hoor.

Tussendoor krijg ik veel appjes voor Coffee-Star en deze beantwoord ik gelijk. Hieruit ontstaan wat gesprekken en al met al ben ik toch een even bezig om vragen te beantwoorden, dingen te overleggen of zaken naar de juiste persoon door te sturen.

Als dat gaat liggen, begin ik met twee klanten voor Zalon van Zalando die bij mij ingepland staan voor styling. Ik doe dit niet meer super veel, maar door Corona heb ik minder werk van Coffee-Star, en daarom heb ik het weer wat meer opgepakt. Één persoon heeft een romantische stijl, daar kan ik heel veel mee. De ander heeft een wat meer basic stijltje en vind al snel iets te gek. Dit vind ik iets minder leuk om uit te zoeken, maar ik ben er wel snel klaar mee.

Daarna duik ik opnieuw weer even in de app, omdat er allerlei reacties komen uit een actie die ik uit heb gezet wat betreft het huwelijk waar ik ceremoniemeester voor ben. Achter me is Luuk al aan het lunchen. Dat werkt niet top, maar ik maak dit liever nog even af. Hij werkt altijd thuis, ook zonder Corona, of hij is op pad naar klanten toe. Als je je afvraagt wat hij doet, hij is sales engineer! Eigenlijk hebben we dus twee thuis kantoren nodig maar ik doe het met de keukentafel en hij in het kleinste slaapkamertje boven. Beide in dat zelfde kleine ruimtetje vind ik ook niet wat, vooral met bellen. Ons systeem werkt voor nu!

Tijd voor lunch! Ik eet drie geroosterde volkoren boterhammen. Eentje met tonijn, de ander met zelfgemaakte eiersalade en de ander met kaas. Tijdens de lunch kijk een aflevering van Younger op Videoland, hele leuke luchtige serie met korte afleveringen, perfect voor de lunch!

Ik heb geen rust in mijn kont vandaag en wil te snel starten met dit artikel maar ik zit er niet lekker in. Ik heb al een week erg veel last van mijn bovenrug en dat belemmerd mijn slaap en ook de manier waarop ik lekker zit te werken. Luuk komt naar beneden met hetzelfde probleem (dat hij er niet lekker in zit) en stelt voor dat we even een korte wandeling maken. Dat doen we dan ook en dat helpt inderdaad! Ken je dat, het gevoel dat je gewoon even wat meer zuurstof nodig hebt?

Daarna begin ik dit te typen, ik ga even buiten zitten want de frisse lucht bevalt me wel, maar al snel krijg ik het te koud en verhuis ik toch weer naar de keukentafel. Tot dit punt natuurlijk, want de rest van de dag kan ik nog niet invullen. Dat maak dan ook morgenvroeg af!

Voor nu begin ik aan artikel nummer twee, een artikel over vintage meubels en woonaccessoires met een herinnering. Leuk!

Zoals ik de vorige alinea eindigde, typ ik later verder nu de betreffende dag voorbij is.
Ik werk middag’s aan een ander artikel en daarna neem ik even pauze met een decaf cappuccino met kokosmelk. Ook eet ik een handje ongebrande walnoten en cashewnoten.

Daarna bestaat mijn middag uit bellen en appen. Ook verwerk ik de feedback van één van de Zalando klanten en ik stuur haar een box toe.

Aan het einde van de middag hoef ik eigenlijk niet noodzakelijk nog wat en wil ik even actief zijn. Ik begin in huis met wat klusjes. Stofzuigen, dweilen en wat wasjes. Dan bedenk ik me ineens dat ik mijn auto nog moet ophalen, oeps! Net op tijd en niks geks gevonden gelukkig.

Daarna begin ik met koken, echt zo’n moment waarop ik de dag afsluit mentaal voor mezelf. Hierna gaat mijn laptop ook echt niet meer open, ruim ik mijn ‘kantoor’ van de keukentafel op en gaat mijn telefoon op slaapstand. Ik ben thuis de kok, en dat wil ik zelf zo haha. Luuk biedt het wel aan, maar ik vind het een fijne afsluiter van de dag en stiekem vind ik het ook fijn dat ik beslis wat er op tafel komt haha.

Ik kook volkoren pasta met gorgonzola, vega kip, paddenstoelen en peer. Zo lekker!

Met een after diner dip ruimen we de boel samen op en daarna kleed ik me om want mijn schoonzusje komt hier sporten. We hebben zoals jullie wel weten inmiddels thuis een homegym gemaakt in het schuurtje, en nu de sportscholen dicht zijn komen hier geregeld vrienden samen met ons sporten. Het is fijn want ik vind het alleen sporten soms ook wel eens heel saai, nu is het uurtje zo voorbij. Ik had een leuk schema bedacht waarbij we allebei op ons eigen tempo en kracht gingen.

We doen squats, pallof presses, straight leg deadlifts, face pulls, dumbell rows, dumbell presses en dead bugs.

Daarna douche ik, trek ik een fijne chill outfit aan en plof ik naast Luuk op de bank. Uiteraard kan ik dit niet zonder koekje dus ik pak mijn koekje van de dag erbij haha, een karamel ‘meesterbaksel’ van Verkade. Ik eet elke dag sowieso iets zoets, dat mag ik van mezelf en dat wil ik ook gewoon niet anders. Vaak is dat een koekje ’s avonds bij de koffie, of twee haha. Ik zeg altijd koffie maar ik drink helemaal nooit koffie in de avond. Dat is zoiets geks, ik denk dat ik dat altijd ‘het koffiemoment’ noem omdat mijn ouders dan altijd nog koffie dronken. Terug naar de koekjes; vroeger at ik zo een heel pak leeg, maar dat kan ik nu echt niet meer doen helaas haha. Ik ben ECHT een koekjes mens, ik kan het ook helemaal leuk vinden om nieuwe koekjes uit te zoeken in de supermarkt, gewoon omdat ik het zó lekker vind haha.

Na wat tv te hebben gekeken gaan we naar bed! En dat was dan ook mijn dag. Heel basic en boring denk ik, maar op de een of andere manier toch interessant voor vreemden. Dat vind ik zelf namelijk ook altijd haha 😉

Mijn dagen lopen altijd anders en ik doe nu ook dingen die ik in een normale werkweek niet overdag erbij kan doen. Zoals schoonmaken in huis bijvoorbeeld, maar goed nu ik wat meer tijd heb neem ik het er ook van en ik houd mezelf wel bezig. Ik heb ook geregeld lunches met vriendinnen doordeweeks, of sporten aan het einde van de middag of in de ochtend gelijk. Dat kan ook niet iedereen doen, dus dat zijn wel dingen waar ik dan ook bewust van probeer te genieten nu het nog kan! Als de horeca weer helemaal opent gaat mijn week er weer heel anders uitzien en ben ik veel minder thuis.

Ik hoop dat ik je het kijkje in mijn dag heb gegeven waar je naar zocht 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)