Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy – mei

In mei ging ik naar Valencia, heerlijk! Verder was het zo’n lekkere maand waarin alles wel lekker vredig voortkabbelt. Wachtend op de zomer die komt, genietend van de lente die is. Ga er maar even lekker voor zitten!

Leestijd

Bloemies en gebakkies op 5 mei! De bloemen kwamen als verrassing, de mini gebakjes kocht ik zelf. Op 5 mei waren we alweer een jaar officieel bij elkaar. Time flies when you’re having fun 🙂 

Mrs. Brown vind ik een heerlijk plekje in Enschede voor een taartje en een theetje of koffie. Ik vind het ook fijn dat ze mini cheesecakejes hebben waardoor het niet altijd gelijk zo’n gigantisch stuk taart is wat je weg werkt. Ook leuk om te halen als je mensen over de vloer krijgt en je hebt nog veel meer te vreten in huis gehaald zoals ik altijd doe.

De meest troosteloze foto ooit wel haha. Dit was ook 5 mei, op het bevrijdingsfestival in Enschede. Vorig jaar was het heerlijk weer maar dit jaar was het maar koud en guur. Hierdoor beleefde ik er ook wel minder lol aan, ondanks dat het toch wel heel gezellig was.

In mei hadden we echt prachtige zonnige dagen maar ook wel echt gure nog vond ik. Ik had regelmatig een trui aan. Helemaal ’s avonds op de bank, dan heb ik het standaard koud. Ik had hier een leuke match met de bank en het dekentje die ik over had. Mijn broek had dezelfde kleur als de bank en mijn trui dezelfde kleur als het dekentje.

Shoptip! De geurstokjes van Hema. Ik vind de geuren Dawn en Linen het lekkerst. Ze zijn niet super fanatiek in geur, maar geven wel net zo’n lekker vlaagje als je langsloopt. De kaarsen komen naar mijn mening wel iets te weinig geur af, maar áls je wat ruikt is het gelijk ook heel lekker.

Ik werd even onder handen genomen. Ik ga al vanaf mijn veertiende naar dezelfde schoonheidsspecialist in Hengelo. Een hele lieve vrouw die inmiddels met pensioen is maar nog een aantal vaste klanten blijft zien eens in de zoveel tijd. Daar hoor ik, en toevallig Luuks moeder ook, gelukkig bij!

U ziet bewijs foto A van zo’n twee jaar geleden, en u ziet bewijsfoto B van vorige maand. Zoek de verschillen.

Check het verschil in wenkies! Ik ‘schrok’ zelf een beetje van het verschil. Ik heb door die twee jaar heen mijn wenkbrauwen dunner geplukt. Onbedoeld eigenlijk. Hoewel ik de vorm op foto B wel mooi vind, vind ik het zonde om ze dunner te maken dan nodig. Ik ben op dit moment dus met het verschrikkelijkste proces in de beautygeschiedenis bezig; ik ben mijn wenkbrauwen aan het terug laten groeien. Ik wil ze wat fluffier hebben eigenlijk. Op dit moment erger ik me vooral dood aan al die stoppelige haartjes die ik niet weg mag plukken van mezelf, maar ik houd nog even vol. Ik pluk wel wat haartjes weg hoor, sowieso tussen de wenkbrauwen in, en ook wel als ze erg laag groeien. Ik probeer er zo’n twee of drie ‘rijtjes’ aan haartjes bij te laten komen. Ik houd jullie op de hoogte!

Ik had een werkafspraak in Almere, en het was onwijs lekker weer. Ik besloot na de afspraak niet gelijk terug te rijden maar even te lunchen op het terras van Bagels & Beans. Ik kan zo genieten van dat soort momentjes met mezelf. Ik ben helemaal niet een persoon die veel tijd alleen nodig heeft, ik ga juist heel lekker op de aanwezigheid van anderen. Maar soms is het zó fijn om even lekker je bek te houden en met een boekje en een paddenstoelen-kroket op een bagel in het zonnetje te zitten. Almere verraste me overigens, ik was er nog nooit geweest. Ik had een grauwe stad verwacht maar zo in het zonnetje vond ik het alles behalve dat. Ook alle leuke winkels zag ik voorbij komen! Ik heb me ingehouden, wat me echt moeite koste want niks is zo’n genot als door de Pull&Bear struinen terwijl de winkel zo goed als leeg is.

