Een kijkje in een van mijn (werk)dagen

Ik heb hele verschillende dagen in mijn werkweek. Geen dag is hetzelfde en geen week is hetzelfde. Ik doe veel verschillende dingen en moet zorgvuldig plannen. Ik neem je graag mee in een dag waarop ik voor Coffee-Star werk, en mochten jullie het leuk vinden kan ik ook een keer een ander soort dag delen. Enjoy!

Leestijd

Mijn dag begint om 07:00. Ik douche, maak me op en kleed me aan. Ik draag vandaag een oud roze broek van New Yorker met een wit t-shirt van Gina Tricot. Ik draag hier ook wel eens een crop-top op, maar als ik voor Coffee-Star werk ben ik leidinggevende en wil ik me niet te jong of uitdagend kleden. Ik hoef daarentegen geen pak of blouse aan, ik kan heel erg mezelf zijn. Ik denk dat wanneer ik in een korte broek zou gaan mijn baas het nog steeds goed zou vinden, maar ik vind het zelf belangrijk voor de wijze waarop ik met anderen communiceer en hoe mijn voorkomen geïnterpreteerd wordt.

Ik zit he-le-maal onder de muggenbulten. Ik zweer het je, als je niet geprikt wil worden moet je naast mij komen zitten/liggen/staan. Ben je gewoon veilig. Ik ben er ook wel overgevoelig voor, net als meer mensen. Op mijn benen moet ik echt niet krabben anders krijg ik gigantische tafelberg-achtige bulten. Door al het krabben op mijn armen heb ik inmiddels een littekens waar een junk niks bij is. Ik stip me dan ook maar even aan op alle plekjes wat jeukt met deze after-bite achtige pen.

Ik heb alles ook wel geprobeerd. Ik spuit me helemaal in met deet maar toch weten ze me dan aan het einde van de nacht, als de deet uitgewerkt is, te vinden. Stekkertjes, armbandjes, plantjes, niks werkt. Bovendien droogt mijn huid gigantisch uit van de deet, en wil ik het liever niet elke dag opspuiten.Wie heeft het verlossende antwoord?

Ik ontbijt meestal on-the-go (ja ik weet het de meningen zijn er over verdeeld). Ik grijp een kwarkje en wat fruit mee en ik scooter naar het station. Het filiaal van Coffee-Star in Hengelo zit dicht bij het station dus daar kan ik mijn scooter veilig stallen. Eigenlijk woon ik heel dichtbij het station, dus het is vrij schandalig dat ik niet fiets. Ik ben echt een vieze luie draak. Bij deze beloof ik plechtig dat ik jullie binnenkort een fietsfoto kan laten zien haha.

Coffee-Star Hengelo is nog niet open, maar ik pak vast snel even een theetje mee voor in de trein. Standaard ritueel!

Ik heb een gruwelijk hekel aan haasten, dus ik ben altijd te vroeg op het station. Vaak zelfs wel 10 minuten. Als ik naar een trein toe loop heb ik toch altijd een soort van stress/druk dat ik op moet schieten. Ik zal dat denk ik nooit op mijn dooie gemak doen. Meestal heb ik ook al een bezwete bovenlip op het moment dat ik de trein in stap. En dan heb ik nog geen werk verzet die dag haha.

Dan ben ik in Leiden! Ik vind het altijd een hele mooie stad om door heen te lopen. Ik moet ook wel, want het lokale vervoer staakt waardoor ik niet met de bus kan. Geen probleem, het is lekker weer en het is niet al te ver. Coffee-Star zit in Leiden in de bibliotheek in het Centrum, waar onder andere trouwe cynthia.nl bezoekster Roos de lekkerste koffietjes zet. Ik heb hier een gesprek met de filiaal manager die net terug komt van zwangerschapsverlof. We praten over van alles en nog wat en dan ga ik weer verder.

Dan knal ik door naar Delft, waar we een filiaal hebben op het terrein van de technische universiteit. Ook hebben we er een mobiele piaggio staan en binnenkort openen we er nog een locatie! Ook hier heb ik een gesprek met de manager over voortgang, personeel, assortiment, hardware problemen etc. Ik ondersteun en stuur aan op alle operationele gebieden.

We lopen ook even langs de plek waar ons nieuwe filiaal komt. Heel tof om vast even te zien want er zit ook een fietsenmaker en er komt een terras op het dak. Altijd fijn om het bedrijf uit te breiden!

