Een andere focus

Sinds 2009 blog ik fulltime. Maar eigenlijk blog ik sinds begin 2019 al niet meer echt 4o uur in de week. Mijn bedrijf is enorm veranderd het laatste jaar en het voelt goed om hier eens wat meer over te vertellen. Misschien heb je wel gemerkt dat Cynthia.nl wat anders is geworden en ik vertel je met liefde over hoe ik nu naar mijn blog kijk en mijn verandering in focus. Wees gerust: ik ga niet stoppen met bloggen!

Leestijd

Fulltime bloggen

Even een stukje historie, lang verhaal kort: in 2006 begon ik met bloggen als ‘Miss Lipgloss’, in 2008/2009 werd het mijn fulltime baan en in 2017 gooide ik de boel om en blogde ik verder hier op Cynthia.nl. Om meer te kunnen doen waar mijn hart lag en waar ik veel meer over lifestyle zou kunnen schrijven, wat ik miste op Miss Lipgloss.

Fulltime bloggen heb ik in totaal bijna tien jaar gedaan, maar als ik terugkijk deed ik er altijd wel iets naast. Van een beauty boek tot een beauty event, schrijven voor magazines, televisie-optredens, workshops en lezingen: het bloggen alleen vond ik toch altijd wel wat ‘alleen’. Letterlijk alleen, thuis aan mijn keukentafel, maar ook alleen in de vorm dat ik er iets naast wilde doen. Ik heb een periode alleen geblogd zonder side projects en ik verveelde me dan nogal snel. Ik had te weinig uitdaging, was te weinig onder de mensen en daardoor kwam ik in een soort negatieve spiraal.

Zoals je misschien weet bracht ik in januari 2018 mijn eerste Structuurjunkie boek uit: Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe. Ook een side project dat ik deed, waarin ik mijn passie voor plannen, structuur en productiviteit kon delen.

Toen was er 'ineens' Structuurjunkie

Met het boek ging er een balletje rollen. Ook mentaal. Ik zag ineens allemaal toffe kansen. Ik ging Structuurjunkie Masterclasses geven en al snel ontwikkelde ik met mijn uitgever de Structuurjunkie Planner. En de deskplanner. En de scheurkalender. Ik ontdekte dat ik dit enórm leuk vond om te doen. En dat ik er ook nog eens goed in was. Ik ontdekte hoeveel ik eigenlijk wist over dit onderwerp en hoe goed ik er mensen mee kon helpen. Ik realiseer me dat dit arrogant kan klinken, maar ik bedoel te zeggen dat ik me nooit bewust was van hoeveel ik wist over planning, structuur en productiviteit. Pas toen ik er actief mee bezig ging, merkte ik dat dit voor heel veel mensen niet zo vanzelfsprekend is.

Fastforward naar begin zomer 2019. Ik ging naar een businessevent van Taco Oosterkamp, met wat issues en vragen onder mijn arm. Ik was op dat moment bezig met de ideeën voor mijn online academie en online trainingen, en de planners gingen als een tierelier. Ik voelde op dat moment zo’n enthousiasme, zo’n zin om nog meer mensen te helpen met Structuurjunkie. Maar ook een dilemma: ik verdien nu nog een deel van mijn geld met mijn blog. Moet ik kiezen? Moet er een moment zijn dat ik zeg: ‘Ik stop met bloggen en ik ga full focus voor Structuurjunkie?’ Ik twijfelde heel erg op dat moment. En dat legde ik ook voor tijdens het event. Ik mocht op de hot seat mijn vraag stellen, op het podium bij Taco. Voor heel veel andere ondernemers.
‘Op dit moment heb ik twee bedrijven. Mijn blog Cynthia.nl, wat ik al 13 jaar doe en waar ik altijd mijn geld mee heb verdiend, en nu nog steeds een aanzienlijke deel. En Structuurjunkie, wat heel hard groeit en waar ik veel kansen zie. Wat is het moment dat ik stop met bedrijf 1 en full focus ga op bedrijf 2?’

De keuze tussen bloggen en Structuurjunkie

‘Hoeveel bezoekers heb je op je blog?’ vroeg Taco.

‘150.000 ongeveer, per maand.’

Ik hoorde veelstemming ‘wow’ uit het publiek. Veel bezoekers ja.

‘Hoeveel tijd ben je nu per week kwijt aan het bloggen?’

