Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De maand van Emmy – november

Het is weer maand van Emmy tijd! Dit keer de maand november, van verjaardagfeestje, tot weekendje weg, tot workshop gelukskunde tot stressige ademnood. Ik neem je weer mee langs wat hoogtepunten.

Leestijd

Begin november hield ik samen met twee vriendinnen een feestje. We worden alle drie in dezelfde periode 30 en besloten dat het feit dat we samen 90 jaar oud werden een goede reden was om een 90’s party te geven. We huurden een locatie in Hengelo en gingen zelf als de Spice Girls. Ik was Posh, maar vond de kant en klare kostuums te lelijk. Ik kocht dus een lekker ordi latex jurkje bij Asos en kost een pruik bij de carnavalswinkel. Posh heeft nooit een pony gehad, dus dat detail moest iedereen maar doorheen kijken. Ik vond het heerlijk om bezig te gaan met een lipliner en een slordige smokey eye, waardoor de make-up wel echt 90’s was. Luuk ging als een soort gabber achtige figuur, samen waren we een lekker fout stelletje.

De foto’s zijn een beetje wazig door de donkere ruimte, maar het geeft in ieder geval een goed beeld van hoe we eruit zagen. Op mijn verjaardag zelf ben ik in Amsterdam, want dit is het laatste weekend voordat Luuk bij mij in trekt. Hij heeft een verassing gepland, dus ik ben onwijs benieuwd wat we gaan doen! Je leest het de volgende maand ;).

Dit heb ik zo vaak. Ik zet thee voor mezelf, ga vervolgens aan het werk, en een paar uur later denk ik pas weer aan de thee. Hier ging ik naar bed, dus ik heb het maar laten staan voor de ochtend.

Als ik door Leiden loop dan kom ik altijd langs dit restaurant en het ziet er altijd zo mooi uit. Nu lekker in herfstig thema. Ik kijk altijd even weer.

YES. Ik zeg altijd tegen mezelf dat het nergens op slaat om nieuwe kleding voor mijn verjaardag of de kerst te kopen, maar ik doe het toch altijd wel. Dit jaar deze lekkere glitter schoenen, maar ook een hele mooie fuchsia fluwelen jumpsuit. Hij ligt nu bij de kleermaker om de pijpen korter te maken (want dat is altijd het zelfde probleem met die korte bokkenootjes van mij) en daarna laat ik hem jullie zeker zien. Nu nog verdelen wanneer ik wat precies aan ga doen. Een outfit schema voor december is niet ondenkbaar haha. Wie van jullie denkt daar nog meer nu al over na?

Even kapot in de gym. Ik heb deze maand ook een paar keer gehad dat ik te moe was om te gaan, en ik heb daar ook gewoon naar geluisterd. De keren dat ik dan wel ga, eigenlijk altijd nog wel 2 keer per week, knal ik dan ook beter.

Ik word heel lekker rustig van dit nummer. November was heel druk, en december gaat ook echt heel erg druk worden. Ik moet allerlei zaken afronden voor Coffee-Star, heb het druk bij Studio Mint, en wil ook een paar artikelen vooruit werken voor Cynthia.nl. Ik ga namelijk de hele maand januari naar Colombia! Onwijs veel zin in, en ook echt heel veel behoefte om me even helemaal los te maken van alle werkdingen. Ik heb zeker wel veel tripjes gehad de afgelopen jaren, maar 2013 was het laatst buiten Europa en ook het laatst langer dan een week. In een week blijf ik toch altijd wel mailen en appen over werk. Dat wil ik nu echt even los gaan laten zodat ik daarna met frisse energie weer overal mijn schouders onder kan steken.

Deze (absoluut ongunstige) foto nam ik om mijn make-up te showen aan een vriendin. Ik ben heel blij met het A New Day palette van Sleek de laatste tijd, en krijg weer wat vaker zin in een ooglook.

Mijn wasmachine liegt vaak tegen me. Hij zegt dat een programma 1 uur en 20 minuten duurt, ik plan dit vervolgens zo dat dat nog precies kan voordat ik weg moet, en vervolgens doet hij er gerust 1,5 uur over. En die laatste minuut, geloof mij, dat is geen minuut. Die asshole neemt gewoon z’n tijd.

Lizet Beek kiekte me even achter de bar bij Coffee-Star Hengelo. Compleet verwilderd hoofd, sneaky smile. Ik vind hem leuk!

Ik ging ook met Luuk naar Gent voor het weekend, nog als cadeautje voor zijn verjaardag (die al in juli was). Ik gaf hem namelijk kaartjes voor de 6daagse, een baanwielrenwedstrijd in Gent. En uiteraard een kekke overnachting. Hoezo cadeaus geven doe je voor een ander? Ik laat je even wat foto’s zien!

Lekker jaren 70 achtig lookje. Einde van de winter weer een herfst/winter outfits artikel?

Hier volgt een waarschuwing.

Koop deze niet, want je vreet je helemaal het ongans.

Lekker knuffelen met Max, die dit alleen toe laat omdat hij daardoor even op de bank kan blijven. Max is achtergelaten en daarna (gelukkig) gevonden in een doos, en is daardoor een angstige hond. Je moet echt zijn vertrouwen winnen maar gelukkig kan ik nu wel met hem knuffelen. Max is van vriendin Veertje.

Wees gerust, dit afzichtelijke gordijn is niet van mij. Het is het gordijn bij Luuk thuis, wat hij gemeubileerd huurt. Ik mocht mijn schoen zetten haha. Ik had geen wortel maar wel een banaan, en ik dacht dat het paard van de Sint dat ook best wel lustte. Ik kreeg heel veel chocolade de volgende ochtend dus ik denk het wel ;).

Ik doe heel vaak alsof ik vet goed kan koken en bakken maar ondertussen komt alles uit handige verpakkingen. Zo heb ik ook lopen shinen met deze appel-caramel cake. Lijkt natuurlijk heel wat als het meegeleverde witte bakvormpje eraf haalt en er heel trots bij kijkt.

De Kerstboom ligt al in de kamer klaar, maar die mag natuurlijk na Sinterklaas pas opgezet worden. Anders wordt mijn vader boos haha.

Aan het einde van november gaf ik een workshop gelukskunde. Ik werd hiervoor gevraagd door de stichting Respect2love in Utrecht. Ik heb een aantal jaren geleden hier ook af en toe wat mee gedaan maar merkte met het voorbereiden dat ik de laatste jaren (het laatste jaar vooral) weer heel wat nieuwe inzichten had gekregen. Ik vond het onwijs leuk om te doen, en kreeg ook leuke reacties van de mensen die de workshop/lezing bijwoonden. Ik zit te denken om hier nog wat meer mee te doen, maar moet dit voor mezelf nog een beetje vorm geven. Ik kreeg hier in ieder geval heel erg veel energie van, en dat kwam zeker ook door de lieve vrijwilligers die zich onwijs goed inzetten voor zo’n mooi doel.

Nu op naar december. Een maand vol feestactiviteiten. Sinterklaas, mijn verjaardag, allerlei Kerstborrels, Kerst, Oud en Nieuw, en ondertussen ook een hele hoop werk. Daarna natuurlijk snel mijn backpack inpakken om een maand naar Colombia te gaan, maar niet voordat ik jullie mee laat genieten van december. Tot de volgende keer!

<3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)