Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Een kijkje in een van mijn (werk)dagen

Ik heb hele verschillende dagen in mijn werkweek. Geen dag is hetzelfde en geen week is hetzelfde. Ik doe veel verschillende dingen en moet zorgvuldig plannen. Ik neem je graag mee in een dag waarop ik voor Coffee-Star werk, en mochten jullie het leuk vinden kan ik ook een keer een ander soort dag delen. Enjoy!

Leestijd

Mijn dag begint om 07:00. Ik douche, maak me op en kleed me aan. Ik draag vandaag een oud roze broek van New Yorker met een wit t-shirt van Gina Tricot. Ik draag hier ook wel eens een crop-top op, maar als ik voor Coffee-Star werk ben ik leidinggevende en wil ik me niet te jong of uitdagend kleden. Ik hoef daarentegen geen pak of blouse aan, ik kan heel erg mezelf zijn. Ik denk dat wanneer ik in een korte broek zou gaan mijn baas het nog steeds goed zou vinden, maar ik vind het zelf belangrijk voor de wijze waarop ik met anderen communiceer en hoe mijn voorkomen geïnterpreteerd wordt.

Ik zit he-le-maal onder de muggenbulten. Ik zweer het je, als je niet geprikt wil worden moet je naast mij komen zitten/liggen/staan. Ben je gewoon veilig. Ik ben er ook wel overgevoelig voor, net als meer mensen. Op mijn benen moet ik echt niet krabben anders krijg ik gigantische tafelberg-achtige bulten. Door al het krabben op mijn armen heb ik inmiddels een littekens waar een junk niks bij is. Ik stip me dan ook maar even aan op alle plekjes wat jeukt met deze after-bite achtige pen.

Ik heb alles ook wel geprobeerd. Ik spuit me helemaal in met deet maar toch weten ze me dan aan het einde van de nacht, als de deet uitgewerkt is, te vinden. Stekkertjes, armbandjes, plantjes, niks werkt. Bovendien droogt mijn huid gigantisch uit van de deet, en wil ik het liever niet elke dag opspuiten.Wie heeft het verlossende antwoord?

Ik ontbijt meestal on-the-go (ja ik weet het de meningen zijn er over verdeeld). Ik grijp een kwarkje en wat fruit mee en ik scooter naar het station. Het filiaal van Coffee-Star in Hengelo zit dicht bij het station dus daar kan ik mijn scooter veilig stallen. Eigenlijk woon ik heel dichtbij het station, dus het is vrij schandalig dat ik niet fiets. Ik ben echt een vieze luie draak. Bij deze beloof ik plechtig dat ik jullie binnenkort een fietsfoto kan laten zien haha.

Coffee-Star Hengelo is nog niet open, maar ik pak vast snel even een theetje mee voor in de trein. Standaard ritueel!

Ik heb een gruwelijk hekel aan haasten, dus ik ben altijd te vroeg op het station. Vaak zelfs wel 10 minuten. Als ik naar een trein toe loop heb ik toch altijd een soort van stress/druk dat ik op moet schieten. Ik zal dat denk ik nooit op mijn dooie gemak doen. Meestal heb ik ook al een bezwete bovenlip op het moment dat ik de trein in stap. En dan heb ik nog geen werk verzet die dag haha.

Dan ben ik in Leiden! Ik vind het altijd een hele mooie stad om door heen te lopen. Ik moet ook wel, want het lokale vervoer staakt waardoor ik niet met de bus kan. Geen probleem, het is lekker weer en het is niet al te ver. Coffee-Star zit in Leiden in de bibliotheek in het Centrum, waar onder andere trouwe cynthia.nl bezoekster Roos de lekkerste koffietjes zet. Ik heb hier een gesprek met de filiaal manager die net terug komt van zwangerschapsverlof. We praten over van alles en nog wat en dan ga ik weer verder.

Dan knal ik door naar Delft, waar we een filiaal hebben op het terrein van de technische universiteit. Ook hebben we er een mobiele piaggio staan en binnenkort openen we er nog een locatie! Ook hier heb ik een gesprek met de manager over voortgang, personeel, assortiment, hardware problemen etc. Ik ondersteun en stuur aan op alle operationele gebieden.

We lopen ook even langs de plek waar ons nieuwe filiaal komt. Heel tof om vast even te zien want er zit ook een fietsenmaker en er komt een terras op het dak. Altijd fijn om het bedrijf uit te breiden!

Ik eet even een broodje tussendoor op het station. Ik koop vaak iets bij de Broodzaak. Ik heb een stempelkaartje en alles haha. Oons bint zuunig! Ik maak nog net op het nippertje een foto van het broodje, want stel dat ik hem gemist had. Paniek.

Dan zit ik weer in de trein terug. Ik vind het prettig om met de trein te reizen. Met de auto sta je in de file, en ben ik qua reistijd langer onderweg. Ook kan ik in die tijd niks doen. In de trein kan ik werken, bellen, Netflixen, slapen, muziekjes luisteren en intens appen met vriendinnen. Ik heb één vriendin, Diana, waar ik echt alles mee deel. Zij spreekt door de dag heen vaak wat berichten in en in de trein terug luister ik dan alles terug op mijn gemak. Heerlijk vind ik dat haha! Meestal werk ik aan het einde van de dag alles af qua verslaggeving en mails, en ga ik het laatste half uurtje even met een muziekje op uit het raam staren. Dan kom ik even tot rust. Ik kan ook echt altijd weer opnieuw genieten van het mooie Nederlandse landschap. Als er dan nog een zonnetje op mijn gezicht schijnt kan het helemaal niet meer stuk.