Ik eet even een broodje tussendoor op het station. Ik koop vaak iets bij de Broodzaak. Ik heb een stempelkaartje en alles haha. Oons bint zuunig! Ik maak nog net op het nippertje een foto van het broodje, want stel dat ik hem gemist had. Paniek.

Dan zit ik weer in de trein terug. Ik vind het prettig om met de trein te reizen. Met de auto sta je in de file, en ben ik qua reistijd langer onderweg. Ook kan ik in die tijd niks doen. In de trein kan ik werken, bellen, Netflixen, slapen, muziekjes luisteren en intens appen met vriendinnen. Ik heb één vriendin, Diana, waar ik echt alles mee deel. Zij spreekt door de dag heen vaak wat berichten in en in de trein terug luister ik dan alles terug op mijn gemak. Heerlijk vind ik dat haha! Meestal werk ik aan het einde van de dag alles af qua verslaggeving en mails, en ga ik het laatste half uurtje even met een muziekje op uit het raam staren. Dan kom ik even tot rust. Ik kan ook echt altijd weer opnieuw genieten van het mooie Nederlandse landschap. Als er dan nog een zonnetje op mijn gezicht schijnt kan het helemaal niet meer stuk.

Eenmaal in Hengelo duik ik snel de Albert Heijn in want twee vriendinnen komen eten. Ik heb in de trein bedacht wat ik ga maken zodat ik niet te lang in de supermarkt hoef te dwalen.

Ik gebruik altijd de zelfscanner. Zo heb ik niet alles 3 keer in de hand en kan ik gelijk alles in een tas pakken. Helaas was ik hier niet zo goed voorbereid en moest ik een tasje kopen, iets wat ik toch echt probeer te vermijden i.v.m. het plastic. Zonde Ems!

Ik kook niet zo gezond vandaag. Ik heb frietjes uit de oven met truffelmayo, een kant en klare Italiaanse salade en een vegetarische hamburger op een Italiaanse bol met gebakken ei, kant en klare guacamole, cheddar kaas en tomaat.

We eten lekker buiten en het viel gelukkig erg in de smaak. Als we met z’n drieën eten hebben we een extra hobbel met koken of uiteten gaan. Namelijk: Ik eet geen vlees, eentje is zwanger en mag dus niet alles, en de derde heeft een koemelk allergie. We zijn dus een toptrio voor een verrassingsmenu in een restaurant. Wordt de chef altijd blij van, maar niet heus. Ik heb dus bij 1 burger de cheddar weggelaten, en de kleine spoortjes die in de andere producten zitten kan ze wel handelen gelukkig.

Lieve Jan is ook mee. Jan is de Zwitserse sennenhond van vriendin Hiske. Tevens de zus van Luuk overigens. Doggo’s altijd welkom! Ik heb nu ook een grote tuin die helemaal omheind is dus hondjes kunnen lekker rondscharrelen.

En natuurlijk zorg ik voor een toetje. Ook hier maak ik me er wel gemakkelijk vanaf. Ik koop citroen sorbetijs, knal er een kletskop in, kruimel er een merengue over en druk er vervolgens nog eentje op. Makkelijk maar toch lekker.

Ik druk de salade in een klein schaaltje maar naderhand kom ik deze schaal tegen. Ik was gewoon vergeten dat ik zo’n mooie salade schaal had! Hoezo verwend.

En dan is dit de afwas. Het lijkt wel een studentenhuis! Ik moest vet haasten met koken dus ik heb alles zo van me af gegooid. Neelke en Hiske wilden uiteraard wel helpen maar ik heb ze snel de deur uitgestuurd want dit moest ik even alleen afhandelen in volle efficiëntie. Ik had nog wat afwas staan van de dag ervoor, en dan met eters erbij is het gewoon een ontploffing in mijn kleine keuken.

Alles is afgewassen, daarna afgedroogd en de keuken heb ik ook even goed schoongemaakt. FIJN.

Daarna gooi ik nog wat was in de droger. Die staat bij mij in de schuur. Wel fijn dat ik er een plek voor heb, maar ik vind het ook weer niet een hele fijne plek. Ik laat soms wat vallen en dan wil ik het gewoon opnieuw wassen. Ik denk dat ik even een stukje zeil ga scoren die ik elke keer kan dweilen. Als ik dan iets laat vallen dan valt het tenminste op een semi-schone ondergrond haha.