Munt uit eigen tuin! Ik heb nog geen foto van ons moestuintje gemaakt, maar dat zal ik deze maand even doen. We hadden best wel last van slakken, die aten elke keer stukjes van ons tuintje op. Ik kreeg van mijn baas bij Coffee-Star de tip om cacaoschillen om de moestuin te leggen en om elk plantje. Helpt super goed! De plantjes kunnen nu weer een beetje aangroeien. Ik zie al een cherrytomaat opkomen as we speak!

Over dierensituaties gesproken… we hebben ook weer een steenmarter op zolder. Freddy noem ik hem. Freddy laat me elke nacht een aantal keer kapot schrikken. Die gast doet een complete stoelendans daar! We hebben nu een spray besteld en ook gaan we kippengaas neerleggen, ik hoop dat dat helpt. Ik houd er niet van om vallen te zetten, ook geen diervriendelijke, want je moet hem dan best ver weg brengen. Je weet ook niet of hij op een andere plek een nestje met babies heeft (ze hebben allemaal verschillende plekjes in een bepaalde omgeving) en dat vind ik zielig. Een spray waardoor hij ons gewoon minder leuk vindt is hopelijk voldoende om onze nachtrust terug te krijgen haha.

Een plakje bananabread was niet genoeg, nee er moet dan ook nog een macaron op en er moesten ook nog aardbeien bij. Die laatste zijn natuurlijk wel gezond. Naja, zit banaan in bananabread toch? Hartstikke gezond joh ;p.

Waarom zul je een saaie gieter kopen als er een flamingogieter te koop is. Levensvragen! Uiteraard kocht ik de flamingo waardoor Luuk zijn ogen ten hemel sloeg.

De slaapkamer is eindelijk zandkleurig! Het donkerblauwe wat er eerst op zat vond ik niet prettig en fris voor een slaapkamer. Hartstikke leuk voor Pinterest, maar niet in real life. Ik maakte deze foto in de avond, en ik heb eigenlijk ook geen goede foto van overdag. Het is een lastige kamer om te fotograferen want je krijg het er nooit allemaal op. Hier zie je in ieder geval de kleur ongeveer en de leuke lamp van touw.

Linda Meiden is echt mijn lievelingsblad. Ik vond deze editie ook weer heerlijk, en las hem in het vliegtuig naar Valencia in twee uurtjes helemaal uit.

Mijn lieve vriendin en schoonzusje Hiske tekende mij. Ze is pas onlangs begonnen met tekenen, en is al zo snel zo goed geworden! Heel erg knap. Nu neemt ze er ook lessen bij, dus ik denk dat ze dan echt heel erg goed kan worden.

Ik had een heerlijke high tea met vriendin Veertje bij Van Doorn en Doorn in Enschede. Zij zitten in de wijk Roombeek en hebben lekkere (ook veel vega en gezondere) opties op de menukaart. Deze toren met red velvet taart, tonijn sandwiches en veel meer mag vaker voorbij komen.

Ik nam een Bloomon abonnement! Super chill. Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik dacht dat dat heel erg duur was maar dat is het dus eigenlijk niet. Ik vind het ook heel prettig dat je onwijs gemakkelijk aan en uit zet hoe vaak en wanneer je een boeket ontvangt. Ook wordt het in de avond bezorgd en weet je precies het tijdsbestek. Ik heb het nu ingesteld dat ik elke maand een bos krijg, ik kijk even aan of ik dat zo laat of dat ik het vaker laat komen.

Zo zien de bloemen er na twee weken uit! Nog steeds prachtig en daarom vind ik het ook niet duur. Een medium bos kost geloof ik rond de €22 euro, en daar doe je dus twee tot drie weken mee. Ik kocht eerder eigenlijk elke week wel een bos bloemen op de markt, en dan gaf ik daar ook makkelijk tien tot vijftien euro aan uit. Eigenlijk is dit dan dus veel voordeliger, en ik vind de bloemkeuze gewoon altijd top.

