Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De throwback tag

Wat vind ik het leuk om foto’s van vroeger te zien. Om de gelijkenissen met nu te zien, om herinneringen op te halen aan lang, lang geleden. Bij Shirley zag ik de erg leuke Throwback Tag die ik vandaag zelf ook invul. Ik bespreek veel dingen uit mijn kindertijd én ik laat je ook veel foto’s zien.

Leestijd

1. In welk jaar ben je geboren?

In 1990! Dat is altijd heel handig tellen als ik wil weten hoe oud ik in een bepaald jaar was, dus.

2. Heb je foto’s van jezelf van toen je jonger was? Zo ja, laat eens zien.

Ja, heel veel! Ik zal ze verwerken door dit artikel heen.

3. Welke TV shows keek je als kind?

Ik kan me Boes Boes nog heel goed herinneren. Met mijn broer keek ik Telekids mee op zaterdagochtend, daar ken ik het afsluitende liedje van Irene zelfs nog van: ‘Nog tien seconden, nu nog maar een paar en dan, ho ho ho ho, ho, stop, ho!’ Ook vond ik de Mini Playbackshow en Geef Nooit Op te gek, dat keken we met het hele gezin. Sowieso waren vrijdagavond en zaterdagavond echt onze televisie-avonden met de familie, dan kregen Bas en ik een bakje snoepjes of chips en dan keken we de hele avond televisie samen.

4. Wat wilde je vroeger worden als je later groot was? En wil je dat nog steeds worden?

De moeder van een vriendinnetje was politieagent en daar was ik zó van onder de indruk: dat wilde ik ook. Maar schrijfster en danseres passeerden ook de revue. De politieagent-ambities verdwenen al snel, schrijven ben ik wel altijd blijven doen.

5. Laat een filmpje zien van jezelf toen je jonger was.

Mijn ouders hebben wel oude videobanden van vroeger, maar daar moet ik binnenkort maar eens heen om ze te gaan bekijken. Deze heb je dus nog tegoed!

6. Wat was je favoriete speelgoed toen je een kind was?

Ik had een bak vol Barbies, daar speelde ik heel veel mee. Poppen had ik weinig mee, Barbies vond ik veel leuker. Ik had een blauwe Barbie-auto waar ik megatrots op was, en een keukentje. Ook las ik veel toen ik dat eenmaal kon, elke week gingen we naar de bibliotheek. Tekenen en kleuren vond ik ook fijn om te doen en toen ik wat ouder was vond ik schilderen op nummer fascinerend. Nu schiet me de Popple ook te binnen, een knuffel die je binnenstebuiten kon keren…

7. Wat is het meest gênante dat je ooit gedaan hebt als kind?

Het meest gênante wat ik me kan herinneren is dat ik ooit van die kleine snoepjes, dummies, in mijn neusgat heb gestopt en dat die er toen niet meer uitkwamen…

8. Lees iets voor dat je geschreven hebt toen je een kleuter was?

Dat gaat niet zo makkelijk in een geschreven artikel 😉

9. Drie liedjes die je als kind geweldig vond.

Toen ik in de bovenbouw van de basisschool zat, was ik helemaal van de Backstreet Boys. In de klas hadden we kamp Spice Girls en kamp Backstreet Boys, ik zat bij de laatste. Vooral ‘Get Down’ vond ik te gek. Ook was ik samen met vriendin Jorien fan van Starmaker, dat later K-Otic werd. We zijn zelfs nog bij Starmaker op televisie geweest toen, een soort Surprise Show, maar dan van Robert ten Brink. Van hun vond ik Damn I Think I Love You het leukste, en I Can’t Explain. Een paar jaar geleden ben ik nog naar hun reünieshow geweest samen met Jo, en ik zet hun cd nog weleens aan in de auto.

10. Wat was het grappigste waar je je ooit als verkleed hebt met Carnaval/Halloween?

Heel creatief waren we niet hoor, en ik was sowieso niet zo’n verkleedmeisje. Ik had vriendinnetjes die hele verkleedkisten hadden thuis, daar was ik niet zo mee bezig. Wel kan ik me herinneren dat ik met vriendinnetje Jalitha in groep 7 of 8 met Foekepotterij (wie kent dat?) verkleed ging als omaatje. Dat was echt wel goed gelukt, ik had ook echt een oude jurk van mijn oma aangetrokken en mijn haar grijs gemaakt met meel.

11. Vertel iets grappigs wat je hebt meegemaakt als kind.

Dit kan ik me zelf niet meer herinneren, maar heeft mijn moeder me in geuren en kleuren verteld: ik was een jaar of drie, vier, toen we voor het eerst naar de McDonalds gingen (wat ik altijd een uitje heb gevonden, de McDonalds was écht feest). We zaten buiten en mijn milkshake stond op tafel. Ik kon daar net bij met mijn kleine handjes en ik ging aan dat rietje zuigen alsof ik uit zo’n drinkbeker dronk. De deksel vloog eraf en ik zat onder de milkshake. Ik had laarsjes aan en ik stond dus ook tot mijn enkels in de zoete zuivel. Soms heb ik het idee dat ik me dit zelf kan herinneren, maar het kan ook zijn dat ik dat alleen maar denk omdat mijn moeder me dit zo vaak verteld heeft.

12. Zijn er speciale dingen die je bewaard hebt van toen je een kind was?

Ja, best veel. Mijn ouders hebben vooral heel veel foto’s van die tijd, maar ook mijn eerste schoentjes, sieraden van toen en rapporten en zo van school.

13. Wat is iets geks dat je altijd deed als kind?

Niet iets specifieks volgens mij, al was ik wel altijd met eten en drinken bezig. Nog steeds, trouwens.

14. Wat is het engste dat je je kan herinneren wat je meegemaakt hebt als kind?

Er schiet me niks meteen te binnen, dus dat is eigenlijk heel goed. Het enige wat in me opkomt is dat ik als klein kind wel eens zo hard huilde dat ik flauwviel. Dan ging ik soort van hyperventileren en dan ging ik out. Ik kan me dat ook nog wel heel in de verte herinneren. Vooral eng voor mijn ouders, natuurlijk. En ik had als ik ziek was rare dromen over reuzen waarbij ik een heel raar gevoel in mijn lijf kreeg, alsof alles me fijnkneep of zo. Er is een woord voor dat gevoel, maar ik kan er niet opkomen. Op latere leeftijd heb ik dit ook nog weleens gehad.

15. In welke opzichten is de wereld nu anders dan toen je een kind was?

Alles is nu zo digitaal, dat was in die tijd nog niet. Ik ben wel opgegroeid met een computer, maar dat is natuurlijk totaal anders dan alle schermen die je nu als kind voor je neus krijgt. Verder denk ik dat er in die 28 jaar tijd helemaal niet wezenlijk veel veranderd is… Behalve dan dat ik echt veel met Barbies en kleurpotloden speelde en niet met een computerspelletje. Ook kan ik me herinneren dat mijn moeder er altijd was. Mijn ouders hadden een winkel en toen Bas en ik geboren werden, ging mijn moeder halve dagen werken. Ze was er altijd als we uit school kwamen, we hoefden nooit naar een opvang of oppas (alleen bij hoge uitzondering) en dat herinner ik me als heel warm en gezellig. We hadden echt een fijne thuissituatie en ik had dat niet anders gewild. Nu is het natuurlijk veel ‘normaler’ om als vrouw te blijven werken. Ik weet niet hoe ik het zou doen als ik ooit zelf kinderen zal hebben (ik weet nog niet of ik dat wil), maar ik weet wel dat ik het erg fijn vond dat mijn moeder er altijd was.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.