Daarna nog even een andere was opvouwen. Als je alleen woont en veel werkt, dan moet dat huishouden dus gewoon ’s avonds laat. Zullen veel van jullie ook wel herkennen! Niet altijd ideaal. Gelukkig maak je ook niet veel vies als je er niet vaak bent haha. Ik merk dat het vooral heel erg scheelt dat ik geen hond meer heb, qua stof en obviously de haren. Maar het is wel een oud huis waar ik nu woon, en voor je het weet is er weer een spinnenwebje gesponnen. Grote dingen vind ik vaak lastig te plannen, zoals ramen lappen. Ik zit te denken om af en toe eens schoonmaker/schoonmaakster in te schakelen voor dit soort klusjes maar dat voelt ook weer zo overdreven. Wat denken jullie?

Na het vouwen gooi ik de handdoek in de ring (ha…ha…) en gooi ik er onder de douche nog even een epileersessie tegen aan. Moet ook allemaal bijgehouden worden. Chewbakka is geen optie.

Dan, om twaalf uur ongeveer, lig ik in bed. Moe, maar wel een fijne, leuke én productieve dag. Sociale dingen plan ik echt in, anders plan ik klanten voor Mint in. Elke week heb ik wel (een) avond(en) zoals deze met vriendinnen. Ik doe dat bewust, want ik heb die sociale interactie echt nodig en ik vind het belangrijk om mijn vriendschappen te onderhouden. Ik ben niet een passief type dat afwacht tot een ander me vraagt, ik plan graag snel nieuwe dingen met mensen in.

Ik ben eigenlijk altijd ’s avonds wel iets aan het doen. Ik ben het zo gewend en ik vind het inmiddels ook prettig. Ik weet soms niet goed wat ik met mezelf aan moet als ik een avondje wél alleen aan het bankhangen ben. Soms doe ik het wel, omdat ik weet dat het ook niet gezond is alleen maar door te stomen. Maar goed, dat is ook wel gewoon het type mens dat ik ben. De weekenden ben ik nu vaak met Luuk en dan plan ik dus ook bewust vrije tijd in. Ik merk dat dat wel gezond voor me is.

Dit was een typische Coffee-Star werkdag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Het voelde soms een beetje gek om een foto te maken van bijvoorbeeld mijn wasgoed, maar dat is ook onderdeel van de dag. Ik hoor graag of jullie het vaker willen zien, of niet. Wellicht een dag waarop ik voor mezelf aan het werk ben of een vrije dag juist! Let me know in the comments. Voor andere dagelijkse beslommeringen, outfits en klunzigheid kun je ook mijn Instagram story bekijken door me te volgen op Instagram.

<3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

68 reacties
 1. Kimberley

  Jaaaa heel leuk om te zien!!

 2. Yamina

  Wat leuk om te lezen! En ja, ook de was hoort er bij haha. En als je alleen bent moet dat helaas ’s avonds gebeuren.

 3. Fran

  Heel leuke blogpost! Zowel een post over een vrije dag of een dag voor jezelf werken zou ik interessant vinden om te lezen 🙂

 4. Janneke

  Hoihoi!

  Het prikken van de muggen zou kunnen komen doordat je bloed zoet is. Dan zit er dus veel suiker in en heb je misschien suikerrijke/snelle koolhydraat producten gegeten of gedronken?

 5. R

  Hey!
  Ik ben toevallig afgelopen week naar de huisarts geweest omdat een stel dazen mijn benen hadden geterroriseerd. Ik gaf aan bij de assistente dat ik ook altijd zo snel wordt gestoken door allerlei bloeddorstige insecten en zij vertelde mij dat ik bij de apotheek vitamine B tabletjes moest ophalen! Vitamine B heeft een smerige geur (ruik maar eens aan een potje multivitamine tabletten) waardoor je minder aantrekkelijk wordt voor muggen en andere insecten… Ik heb het gelijk maar opgehaald en moet zeggen dat het aardig goed gaat. Misschien ook een goede tip voor jou!

  Liefs

 6. Lilian

  Heel leuk om te lezen! Je bent zo lekker lang van stof 🙂 Heerlijk!