‘Het is nu ongeveer 50/50. 2,5 dag blog, 2,5 dag Structuurjunkie.’

Er volgde een kort gesprek over wat ik echt wilde en echt leuk vond.

‘Cynthia, ik denk dat je niet nu hoeft te kiezen. Je kan een dag per week minder gaan bloggen, toch? En af en toe je bereik daar voor Structuurjunkie gebruiken.’

Ik kreeg nog wat meer adviezen, ook van de aanwezige ondernemers. Een dag minder in de week bloggen voelde als een enorme stap: zou ik niet heel veel bezoekers verliezen? Het was nooit in me opgekomen dat iets minder bloggen een deel van de oplossing zou zijn. En dat het ‘kon’. Dat klinkt heel stom, maar soms doe je dingen al een hele tijd op een bepaalde manier en dan realiseer je je niet dat het heel simpel niet zo hoeft te zijn.
Goed, een dag niet updaten in de week zou me zo twee tot drie uur per week aan tijd opleveren. Tijd die ik aan Structuurjunkie zou kunnen besteden. Die avond op mijn hotelkamer ging ik meteen schuiven in mijn contentkalender. De weekenden maakte ik ‘vrij’, geen blogposts. Ik zei er niks over, hier. Ik wilde gewoon eens kijken wat er zou gebeuren. En er gebeurde eigenlijk niet zoveel. Ik begon hier in juni mee en ik ben 5% gedaald in bezoekers, maar: dat gebeurt meestal in de zomer. En als het wel permanent is, is het ook niet zo heel erg, eigenlijk, want qua inkomsten is mijn blog niet meer mijn hoofdmoot. Mijn inkomen komt voor meer dan 70% uit mijn Structuurjunkie activiteiten.

Het belangrijkste voor mij is namelijk dat het bloggen leuk blijft. Dat ik met plezier blog en jullie reacties lees. Als ik het niks meer aan vind, doordat het ‘moet’, weet ik dat ik uiteindelijk ga stoppen. Dus ik moest een manier vinden die past in wat ik wil qua werk, en ik denk dat ik het nu best wel gevonden heb.

Meer focus

Vooralsnog kies ik dus niet. En dat wil ik met je delen. Want ik heb hier zoveel leuke, lieve, trouwe bezoekers, sommigen komen al jaren dagelijks, en ik wil dat je weet wat er speelt en dat je weet hoe mijn focus ligt, waar ik mee bezig ben. Het bloggen is voor mij op deze manier heerlijk. Want ik houd van schrijven, ik houd van het contact met jullie, ik houd van het creatieve en mezelf af en toe gewoon even ventileren. Nog heel vaak heb ik echt zín om blogs te maken en dan is het zo fijn dat dat hier kan.

Ik had de afgelopen jaren nooit gedacht dat het zo zou gaan. Dat ik iets anders zou ‘vinden’ wat ik zo ongelooflijk leuk vind en waar ik zoveel voldoening uit haal, waar ik ook nog eens mijn geld mee kan verdienen. Dat had ik tien jaar geleden met bloggen en nu heb ik het met Structuurjunkie. En ik heb grote plannen, toffe ideeën, en het groeit als een gek. Dat is nog best onwerkelijk, er is dit jaar zo ontzettend veel veranderd. Qua werkweek, qua activiteiten, qua plezier en voldoening. Ik ben onwijs leergierig, volg veel trainingen en zit nu te kijken om een coachingopleiding te gaan volgen. Misschien al wel in 2020.

En van al deze veranderingen wil ik je deelgenoot maken. Dat je niet denkt ‘Waar is die Cynthia toch mee bezig?’ of ‘hoezo update ze minder? Vind ze het bloggen nog wel leuk?’ Ja, het bloggen vind ik nog steeds heel leuk. Maar niet meer zó leuk dat ik er 40 uur in de week mee wil of kan vullen. Het werk is ook veranderd. Dit is een prettige samenloop van omstandigheden, maar de laatste jaren is het steeds lastiger geworden een goed inkomen te verdienen met mijn blog. Dat ik op het juiste moment met het idee voor Structuurjunkie kwam en dat het zo goed gaat, is een groot geschenk. Want ik denk dat het heel lastig was geweest om op het moment dat het qua inkomen serieus onderuit ging on the spot vanuit schaarste iets nieuws te bedenken. Niet onmogelijk, maar wel veel moeilijker. En vanuit een veel moeilijkere situatie.