Eenmaal in Hengelo duik ik snel de Albert Heijn in want twee vriendinnen komen eten. Ik heb in de trein bedacht wat ik ga maken zodat ik niet te lang in de supermarkt hoef te dwalen.

Ik gebruik altijd de zelfscanner. Zo heb ik niet alles 3 keer in de hand en kan ik gelijk alles in een tas pakken. Helaas was ik hier niet zo goed voorbereid en moest ik een tasje kopen, iets wat ik toch echt probeer te vermijden i.v.m. het plastic. Zonde Ems!

Ik kook niet zo gezond vandaag. Ik heb frietjes uit de oven met truffelmayo, een kant en klare Italiaanse salade en een vegetarische hamburger op een Italiaanse bol met gebakken ei, kant en klare guacamole, cheddar kaas en tomaat.

We eten lekker buiten en het viel gelukkig erg in de smaak. Als we met z’n drieën eten hebben we een extra hobbel met koken of uiteten gaan. Namelijk: Ik eet geen vlees, eentje is zwanger en mag dus niet alles, en de derde heeft een koemelk allergie. We zijn dus een toptrio voor een verrassingsmenu in een restaurant. Wordt de chef altijd blij van, maar niet heus. Ik heb dus bij 1 burger de cheddar weggelaten, en de kleine spoortjes die in de andere producten zitten kan ze wel handelen gelukkig.

Lieve Jan is ook mee. Jan is de Zwitserse sennenhond van vriendin Hiske. Tevens de zus van Luuk overigens. Doggo’s altijd welkom! Ik heb nu ook een grote tuin die helemaal omheind is dus hondjes kunnen lekker rondscharrelen.

En natuurlijk zorg ik voor een toetje. Ook hier maak ik me er wel gemakkelijk vanaf. Ik koop citroen sorbetijs, knal er een kletskop in, kruimel er een merengue over en druk er vervolgens nog eentje op. Makkelijk maar toch lekker.

Ik druk de salade in een klein schaaltje maar naderhand kom ik deze schaal tegen. Ik was gewoon vergeten dat ik zo’n mooie salade schaal had! Hoezo verwend.

En dan is dit de afwas. Het lijkt wel een studentenhuis! Ik moest vet haasten met koken dus ik heb alles zo van me af gegooid. Neelke en Hiske wilden uiteraard wel helpen maar ik heb ze snel de deur uitgestuurd want dit moest ik even alleen afhandelen in volle efficiëntie. Ik had nog wat afwas staan van de dag ervoor, en dan met eters erbij is het gewoon een ontploffing in mijn kleine keuken.

Alles is afgewassen, daarna afgedroogd en de keuken heb ik ook even goed schoongemaakt. FIJN.

Daarna gooi ik nog wat was in de droger. Die staat bij mij in de schuur. Wel fijn dat ik er een plek voor heb, maar ik vind het ook weer niet een hele fijne plek. Ik laat soms wat vallen en dan wil ik het gewoon opnieuw wassen. Ik denk dat ik even een stukje zeil ga scoren die ik elke keer kan dweilen. Als ik dan iets laat vallen dan valt het tenminste op een semi-schone ondergrond haha.

Daarna nog even een andere was opvouwen. Als je alleen woont en veel werkt, dan moet dat huishouden dus gewoon ’s avonds laat. Zullen veel van jullie ook wel herkennen! Niet altijd ideaal. Gelukkig maak je ook niet veel vies als je er niet vaak bent haha. Ik merk dat het vooral heel erg scheelt dat ik geen hond meer heb, qua stof en obviously de haren. Maar het is wel een oud huis waar ik nu woon, en voor je het weet is er weer een spinnenwebje gesponnen. Grote dingen vind ik vaak lastig te plannen, zoals ramen lappen. Ik zit te denken om af en toe eens schoonmaker/schoonmaakster in te schakelen voor dit soort klusjes maar dat voelt ook weer zo overdreven. Wat denken jullie?

Na het vouwen gooi ik de handdoek in de ring (ha…ha…) en gooi ik er onder de douche nog even een epileersessie tegen aan. Moet ook allemaal bijgehouden worden. Chewbakka is geen optie.

Dan, om twaalf uur ongeveer, lig ik in bed. Moe, maar wel een fijne, leuke én productieve dag. Sociale dingen plan ik echt in, anders plan ik klanten voor Mint in. Elke week heb ik wel (een) avond(en) zoals deze met vriendinnen. Ik doe dat bewust, want ik heb die sociale interactie echt nodig en ik vind het belangrijk om mijn vriendschappen te onderhouden. Ik ben niet een passief type dat afwacht tot een ander me vraagt, ik plan graag snel nieuwe dingen met mensen in.

Ik ben eigenlijk altijd ’s avonds wel iets aan het doen. Ik ben het zo gewend en ik vind het inmiddels ook prettig. Ik weet soms niet goed wat ik met mezelf aan moet als ik een avondje wél alleen aan het bankhangen ben. Soms doe ik het wel, omdat ik weet dat het ook niet gezond is alleen maar door te stomen. Maar goed, dat is ook wel gewoon het type mens dat ik ben. De weekenden ben ik nu vaak met Luuk en dan plan ik dus ook bewust vrije tijd in. Ik merk dat dat wel gezond voor me is.

Dit was een typische Coffee-Star werkdag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Het voelde soms een beetje gek om een foto te maken van bijvoorbeeld mijn wasgoed, maar dat is ook onderdeel van de dag. Ik hoor graag of jullie het vaker willen zien, of niet. Wellicht een dag waarop ik voor mezelf aan het werk ben of een vrije dag juist! Let me know in the comments. Voor andere dagelijkse beslommeringen, outfits en klunzigheid kun je ook mijn Instagram story bekijken door me te volgen op Instagram.

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)