  Ik ben ook ernstig overgevoelig voor muggenbeten en wat mij heel goed helpt is binnen 1-3 min na de beet ONCTOSE smeren. Is alleen in Frankrijk verkrijgbaar voor zover ik weet (misschien kan je moeder het opsturen?), daarna heb ik zelden nog last – wel even handen wassen na t aanbrengen – en mocht ik daarna toch zo’n mega schijf / bult ontwikkelen dan slik ik anti hooikoorts tabletjes met antihistamine. Werkt ook heel goed maar wel uitkijken ivm sufheid.
  Maar zeker eens proberen aan onctose te komen!!! Ik ga de deur niet uit zonder 😉

 7. Thari

  Leuk artikel! Meer van dit is zeker leuk! Voor wat betreft de schoonmaakster: een vriendin van me zei laatst ‘jij hebt een hoger uurloon dan je schoonmaakster én je wordt gelukkiger van andere dingen plannen. Doe het dan gewoon’

  Ik heb het zelf nog steeds niet gedaan, want vind het toch ietswat overdreven voor mijn appartementje. Maar vind het wel goed advies 🙂

 8. Heleen

  Ik stem ervoor dat je alle tips over antimuggenspul probeert en daar dan een artikel over schrijft haha, wat een boel tips joh!

 9. Floortje

  Hoi Emmy, een schoonmaakster aannemen is één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt! Ik voelde me ook erg schuldig/ vond het overdreven, maar aan de andere kant dacht ik, ik werk er hard genoeg voor! Het is dan ook wel fijn om de uurtjes die je vrij hebt ook echt voor jezelf te hebben en niet weer allemaal dingen te moeten. Het hoeft natuurlijk ook niet elke week, maar kan ook 1x in de 2 of 3 weken. Conclusie: zeker doen! Je verdiend het 🙂

 10. Nandien

  Hi Emmy!
  Wat bij mij helpt tegen muggen is Iberogast! Ooit per toeval achter gekomen. Neem elke dag een glaasje water met 10-15 druppels en ik wordt dan haast niet meer geprikt 🙂

 11. Yvonne

  Wat ook helpt tegen de jeuk van je huidige muggenbulten: een anti-allergie medicijn, zoals cetizerine of loratadine. Een muggenbult is feitelijk een allergische reactie op speeksel van de mug. Ook om het te voorkomen. Ze prikken dan misschien wel, maar de allergische reactie is minder dan normaal. Dus geen tot weinig bulten/jeuk.

 12. Yvonne

  Lemon-eucalyptusolie schijnt beter te werken dan Deet, las ik eens ergens. Care plus heeft het! Wellicht een optie. Vorig jaar zat ik in Italië en binnen die week had ik meer dan 50 bulten. Die Italiaanse muggen zijn echt erg en prikken zelfs nog door kleding! En van 50% deet trekken ze zich ook niets aan. Volgende keer Care plus maar meenemen. 😉

 13. Leonie

  Hi Emmy,

  superleuk om eens mee te kijken wat je op een dag doet. En dat wasgoed dat hoort er helemaal bij ;-).

 14. Janine

  Vitamine B1 werkt absoluut. Is onschadelijk want het teveel plas je gewoon weer uit. Je kunt het dus niet overdoseren en stapelen in je lijf. Het Is alleen even uitvogelen hoevéél je ervan nodig hebt. Bij Etos verkopen ze potjes met alléén vit b1 100mg per tablet. Ik neem er 2 van bij het avondeten en ben sindsdien niet (herhaal niet!!!) meer geprikt.

  En 10 muggebulten na een half uurtje ‘onbedekte’ koffie op een mooie avond is de regel bij mij.

  Dus Emmy…. naar de Etos en ik lees graag over een weekje ofzo hoeveel jij erin neemt (begin es met 3) en of je er al vanaf bent. 😀

 15. Orrine

  Wat ik hoorde op vakantie (Curaçao dit jaar) was dat ik zeker een maand van te voren meer vitamine B1 had moeten slikken. Werd ook helemaal suf geprikt, had ik het maar geweten! Toen een hele goede spray gekocht, meteen ingekocht voor thuis. Maar voor volgend jaar ga ik zeker de vitamine proberen.

  • Janine

   Vitamine B1 werkt absoluut. Is onschadelijk want het teveel plas je gewoon weer uit. Je kunt het dus niet overdoseren en stapelen in je lijf. Het Is alleen even uitvogelen hoevéél je ervan nodig hebt. Bij Etos verkopen ze potjes met alléén vit b1 100mg per tablet. Ik neem er 2 van bij het avondeten en ben sindsdien niet (herhaal niet!!!) meer geprikt.