Wat je van mij kan verwachten

Hoe ik nu blog, vind ik leuk. Elke werkdag komt er een blogpost online, waarvan in de week een van Emmy’s hand is. Voor ons is het heel erg tof dat jullie Emmy’s bijdragen zo kunnen waarderen! De onderwerpen waarover ik blog zijn gewoon zoals je van mij verwacht en zoals het de laatste tijd is geweest. Af en toe een recept, af en toe wat over reizen, regelmatig iets persoonlijks, regelmatig iets over beauty. Video’s (op YouTube) doe ik al sinds januari niet meer, maar ik doe wel wat meer met video op mijn Instagram accounts. Soms ‘update’ ik een oude blogpost van jaren geleden die ik heel goed vind en waarvan ik weet dat veel mensen die nu mijn blog lezen hem nog niet gezien hebben. En soms komt er een sponsored artikel online, en dan staat dat er gewoon bij, zoals je van mij mag verwachten.

Van mij mag je ook verwachten dat als ik blog, dat ik dat met plezier en liefde doe. Het is me ook de eer te na om het op een andere manier te doen. Ik denk ook dat jij dat als lezer meteen merkt. Ik wil een toffe, fijne, leuke, kwalitatieve blog en anders niet. Dus het moment dat ik met gezucht, irritatie en gedoe mijn blog bijhoud, dan is het wat mij betreft tijd de stekker eruit te trekken. Maar vooralsnog is dat niet aan de orde.

De focus is veranderd. Structuurjunkie is mijn focus geworden, eerder dan ik vooraf had gedacht. Maar dit voelt heel erg goed en ik zie dat alles nog zoveel mooier wordt als ik er mijn energie en tijd in stop. En daarvoor moet ik keuzes maken. Maar volgens mij is het op deze manier een keuze waar we allemaal best wel tevreden mee kunnen zijn. 🙂 Niet dat het niet spannend is. Dit (besluiten) is een proces van bijna een jaar geweest. En ja, het is eng en ja, alles kan misgaan en instorten en dan beland ik straks in de goot (ik zie dat weleens voor me, haha), maar dan heb ik het in ieder geval met volle overgave geprobeerd. Het kan namelijk ook totaal GOED gaan. En een waanzinnig nog veel groter succes worden! Daar besluit ik in te geloven. En voor te gaan.

Als je het leuk vindt om te volgen wat ik doe met Structuurjunkie, dan kan je me op Instagram volgen! Zo loopt mijn eerste shift van het onlineprogramma nu met 15 deelnemers, geef ik op 6 oktober een online training over nee zeggen, komen er snel weer nieuwe planners aan en ben ik bezig met het organiseren van een Structuurjunkie ‘workation’ in maart 2020.

Bedankt voor het lezen en je support.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

39 reacties
 1. Glynis

  Wow! 70% van je inkomen is van structuurjunkie! Dat had ik niet gedacht.
  minder bloggen is zeker een optie, als je je meer op structuurjunkie wil focussen.
  Wij kunnen wel een dagje langer zonder updates, zolang ze maar even leuk, afwisselend, en vlot geschreven zijn als de rest ;-). Succes!

 2. Maris

  Super leuk om zo iets gevonden te hebben, een tweede iets.
  Een vrouw die zichzelf ruimte geeft en pakt om te leren en groeien in haar werk.

  En ik lees al jaren. Van mij part is er 1x per jaar een post, dan nog zou ik terug komen en lezen.
  🙂
  Succes met alles!

 3. Josine

  Lieve Cynthia wat leuk om te lezen. Een kijkje in jouw hoofd!
  Weet je, ik lees niet elke dag trouw jouw blog (of die van anderen). Ik ben dol op oprechte verhalen met inhoud. Of dat er nu elke dag staat of af en toe..
  volg je hart en blijf doen wat je doet. Je bent een enorme inspiratie voor mij! Liefs, Josine

 4. DZ

  Hi Cynthia,
  Wat een heerlijke post. <3 Love it!

