Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Dingen waarvan ik weet dat ze niet goed zijn, maar toch doe

Dit heeft iedereen wel, zo’n lijstje. Toch?! Sommige dingen kun je gewoon beter niet doen, of juist wel doen! En ook al weet dat je dat het beter is als je het anders doet, je blijft het zo doen. Hierbij mijn lijstje!

Leestijd

Mijn tanden te hard poetsen
Ik druk standaard te hard met die elektrische tandenborstel en moet veel sneller het borsteltje vervangen dan wat de bedoeling is. Maar, mijn tandvlees en tanden zijn wel gezond dus het zal wel niet zo’n ramp zijn. Ik doe dit ook helemaal niet heel bewust, maar dit is waarschijnlijk de manier waarop het poetsen voor mij normaal voelt en ik voel totaal geen noodzaak om mezelf dit af te leren haha.

Snoozen
Ik ben niet meer zo’n snoozer als dat ik was. Vroeger zette ik al bewust een stuk of vier wekkers die over de periode van een kwartier dan steeds af gingen. Sinds ik met Luuk samen ben doe ik dat niet meer want hij vond dat heel irritant. Maar wat niet veranderd is, is dat ik heel langzaam wakker word. Als Luuk de wekker hoort gaan springt hij naast zijn bed en is hij er. Als ik mijn wekker hoor gaan moet ik eerst analyseren wat het geluid is wat ik hoor, daarna beweegt mijn hand zich heel langzaam naar mijn telefoon en vervolgens kost het me mijn hele hebben en houden om die oogleden dan open te houden. Dit klinkt als een flauw excuus maar ik heb hele droge ogen in de ochtend, waardoor ik dan de neiging eerder heb om ze weer even dicht te doen haha. Daardoor moet ik altijd twee wekkers zetten want ik ben die eerste minuut zo nog op een andere planeet dat ik mezelf niet kan vertrouwen dat ik dan wakker blijf. Één snoozje voor de zekerheid dus. Maar, als ik eenmaal uit bed ben, ben ik er ook. Ik ben gelijk vrolijk en ik kan gelijk een serieuze mail beantwoorden mocht dat nodig zijn haha.

Met mijn benen over elkaar zitten
Ik heb snel last van mijn heupen en knieën en dan is het advies om gewoon niet zo veel je benen over elkaar te slaan als je zit. Maar, dat gaat bij mij zo vanzelf! Als ik op de bank zit trek ik ook altijd mijn benen op en als ik aan het werk ben moet ik echt mezelf constant herinneren om een goede houding aan de nemen met mijn benen. Ik krijg er zelfs een beetje een onrustig gevoel van als ik zo keurig op een stoel zit, zoals je gaat zitten als je een stoel uitprobeert haha. Het begint me dan helemaal te kriebelen en ik wil die benen alle kanten op gooien.

Namen vergeten
Ik ben mega slecht met namen. En ja, dat reken ik mezelf aan. Dat is niet iets waar je een natuurlijk talent voor hebt, het is waar je je aandacht op richt. Als iemand zich aan mij voorstelt ben ik zo bezig met hoe ik zelf over kom dat ik gewoon die andere naam helemaal niet goed hoor. Erg hè? Vaak ook wel hoor, of je weet al hoe iemand heet doordat je bijvoorbeeld al eens over iemand hebt gehoord of omdat je al eens met iemand hebt gemaild. Maar als je zo bleu iemand ontmoet, nee… dan gaan bij mij alle lichten uit haha.

Te laat mijn scheermesje vervangen
Ik denk elke keer weer opnieuw: ‘oh, dat had ik eerder moeten doen’. En toch blijf ik dit te laat doen. Een voorraadje heb ik altijd wel in huis maar op de één of andere manier komt het gewoon helemaal niet in mijn hoofd op tot dat het écht wel heel erg moet.

Iemand bellen maar niet lang over laten gaan
Ik heb een bloedhekel aan bellen. Als ik iemand dan echt moet bellen dan bel ik soms gewoon maar kort zodat diegene geen tijd heeft om op te nemen en ik wel mijn taak heb volbracht. Hahaha wat erg dit. Als iemand mij belt denk ik ook gelijk ‘oooooooo mail mij gewoon. App mij. Doe iets anders maar bel mij NIET’. Als ik eenmaal aan het bellen ben vind ik het helemaal niet erg maar op de een of andere manier vind ik bellen gewoon stom. Het heeft er ook mee te maken dat wanneer je gebeld wordt, dit altijd op het moment uit komt voor de ander. Nooit voor mij, want ik heb mijn eigen planning en werk waar ik dan net lekker in zit. Als ik aan het werk ben aan een specifiek onderwerp neem ik ook eigenlijk nooit op. Als het belangrijk is bereiken ze me wel op een andere manier of ik bel later terug als het mij uitkomt.

De irritante bijrijder zijn
Ik zie snel gevaar. Ik vermijd een autorit er niet om maar als ik op de snelweg rijdt, ben ik me gewoon heel erg bewust van mijn kwetsbaarheid en het gevaar dat je eventueel loopt. Dit komt helemaal niet uit een trauma of een nare gebeurtenis, alhoewel ik wel twee mensen ken die een dodelijk auto ongeluk hebben gehad. Geen idee of het daar mee te maken heeft, maar ik ben niet altijd een prettige bijrijder. Luuk rijdt mega goed, mega veilig en hij ziet echt 100 keer meer nog dan ik. Maar toch houd ik mijn adem in als een vrachtwagen dichtbij komt, toch grijp ik de deurklink als Martien Meiland en tóch trap ik heel overdreven een soort denkbeeldige rem in aan de passagierskant als ik denk dat we moeten remmen haha. En wellicht slaak ik hier of daar ook een gilletje. En o ja, als er een vogel op de weg zit roep ik ook heel hard VOGEL hahaha. Tja, Martien Meiland is er wellicht niks bij.

Oordelen
Dit doet iedereen in bepaalde mate toch wel een beetje. Ik ben er de afgelopen jaren echt heel erg veel beter in geworden en ik denk dat de mate van mijn oordeel ook nog best wel meevalt bij een ander eigenlijk. Ik ben namelijk altijd wel degene die zegt ‘je weet niet waar die gene doorheen gaat nu, waardoor hij zo reageert’. Maar, als er iemand voorbij loopt in een (in mijn ogen) afgrijselijke outfit dan denk ik mentaal toch stiekem wel even ‘meid, wat doe je’. Vind ik helemaal niet leuk dat ik dat denk, maar ik denk dat het ook onderdeel is van een mening vormen en van het feit dat iedereen gewoon anders is en een andere smaak heeft. Ik heb wel met mezelf nu afgesproken dat ik er dan ook mentaal iets aardigs achteraan moet zeggen haha. Lukt vaak, maar soms vind je iemand gewoon even heel irritant en denk je lelijke dingen. Niet zo fancy maar ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die dat niet heeft.

Hopelijk zijn ze een beetje herkenbaar, en vond je het leuk om te lezen 🙂 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)