   En 10 muggebulten na een half uurtje ‘onbedekte’ koffie op een mooie avond is de regel bij mij.

   Dus Emmy…. naar de Etos en ik lees graag over een weekje ofzo hoeveel jij erin neemt (begin es met 3) en of je er al vanaf bent. 😀

 16. kelly

  Hai Emmy, ik vind je een leuke en inspirerende vrouw dus erg leuk om te zien en te lezen. Mijn leven is een beetje vergelijkbaar met de jouwe. Heb meerdere baantjes, reis altijd met het openbaar vervoer of mijn fiets. (geen scooter in mijn bezit) Ben na een lange relatie nu een dik jaar single en plan net als jij soms mijn dagen te vol incl. de avonden om niet te denken aan alleen het soms is. Ik hoop dat je vaker plogt!

 17. Amanda

  Hi Emmy,

  Sinds ik B- vitamines slik word ik niet meer geprikt! En ik zat er ook altijd helemaal onder! Het maskeert je lichaamsgeur oid waardoor je minder aantrekkelijk bent voor muggen 🙂

 18. Jacqueline

  Heb je Zensect tropical al eens geprobeerd? Is een spray zonder deet.

 19. Margrieta

  Leuk Emmy je schrijft grappig

 20. Kers

  Leuk!

  En ik moet altijd zo lachen op je opmerkingen en je vergelijkingen haha

 21. Nyn

  Hmm.. komt mij meer over als een coffee star reclame 😆

 22. Anolief

  Leuk ook dat je dingen erbij vertelt zoals waarom je de trein pakt, hoe en wanneer je je huishouden doet etc. Ik zou echt wel proberen een plekje te maken voor een vaatwasser haha. Ik heb zelf een kastje uit laten slopen ervoor. Een schoonmaakster vind ik in deze tijd (drukke baan, goede financiele omstandigheden) niet overdreven maar bedenk wel dat schonmaken goed is voor je lichaam en geest. Juist als je een drukke baan hebt en veel met je ‘hoofd’ werkt (hoewel jij ook veel vliegt voor je werk haha). Zelf heb ik er s avonds geen zin in en doe ik het huishouden op me mammadag of in het weekend.

  Reageren
 23. Anolief

  Ik ben fan van de blauwe lamp hoewel je stekkers al hebt geprobeerd. Verder misschien een rare tip maar… ramen dicht zodra het afkoelt. Overdag staan bij mij de ramen open. Zodra mijn zoontje op bed ligt (tegen 20u) is het al aan afkoelen en gooi ik de ramen dicht (soms laat ik me eigen raam nog ff open). Muggen komen af op de warmte van je huis dus ze sneaken naar binnen juist als buiten het zonnetje verdwijnt. Was vroeger ook altijd de sjaak en ben niet prik vrij maar echt aanzienlijk minder.

  Leuke plog. Zou ik vaker willen zien ja. Leuke afwisseling ook. Je bent heel energiek merk ik. En je hebt ook een gewoon leven maar ook niet alledaags dus das ook leuk om te lezen.

  Reageren
 24. Eline

  Niet om te zeuren. Maar opmerkingen als “littekens waar een junk niks bij is” vind ik echt niet gepast. Denigrerend en beledigend.
  Heel jammer dat die vergelijking getrokken wordt terwijl er zoveel betere gevonden kunnen worden….

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Ik heb hier niemand mee willen beledigen, bij nader inzien had ik mijn woorden misschien wat beter kunnen kiezen. Ik schrijf vaak hoe ik ook praat, en het staat sneller op ‘papier’ dan ik het kan denken.

  • Chant

   Deze uitspraak maakt je schrijfstijl nu juist grappig vind ik. Ik ervaar het totaal niet denigrerend of beledigend. Het is dus persoonlijk hoe dit door iemand wordt opgevat.

  • Anolief

   Met chant eens.. voor een politiek correcte schrijfstyle moet je niet zijn op een persoonlijke blog maar verwacht ik wel van een online magazine met uitgebreide redactie etc. Snap de punt van Eline maar vind het dus niet van toepassing op de blog van cynthia

 25. Aboutsbstyle

  Leuke plog om te zien. Leuke en afwisselende dag ook. Ik heb mijzelf geleerd om in de ochtend zittend en rustig te ontbijten (lukt niet altijd) liefs soraya

  Reageren
 26. Wai

  Tipje als niks meer helpt tegen muggen. Bij de Chinese supermarkt (of iets dergelijks) verkopen ze muggen wierrook. Zet het voor een open raam (of in de buurt er van) en dan zouden ze weg moeten blijven.