  Ik zal je eerlijk zeggen dat ik je niet super veel gevolgd heb @ misslipgloss (weinig met make/beauty up eh) maar juist nu meer. Wellicht omdat ik zelf ook in zo'n fase zit.
  Zie je vaker bij mensen, overigens (mensen die langzaam richting de 30 gaan). Meer rust opzoeken, andere focus creëren ed.. Heel herkenbaar. Succes met alles wat je doet. Je bent een topper.
  Gr

 5. Britney

  Ik vind het altijd zo fijn om dit te lezen, je bent zo eerlijk en oprecht en dat inspireert.
  Ga vooral door met doen wat jou gelukkig maakt, maar blij dat je blijft bloggen, en of het nou minder is maakt niet uit, de posts zijn altijd een feestje om te lezen!

 6. Valerie

  Wat fijn dat je altijd zo eerlijk en transparant bent!!

 7. Jorinde

  Heel inspirerend om een stukje van jouw verhaal zo te lezen en je je bedrijf zo weer op een net wat andere manier durft in te richten. Fijn dat minder bloggen daarbij helpt! Ik lees je blogposts met veel plezier. Of dit er nou 5 of 7 per week zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat je er zelf achter staat wat je online zet. 🙂 Ik blijf je zeker volgen!

 8. Susanne

  Ik vind het supertof en inspirerend om dit te lezen! Hartstikke mooi juist dat je iets hebt gevonden waar je zó blij van wordt en wat je zo goed ligt. Ik reageer de laatste tijd wat minder maar volg je nog steeds en blijf het leuk vinden, en met mij dus nog heel veel anderen. Liever minder blogs van goede kwaliteit waar je zelf achter staat, dan er wekelijks heel veel blogs uitpersen waarvan de kwaliteit gewoon nergens te vinden is. Als je er maar gelukkig van wordt! <3

 9. M

  Ja ik ook!
  Ik ben blij voor Cynthia en structuurjunkie is ook gewoon heel tof, maar ik mis wel de make-up en beauty.

 10. Saskia

  In volg je inmiddels zeker al zo’n 8 jaar denk ik. En ik hoop dat nog lang te blijven doen!

 11. Danielle

  Ik sluit me gewoon helemaal aan bij de reactie van AK!! Voel zoveel trots voor jou op hoe je in het leven staat en wat je allemaal doet. Leer zóveel van jou!

 12. Anna

  Wat een prachtig artikel Cynthia, je hebt het zo mooi verwoord. Ik begrijp heel goed dat je tijd en aandacht wil besteden aan iets nieuws, wat je super tof vindt en wat ook nog eens een succes is. Ik blijf je in ieder geval gewoon volgen, want ik lees je posts altijd met veel plezier (of er nou een meer of minder online komt, dat maakt niet uit).

 13. AK

  Beste Cynthia,

  Als ervaren lurker heb ik er álle vertrouwen in dat wanneer jij iets minder of anders aanpakt dan voorheen, dat alleen maar is omdat er dan ruimte ontstaat voor nog gavere dingen 🙂

  Ik ervaar overigens niet dat je minder content levert. De blog posts zijn misschien minder frequent, maar ik haal sindsdien veel meer uit je Cynthia.nl en structuurjunkie instagram accounts. Bij wijn ligt helaas niet mijn passie, maar ook daarover lever je high-quality content voor liefhebbers. We kregen een gratis e-book van je, evenals een gratis webinar over je (plan)fouten als ondernemer. Het is toch fantastisch? Zó vaak post je iets op je structuurjunkie instagram account dat ik nét even nodig had die dag. Het is een beetje los komen te staan van cynthia.nl doordat het onder Structuurjunkie valt en je je blog niet alleen maar daarover wilt laten gaan, maar het zijn nog steeds allemaal dingen die JIJ voor ons doet (en die heel tof zijn!).

  Ja, ik mis soms de binnenkijkers, de interviews met van die heerlijke powervrouwen en bijvoorbeeld dat bouwavontuur van die ene man die zelf een oud huis opknapte. Mede omdat er simpelweg geen blogs zijn die dat wél leveren zoals jij dat kan. Maar dan denk ik: je leert ons dat een prettig (werk)leven over focus gaat, dus het is logisch dat er geen ruimte meer is voor die artikelen, waar ontzettend veel tijd in één post gaat zitten. De keuzes met betrekking tot je blog passen helemaal bij wat je uitdraagt en waar je voor staat – en dat is de authenticiteit die velen, inclusief ikzelf, zo aan je waarderen. Net als anderen onder mij ben ik vooral gewoon heel benieuwd wat er allemaal nog gaat komen in de toekomst, in welke vorm dan ook 🙂

  • Dian

   ❤ wat mooi en positief verwoord

 14. Luna

  Wat ik zo tof vind aan jou is dat je zo mee gaat met de flow van het leven. Toen je naar cynthia.nl ging dacht ik wow die durft, maar ik vond het meteen top want je content was veel dichter bij mijn interesses en ook je hele lay-out was leuk, beetje anders dan de rest.

