Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Dingen die ik doe als ik me niet OK voel

Ik ben ervan overtuigd dat het leven een feestje is en dat je zelf de slingers op moet hangen, maar soms vallen de slingers even naar beneden en is het effe wat minder leuk. Vandaag deel ik met je wat ik doe op momenten dat ik me niet OK voel.

Leestijd

Natuurlijk een kleine disclaimer bij dit verhaal: als ik me een langere periode niet OK voel, doe ik andere dingen. Dit gaat om wat meer kortstondige momenten, zoals een moeilijke dag op werk, een chagrijnig moment, fysieke pijn of als ik mentaal gewoon even niet zo lekker in m’n vel zit. Dit gebeurt bij mij meestal niet vaker dan een keer in de een, twee maanden. Ik ben chronisch ziek (endometriose en scoliose) waardoor ik soms fysieke pijn ervaar, dus dat kan ook een reden zijn dat ik me niet zo top voel.

'Moeten' eraf halen

We ‘moeten’ allemaal nogal wat in ons leven, en ik ook. Al zijn het soms kleine dingen, een ‘moet’ kan op minder blije momenten best zwaar voelen. Al is het zoiets simpels als koken, sporten of de was doen. Als ik me even niet zo top voel, laat ik de ‘moetjes’ zoveel mogelijk los. Ik kijk…

  • wat ik gewoon kan laten zitten. De was kan ook prima morgen, en ik kan eten laten bezorgen of Willem vragen of hij wil koken.
  • wat ik kan verzetten.
  • wat er wel ‘moet’ vandaag en hoe ik daar doorheen kom.

Op deze manier geef ik mezelf de ruimte om gewoon even te ‘zijn’ zonder al teveel verplichtingen.

Comfort comfort comfort

Als ik me mehhh voel, is alles wat knelt of strak zit extra irritant. Ik gun mezelf dus comfort met loszittende kleding en het liefst een joggingpak. Dat voelt gewoon al als een knuffel.

Knuffels

Om daarop in te haken: knuffelen. Met Willem, met Kees, gewoon even stevig knuffelen en dan voelt alles al snel iets zonniger.

Huilen

Huilen is oké. Vaak lucht het me op als ik het gewoon even toelaat en het kut laat zijn. Als ik het de hele tijd wegdruk, knapt het meestal toch wel een keer. Dan kan ik het beter maar gewoon even laten gaan.

Opgekruld in bed reality televisie kijken

Jep. Always makes me feel better. Het is echt mijn happy place. Joggingbroek, bed, realityserie en dat het liefst Keessie dichtbij me om te knuffelen.

Naar buiten

Ik heb als ik me niet zo top voel meestal geen zin om te sporten, maar wel om wat te bewegen en naar buiten te gaan. Meestal voel ik me dan wel ietsje beter. Dus een blokje om, even wandelen, vind ik dan altijd fijn. De natuur in is ook lekker, maar ik heb dan weer geen zin om er echt moeite voor te doen, haha.

Comfort food

Lekker eten en drinken maakt me altijd blijer. Als ik me niet zo top voel, dan helpt het om wat extra aandacht te besteden aan eten, of om juist iets te laten bezorgen en daarvan te genieten. Of Willem te vragen of hij mijn lievelingseten wil maken/halen.

Praten (of juist niet)

Soms (niet altijd) helpt het om met iemand te praten. Een vriendin, Willem, mijn moeder. Of om er juist iets over op te schrijven. Maar ik heb er niet altijd behoefte aan en soms heb ik zoiets van ‘laat me maar even’.

Vroeg naar bed gaan

Dit doe ik standaard als ik niet zo lekker in m’n vel zit: slapen. Extra slapen. Mezelf toestemming geven om extra vroeg (fris gedoucht en met fris gewassen beddengoed, want extra chill – moet iemand anders dat laatste wel even regelen, hehe) naar bed te gaan. Morgen een nieuwe dag. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.