  Succes!

 27. Eva

  Hoi Emmy,

  Ik zag laast een muggendeskudige op tv in het programma jinek en die had het over een middel dat citriodiol
  bevat, dit schijnen ze bij het Kruidvat te hebben en schijnt erg goed te werken. Groetjes, Eva

  Reageren
 28. Bianca

  Erg leuk zo’n plog zeg.

  Reageren
 29. Jessica

  De verlossing tegen muggen: dagelijks een vitamine b 1 tabletje slikken. Is gewoon te koop bij o.a. De vitaminstore. Dit is nu het tweede jaar dat ik ze inneem aan het begin van het seizoen…en heb af en toe nog maar een bultje…blijkbaar is je bloed dan niet lekker en hoeven ze het niet…..resultaat: s avonds nog heerlijk lang buiten kunnen zitten zonder last te hebben van muggen!

  Reageren
 30. Ibrich

  Heel leuk artikel! Het is een fijne afwisseling :-).

  Dat van die muggenbeten herken ik… . Ik reageer er steeds allergisch op, krijg dan dikke rode bulten die enórm jeuken en ook pijn doen. Ik dacht me deze zomer in te wrijven met zo’n stick, maar als ik jou verhaal lees zal dit precies niet veel uithalen :-(.

  Reageren
 31. Ella

  In plaats van een zeil kan je eventueel ook enkele “kunststof vloertegels” op de grond plakken voor je wasmachine. Wij hebben dit in onze keuken van het merk Flexxfloors, hangt er inmiddels al 2 jaar goed aan vast!

 32. Marrie

  Ik ben ook alleenwonend en laat 1x in de 2 weken een schoonmaakster komen voor de grotere klussen, zoals badkamer goede beurt, ramen zemen etc. Ik heb het er graag voor over. Het is 2 uurtjes en ik betaal Euro 12,50 per uur.

  Reageren
 33. Eem

  Voor als je al geprikt bent en van je gigantische bulten af wil komen; probeer eens antihistamine tabletjes van de drogist, zoals allerfree of reactine. Je hebt ze ook van het huismerk (werkzame stof is loratidine), dat scheelt heel erg in de prijs. Vooral als je het in Enschede bij Die Grenze haalt ;). Enige nadeel hiervan is dat je je er wel wat vermoeider door kan voelen, maar t scheelt bij mij onwijs dat ik me dan niet overal open krab.

  Reageren
  • Melissa

   Wou dit ook aanraden. Het werkt namelijk echt!

  • Carina

   Bij anti-allergietabletjes moet je erg uitkijken want afhankelijk van het soort mag je er niet mee autorijden of scooteren. Je mag geen ‘machines’ besturen en daar vallen auto’s etc ook onder!

 34. MiriamH

  Heerlijk verslag, lekker energiek. Ik krijg helemaal goeie zin hahaha. Ik heb een heel ander soort tip tegen muggen; een ventilator. Ik zet gewoon een ventilator aan het voeteneind van mijn bed. Al naar gelang de temperatuur in mijn kamer gaat die op standje 1, 2 of 3. Muggen kunnen door de constante luchtstroom niet landen. Wordt sindsdien nooit meer geprikt! Heb wel geïnvesteerd in een geruisloze ventilator want eerst lag ik daar weer wakker van 😉
  Schoonmaakster…DOEN! Als je het je kan veroorloven ben je een soort van gek als je tot laat gaat staan huishouderen hoor!

  Reageren
 35. Dewi

  Leuk om te lezen! Ik wil wel vaker zulke dagen zien, dus vrije tijd en bij studio mint is een goed idee.
  Wat voor mij helpt tegen de muggen is zorgen dat ze niet binnenkomen door middel van een goede hor in de deur.

  Reageren
 36. Yvonne

  Ik lees hier veel dat het decadent zou zijn om een schoonmaakster/schoonmaker te nemen. Waarom in hemelsnaam?! Als je het je kan veroorloven en je wint er tijd mee om leuke dingen te doen…
  Bovendien doe je iemand anders er weer een plezier mee (werkverschaffing).
  Je krijgt er nooit spijt van.

  Reageren
 37. Jessica J.