  Zelf ben ik de afgelopen drie jaar van een stage naar een bijna-volwassen-baan+bijstandsuitkering naar een echte baan gegaan. En die echte baan was totaal niet wat ik had verwacht, callcenter werk en het leek me niks, maar ik blijk er goed in te zijn. Er zijn groei mogelijkheden. Ik praat vol passie over mijn werk en zucht en zeik soms ook. Maar dan denk ik je werk is nu goed, het is leuk je salaris is prima. Een studie volgen voelt soms als iets wat nu zou moeten, want wie blijft nu jaren bij een callcenter werken? Maar voor nu is het goed, voelt het goed. Ik heb geen eens zin om weer te studeren. en als ik al wil studeren dan niet fulltime en dat is zwaar. En ik wil dan iets creatiefs doen. Dus heb nu bedacht dat ik mijn werk niet ben. Dat is iets noodzakelijks, maar niet en graadmeter van wie/wat ik kan. Dus ik ga nadenken over mijn passies en kijken hoe ik die kan vergroten naast mijn werk. Want ik ga nu wel veel met de flow mee van het leven, maar doe niet altijd dat wat ik zou willen doen.

  Ik had niet verwacht bovenstaande te typen, maar dit is wel wat ik al langer denk. Ik vind het leuk en fijn om te zien dat ik dan moet de enige ben. Succes met je plannen! Ik blijf je volgen 🙂

 15. heleen

  ik vind het leuk om te zien hoe je je ontwikkelt hebt in al die jaren. Van een jong meisje wat veel vertelde over make up en liet zien hoe je kon opmaken naar dit. Heel veel influencers blijven stilstaan, weer de zoveelste mascara, lipstick of luchtje. Sommige toen dat al 10 jaar en veranderen niet. Dat wordt saai en er zijn nu zoveel YT filmpjes over dit soort onderwerpen dat je de bomen in het bos niet meer ziet. Succes met al het nieuwe wat je gaat doen en wie wat er nog in de toekomst gaat gebeuren.

 16. Kirsty

  Wat fijn dat je deze keuze hebt kunnen maken! Ik kan mij goed voorstellen dat je na al die jaren bloggen toch ook graag iets anders erbij doet om wat meer uitgedaagd te worden en Structuurjunkie klinkt als een goede focus. Mooi ook dat je niet hoeft te kiezen. Zelf heb ik uiteindelijk wel besloten om te stoppen met bloggen, puur omdat ik merkte dat én docent zijn én bloggen voor mij iets teveel werd en mijn plezier daardoor afnam en ik soms mijzelf moest dwingen om te bloggen.

  Ik ben benieuwd wat de toekomst je gaat brengen, maar ik denk dat je zeker wel goed terecht komt! Succes met je andere projecten!

 17. Kristel

  Thank God. Ik dacht dat jij ook al ging stoppen!
  Ik heb liever minder posts dan helemaal geen meer 😁

  Fijn voor jou dat je iets hebt gevonden wat je echt je ding is.
  Zelf ben ik ook een fan van je structuurjunkie light planner. Het was de bedoeling die volgend jaar pas te gebruiken, maar ik kon niet wachten 😇.

 18. Diana

  Hi Cynthia, prettig om te zien dat je je lezers wil meenemen in je eigen proces. Zie het ook als jouw (leer)proces waardoor je andere keuzes gaat maken dan je misschien een paar jaar geleden dacht. Ik vind het juist super mooi, dapper en krachtig dat je in het ‘diepe’ stapt en je eigen passies volgt. Hoe vet is het wat je op dit moment (met the one and only) zelf hebt bereikt en uit de grond hebt gestampt!! Hoe gaaf is het dat je Structuurjunkie hebt ‘uitgevonden’ en dit je al zo ver brengt en nog definitely verder gaat brengen? Ik vind je een topwijf, je bedrijven groeien met jou en je proces en interesses mee en dat is een mooie ontwikkeling!! Ik krijg wederom energie van jouw Structuurjunkie enthousiasme en de wijze waarop je keuzes maakt en een droom middels een plan in gang zet. Te gek! Lekker je gevoel volgen! En die goot is niet aan jou besteed 🙂 Liefs!

 19. Jolet

  Ik vind je update schema helemaal prima. Ook van structuurjunkie ben ik fan 🙂
  Oja, zag het net toevallig, maar misschien handig om je laatste alinea van de pagina “over Cynthia” aan te passen. Daar staat nog dat je elke week video’s op you tube plaatst

 20. Elmira

  Ik zou je enorm missen als je minder gaat bloggen. Veel van de ‘oude’ beautybloggers zijn gestopt, geminderd of doen alleen nog YouTube (serena, masha, Vera, endlessweekend) en ik mis hen echt wel! Af en toe lezen over de nieuwe essence collectie oid is ook heerlijk! Ik vond je overgang naar Cynthia.nl heel leuk maar zou nog minder wel jammer vinden.

 21. Eva

  Fijn dat je blijft bloggen! Ik vind het persoonlijk jammer dat er steeds minder geschreven blogs zijn. Ben geen fan van vlogs, maar vind het heerlijk om persoonlijke artikelen te lezen en plogs te zien. Maar natuurlijk snap ik dat je focus veranderd, fijn dat het nog samen kan voor je gevoel. Hopelijk nog een hele tijd!

 22. Marlies

  Verplichte – ik kom hier elke dag maar reageer nooit – nota, maar Cynthia, ik volg je denk ik al bijna even lang als jouw blog bestaat, inclusief 40 haarkleuren, lengtes en achtergronden die op je foto’s veranderden en ik check je blog nog steeds elke dag. Het voelt altijd alsof je ons een kijkje geeft in jouw hoofd, jouw leven en jouw keuzes en om een of andere reden ben ik echt exact met jou meegegroeid qua interesses. Vroeger was ik ook obsessief bezig met makeup en verslond ik alle beauty artikelen, maar omdat ik ook recent een huis kocht en nu meer met interieur en andere lifestyle dingen bezig ben, vond ik het super verfrissend om te merken dat jij door dezelfde veranderingen ging. Als je geen nieuwe blogpost geplaatst heb, vind ik het altijd jammer om “vandaag” een keer niets te kunnen lezen, maar dat wil niet zeggen dat het niet heerlijk blijft als jij of Emmy wél gepost hebben! Wat goed voor je dat je zoveel kan bereiken en kwijt kan in Structuurjunkie. Het leven zou maar saai zijn als je elke dag van de werkweek exact hetzelfde zou moeten blijven doen. Verlies je dan niet het voordeel van zelfstandig ondernemer te zijn? Ik denk dat het een heel interessant idee is om coachinglessen te gaan volgen, persoonlijk vond ik dat één van de meest leerrijke vakken in mijn opleiding, want het is een resem vaardigheden die je ook in je dagelijkse leven kan gebruiken. Als ik je een boek mag aanraden; “Inspirerend coachen” van van Jef Clement, wordt als handboek gebruikt in mijn opleiding en daar staan zo veel hands on tips in, een goed startpunt om je in te lezen voor je lessen zou nemen. Einde dagboek, ik ga weer gewoon stilletjes elke dag je blog checken en ik wilde gewoon zeggen dat je trouwe lezers (als ik uit naam van ons allemaal mag spreken) het je nooit kwalijk zullen nemen dat je post-schema verandert omdat het voor jou fijner aanvoelt. Dat is juist dé charme van jouw blog, je merkt altijd dat jouw artikels nooit uit verplichting geschreven zijn en daardoor blijven we dagelijks terugkomen. Veel liefs uit België!

 23. rachel

  Volg je nou al zolang en je bent echt een onderdeel van ons ritueel hier smorgens 😀 of een blogpost van jou of van emmy en we gaan weer verder met onze dagelijkse dingen

 24. Ilona Wielinga

  Leuk om te lezen, en ik snap je wel. Bloggen is voor mij niet mijn werk, maar puur mijn hobby. Ik plaats 4 artikelen in de week, maar bedacht me op een gegeven moment dat dit misschien niet meer zou lukken, in verband met mijn werk als illustrator en animator. Alleen stoppen wilde ik niet, maar een stapje terug doen was wel een optie. Wat ik in eerste instantie ook totaal niet had overwogen, haha.