  Misschien niet bijster gezond, maar wel lekker! Ik zou weleens bij jou willen aanschuiven, haha.

  Reageren
 38. Liset – Beautydagboek

  Leuk om zo’n dagje van je mee te maken Emmy! En ik ben echt fan van je schrijfstijl, je bent hilarisch :). Je hebt er inderdaad maar een volle en productieve dag van gemaakt.

  Reageren
 39. Kim

  Leuk artikel!

  Ik ben ook een moquito-magnet en mijn oplossing is om onder een klamboe te liggen. Dit is de derde zomer en het is zalig! Ik heb een box klamboe, dus vierkant en kom er niet mee in de knoop. Inmiddels vind ik het een gezellig tentje en als ik een mug hoor kan ik niet anders denken dan: gnagnagna 😈

  Schoonmaakster altijd doen. Het kost wat, maar je koopt er, naast een schoon huis, ook tijd en rust in je hoofd mee. Fantastisch! Via internet kun je ook gewoon witte werksters vinden, die je kunt inruilen als je niet blij bent. Ideaal die garantie!

  Reageren
 40. JokeVDH

  Een huishoudhulp hebben wij niet, dat vind ik net iets te prijzig. Maar er komt wel 4 keer per jaar iemand de ramen lappen (twee keer buiten en binnen en twee keer alleen buiten) en daar ben ik heel erg blij om! Hij heeft voor alleen buiten een ruim uurtje werk en dat kost ons 35 euro. Ik zou er zelf geloof ik minstens een halve dag aan kwijt zijn 😀 (en een potentieel gebroken been, door al dat geklim op ladders…)

 41. rachel

  wat een gezellig blogpost op de muggen na dan 😀

  Reageren
 42. Maaike

  Echt leuk om dit te zien! Een feest van herkenning haha. Ik heb vroeger bij de Coffee Star in Leiden gewerkt, ik studeer nu in Delft dus kom regelmatig bij de CS in de UB, en de plek van de nieuwe CS is naast mijn faculteit! Mijn fiets komt zelfs van die fietsenmaker vandaan, haha. Er zit nu een ander koffietentje, leuk om te zien dat er nu ook een CS komt, gaat mn stempelkaart weer sneller vol. 😉 Dat is wel een klein puntje van kritiek hoor haha, dat de stempelkaarten van 10 naar 20 stempels zijn gegaan! Nu duurt het twee keer zo lang voor hij vol is, boeee.

  Het lijkt me ook leuk om een keer een werkdag te zien van als je een studio Mint aan het werk bent!

  Reageren
 43. Jess

  Vitamine b slikken helpt tegen muggen! Gaat volgens mij om b1 maar ik slikte een multi b en dat werkte echt.

  Reageren
 44. Didi

  Ik heb nog van niemand gehoord dat ze spijt hadden van de werkster dus ik zou het gewoon doen!
  Mijn dochter heeft sinds een paar jaar een klamboe en wordt nog maar zelden geprikt nu.

  Reageren
 45. Colet

  Goedemorgen Emmy 🙂
  SUPER leuk verslagje om de dag mee te beginnen met een kopje koffie!
  Ik zou zeggen vaker!
  Echt heel leuk, alle goeds en adios!
  Groetjes,
  Colet

  Reageren
 46. Natasja

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heerlijk vind om dit soort verslagen te lezen. Ben dol op je kledingkeuze en ben geneigd om de copy-cat uit te willen hangen (is dat goed of niet goed?? hmm…) Anyway, blijven doen zeg ik!! Enorm jammer dat Newyorker geen online shop heeft 🙁 #huilen Dat bedoel ik dus met kopieer-gedrag haha!
  Ik volg je op de voet, keep the stories coming!! x

  Reageren
 47. Ingrid

  Jaaaa super leuk deze post! Mag echt vaker terug komen hoor 🙂 Heerlijk geschreven ook weer.
  Wij werken allebei meer dan 40 uur in de week, hebben een hond (En ja die ligt de hele dag bij mij op kantoor 🙂 ) dus ik herken je huishoudelijke/was probleempjes heel goed haha. Ik weiger om een hulp in de huishouding te nemen, zolang ik het zelf kan doen, vind ik van mezelf dat ik dat ook gewoon moet doen. Met het gevolg dat ik ooit ’s ochtends heel vroeg (voor werktijd) of ’s avond heel laat nog sta te poetsen.. 🙂 ach het houdt me bezig. haga

  Reageren
 48. Ilse

  Ik heb sinds een jaar een klamboe en hoef nooit meer op muggenjacht ’s nachts…

  Reageren
  • Lotte

   Ja, dat werkt bij mij ook het beste. En ik vind het fijner dan al die middeltjes smeren. Deet bijv. vind ik zo stinken, dat smeer ik echt niet graag. Klamboe (en anders iig onder een laken slapen dat ik tot aan mijn kin optrek, haha) werkt voor mij het fijnst.