 25. Lisa Derycke

  Hi Cynthia

  Zeer herkenbaar! Ik heb een vaste job die ik met veel plezier uitoefen en daarnaast een uit de hand gelopen hobby waar ik ook best veel energie moet insteken (wat het soms wel pittig maakt). En soms stel ik mezelf de vraag of ik niet beter één van de 2 zou doen. Maar ik doe beide jobs zo graag. In de ene kan ik mijn creatief ei kwijt, in de andere job word ik mentaal uitgedaagd. Dus door jouw verhaal te lezen, bevestigt het nog maar eens voor me dat ik geen keuze hoef te maken, zolang dat ik blij word van beide dingen te kunnen combineren.
  Dankjewel voor deze (en alle andere) blogpost!

  Lisa

 26. JokeVDH

  Voor mij is jouw blog een rustpuntje tijdens mijn werkdag. ’s Morgens eerst een artikeltje lezen om er tegenaan te kunnen, of net in de loop van de namiddag met een kop thee even een paar minuten uitblazen. Dat er in het weekend geen updates komen vind ik helemaal niet erg. Ook filmpjes mis ik helemaal niet, die kan ik toch niet kijken want dat stoort mijn collega’s 😛

  Wat ik wel heel leuk vind zijn die korte tutorial filmpjes, het zijn bijna gifjes, van een make-up look. Nikkietutotrials heeft ze regelmatig op haar instagram. Volgens mij zou Emmy hier wat leuks mee kunnen 😀 Daar hoeft eigenlijk geen gebabbel bij.

 27. Alyssa

  Ik denk dat het juist heel mooi is dat je naast je blog nog een ander leuk en succesvol bedrijf hebt kunnen opzetten. Daar heb ik bewondering voor. En het is logisch dat je daar nog alle mogelijkheden ziet, terwijl bloggen het wel zo’n beetje is. Niet dat bloggen niet meer leuk en waardevol is, maar met Structuurjunkie ben je met iets heel nieuws bezig. Ik geloof dat je blog altijd waardevol zal blijven, ook wanneer er niet dagelijks blogposts online komen. Het is een soort database met heel veel kennis en informatie. Daarvoor zullen ook altijd mensen naar je blog blijven komen, zelfs voor informatie die niet echt meer actueel is. Daarmee bedoel ik: ook wanneer er niet dagelijks nieuw content online komt, blijven je oude blogposts interessant. Ik zou me dus gewoon lekker focussen op Structuurjunkie en bloggen wanneer je daar behoefte aan hebt. Het is beter om iets waardevols te delen, dan te bloggen omdat het ‘moet’ en altijd zo geweest is. Ik weet zeker dat je de juiste keuzes hierin zal maken.

 28. Cass

  Ik volg je al sinds je een blogpost over gekleurde hairchalk op misslipgloss plaatste (jup, heel specifiek dat ik dit nog weet). Sindsdien ben ik als het ware met je meegegroeid. Van alle blogs ben je de enige waar ik met regelmaat nog op kijk. Voor mij als lezer zou het super fijn zijn als je af en toe nog wat post, maar voor jou als persoon begrijp ik het helemaal dat je je wilt ontwikkelen op andere gebieden. Het is je van harte gegund en ik denk niet dat iemand het je kwalijk zal nemen als je minder post. Zolang het enthousiasme van de blogposts af blijft springen, blijf ik gewoon een trouwe bezoeker. Heel veel succes met je andere projecten Cynthia!

  • Brenda Andriese

   Hier sluit ik me bij aan. Doen wat goed voelt. Veel succes!

 29. Audrey

  Ik moet bekennen dat ik het eigenlijk helemaal niet door heb gehad, dat je minder blogde, haha! Het klinkt alsof je nu een goede oplossing hebt gevonden. Veel succes en plezier met alles, dan genieten wij hier mee 🙂

 30. Jose

  Ik volg je al sinds mijn 14e (nu 10 jaar geleden!) en mocht jij ooit beslissen om te stoppen met bloggen, dan zou dat een beetje voelen alsof een vriendschap eindigt. Een eenzijdige vriendschap, uiteraard ;). Maar wellicht dat met de jaren ook jouw publiek is veranderd. Ik werk inmiddels zelf full-time en ik benijd je tegenwoordig om heel andere dingen dan je grote lipstick-stash, haha! Bijvoorbeeld om hoe jij je passie volgt en overal kansen ziet. Ik vind jouw blog daarom zo leuk om te lezen, zo leuk om de ontwikkelingen te zien! Ga vooral door met je passie te volgen. You rock! Ik hoop dat je weet hoeveel mensen je inspireert elke dag. En eh, ik vind Emmy’s blogs ook heel leuk om te lezen. Beetje een oldskool-misslipgloss-vibe in een modern jasje :).

 31. Ivy

  Ik reageer zelden, maar ik ben blij dat je op werkvlak zo’n mooie combinatie hebt van dingen die je boeien. Andere bloggers die recent stopten hadden duidelijk stopwerkartikelen wanneer de lol er wel een beetje af was, maar jouw artikelen zijn kwalitatief eigenlijk altijd goed. Ik ben dan ook blij dat je voorlopig nog doorblogt! Heel veel succes met je ondernemingen.

 32. Femke

  Wat een geweldige ontwikkeling maak jij door. Echt ontzettend mooi hoe je inzicht geeft in je eigen (leer)proces en dromen en ambities deelt. Persoonlijk denk ik dat je een geweldige coach gaat zijn; voor planning, maar ook zeker op het gebied van ‘persoonlijk leiderschap’ (o.a. mindset, body positivity, burn-out etc.).

  Heel veel succes en plezier de komende periode, geniet van de weg er naar toe. Ik blijf je blog met veel plezier volgen.

 33. Laura

  Ik waardeer je blogposts enorm. Mag ze altijd graag lezen, en ik hoop dat je voorlopig nog even niet stopt. Maar ik ben blij voor je dat je meer ruimte vind voor Structuurjunkie door je week iets anders in te delen.

  Ik zou ergens weleens aan Structuurjunkie willen snuffelen, maar ik twijfel. Ik heb autisme en mijn executieve functies zijn vrij zwak. Dat betreft dus plannen en schatten hoelang een taak gaat duren, maar helaas ook taakinitiatie, weten welke taken je prioriteit moet geven, schakelen tussen taken en flexibiliteit. (En externe prikkels kunnen ook een probleem zijn).

  Ik ben bang de andere deelnemers van de workshop op te houden met – voor hen – domme vragen. En ik ben niet zo van Instagram.

  • Femke

   In hoeverre ben je comfortabel met het volgen van de online trainingen, met persoonlijke of small-group trainingen?

   Ander ding: domme vragen bestaan niet; alleen domme antwoorden. Hoe fijn is het dat jij je mond durft te openen om duidelijkheid te verschaffen? Sommige mensen zijn daar een heel leven mee bezig. Laat de onzekerheid van een oordeel van anderen je alsjeblieft niet in de weg staan om jouw eigen doelen te bereiken.

 34. Carolien

  Goed dat je doet waar je hart bij ligt! Leuk dat structuurjunkie het zo goed doet. Heel fijn voor ons dat je nog blijft bloggen voor nu :).

 35. Misssannah

  Jaaa, had wel gemerkt in t weekend geen blogposts en standaard 1 per week van Emmy en dat dat t nieuwe ritme was en vind t nog steeds goed en heel regelmatig ritme en t wordt niet zomaar overgeslagen dagen lang ofzo. Dus vind super zo nog steeds. Vind blogs lezen nog steeds leuk zo nu en dan en eigenlijk ben je beetje de enige nog voor me. Anderen zijn gestopt of 1x per week of minder. Structuurjunkie volgen via deze blog vind ik ook heel leuk. In een blog krijg je net wat meer informatie. Deze blog ook weer erg goed. Veel succes met alles!

 36. Klarinda

  Wat fijn dat je je focus heeft gevonden en hier blij mee bent! Het lijkt mij ook spannend. Ik ben blij dat je dit toelicht. Ik merkte onbewust dat je je een beetje terug trok en dat irriteerde mij. Bloggers volgen voelt toch als een abonnement op een tijdschrift en als dat dan veranderd voelt dat een beetje als iets verliezen. Fijn dat er nu duidelijkheid is. Heel veel succes met structuurjunkie en ik benieuwd naar je toekomstige blogs.