 49. Nathasja

  Nog een tipje om muggenbeten tegen te gaan: Ik werk bij Etos en krijg veel klanten die vitamine B1 slikken daarvoor. Sinds ze dat innemen worden ze niet meer geprikt zeggen ze.

  Reageren
  • Julia

   Ja klopt, dat doet mijn moeder ook! Zij is allergisch voor muggenbeten en volgens mij helpt het bij haar inderdaad.

 50. Jaxx

  Ook als je samen bent en veel werkt is het huishouden een drama – en dubbel zoveel om schoon te houden 😉
  Na veel gekibbel en getwijfel hier ook een schoonmaker in de hand genomen; beste beslissing OOIT! Om de week racet een stelletje samen 1,5 uur door ons huis (hij doet zware dingen, zij het stoffen) en alles is weer schoon.
  Ze doen de grove dingen; keuken, badkamer, ramen, dweilen. De was en opruimen doen we zelf. Het is voor ons ook een stok achter de deur om niet te laks te worden met opruimen. Want als het niet opgeruimd is als ze komen, kunnen zij niet goed schoonmaken.

  Reageren
 51. Sabine

  Herkenbaar je muggenprobleem! Hier ook geregeld onder de megabulten. Wat mij wel helpt is Lush Sleepy bodylotion en Twilight bodyspray. Zit lavendel in en dat haten die muggen. Sindsdien houd ik ze meer op afstand!

  Reageren
 52. Marjan

  Leuk dagje 🙂
  Ik ben 26, woon alleen en heb een schoonmaakster. Om de week komt ze 3uurtjes schoonmaken. Het voelt een beetje decadent, maar ik mijn hoofd was ik altijd zoveel bezig met alle klusjes in huis die nog moesten, dat het me nu zoveel rust geeft dat het het 100% waard is. Ze doet niet de was, die doe ik graag zelf, maar poetst alles en lapt ook de ramen 😉

  Reageren
  • Marianne

   Bij mij ’t zelfde. Ik vond het eerst ook te decadent en vond dat ik zelf mijn eenpersoons huishouden moest kunnen runnen naast een drukke baan. Maar waarom eigenlijk? Bovendien heb ik een gruwelijke hekel aan de meeste huishoudelijke klussen. Ik ben nog altijd blij met de lieve vrouw die 1x per 2 weken mijn huis schoonmaakt. Ik kan het je aanraden hoor Emmy!

 53. Cassilda

  Wat leuk om Roos te zien! Heb heel lang met Roosje gewerkt en ze is zo’n geweldig en lief mens ❤❤❤ en haar zus is ook the best!

  Reageren
  • Roos

 54. Martine

  Het schijnt dat vitamine B1 helpt om muggen bij je weg te houden.
  Je wordt dan minder lekker voor ze 🙂
  Verder erg leuk zo’n plog van een dag uit jouw leven.
  Je bent er maar druk mee maar het ziet er wel lekker afwisselend uit.

  Reageren
 55. Angela

  En anti-histamine tabletjes? Dus de hooikoorts tabletjes zeg maar? Ik gebruikte ze op Terschelling tegen de jeuk, want K werd gek van alle muggenbulten, met resultaat 🙂

  Reageren
  • Marieke

   Dat zou ik ook nemen ja! Loratidine of Cetirizide zou moeten helpen tegen je allergische reactie. Verder voorkomen dat je een mug op je kamer hebt. Dus een hor of klamboe hebben. En een elektrische mepper werkt het best om ze te vangen! Druk ben jij zo op een dag, veel reis je! Ik zou dan ook de trein nemen ja.

 56. Syl

  Sinds ik gedroogde lavendel in mijn kamer heb staan, geen mug meer gezien. Vroeger werd ik altijd lek geprikt en zat ik onder de bulten. Sinds de lavendel al 4 a 5 jaar niet geprikt.

  Reageren