Deze vaas kocht ik bij Blokker, maar hij is net iets te hoog en de opening is eigenlijk net iets te smal waardoor het een beetje gepropt er in zat. Ik heb voor jou (en mezelf) wel goed nieuws, want als jij nu je eerste bos ook wilt bestellen (klik hier voor de site), en je gebruikt de code emmybovenh dan krijg je een gratis vaas erbij die er ook precies bij past. Ik krijg hem de volgende keer ook erbij, en ik denk dat de bos dan nóg mooier tot zijn recht komt.

(Dit is overigens geen speciale samenwerking maar een code die volgens mij iedereen krijgt om te verspreiden onder je vrienden, maar hey, dat zijn jullie toch ;))

Ik ging tegen het einde van de maand naar Valencia met Luuk, voor mij de derde keer dat ik er kwam. Luuk was er nog nooit geweest en ik had echt zin om hem ook te laten zien hoe leuk het was daar. Toen we aankwamen op donderdagavond was het nog lekker warm, en zijn we gelijk lekker Pinxos wezen eten. Daar heb ik geen foto van zag ik. De volgende dag regende het en daar had ik me gewoon niet mentaal op voorbereid. Ik moest me er ook echt even over heen zetten om toch te genieten. Dat lukte gelukkig ook wel vrij snel, want je beseft je toch snel dat je fucking dankbaar moet zijn dat je op vakantie bent en weer wat nieuws ontdekt. Regen of niet. Op nog wat nagesputter na werd het in de middag wel droog. Helaas was het toen ook wel behoorlijk fris dus daar gaat je zomer outfit haha. De dag erna was ook slecht weer voorspeld dus ik had me er mentaal al helemaal wel op voorbereid, maar toen werd het zo ontzettend lekker zonnig, daar heb ik toen echt driedubbel van genoten! We zijn op de fiets lekker de hele stad rond gegaan en hebben heerlijk gegeten en gedronken overal. Je komt dan met elkaar ook lekker in zo’n bubbel terecht, daar wil ik dan ook nooit meer uit.

Ik neem je mee door wat foto’s!

Ik heb de eerste twee keer een artikel geschreven over Valencia met allerlei tips. Sommige van die tips hebben we nu ook gewoon weer opgevolgd zoals lekker naar het einde van het strand fietsen om bij Mas Bonita te lunchen. Toch ook deze nieuwe tips hierboven erbij, maar ik vond het een beetje intens voor jullie om een derde artikel te schrijven. Als je het nog eens wilt lezen, de eerste van een 2016 vind je hier, en de tweede van vorig jaar hier.

Onze home gym is bijna klaar! We hebben net het bankje binnen en de gewichten en stang komen begin juni. Ik hoop dat ik jullie dus volgende maand kan laten zien wat we ervan gemaakt hebben. Ik trainde al wel lekker thuis met mooi weer, dit zijn geleende gewichten van Luuks vader zodat we al wel wat kunnen doen. Met een beetje creativiteit kan ik een prima full-body training doen al wel!
Ik ben ook weer begonnen met hardlopen. Ik stopte daarmee omdat ik veel last kreeg van mijn voet/teen. Dat gaat nu beter omdat ik elke dag een tussenstukje in mijn sok draag en met hardlopen heb ik dus nu geen pijn. Ik moet het echter wel weer helemaal opbouwen en dat kost wel een beetje tijd en geduld. Maar goed, uitdaging is uitdaging!

Dit topje van Primark vind ik hartstikke leuk. Ik ben gek op een overslag omdat het altijd je lichaam op een mooie manier flatteert. Toch worstel ik altijd een beetje met teveel inkijk en dan draag ik maar een hemdje eronder. Toch zonde van de vorm van het topje weer eigenlijk, maar het moet wel. Ik ben de laatste persoon die alleen maar kuis en preuts over staat gaat maar ik wil ook niet te pas en te on pas de goodies op tafel gooien.

Oma werd 81 en ik nam haar mee uiteten. Ze wou sushi. Die vrouw is net zo gek op die handel als ik. Ze snapt alleen niks van chopsticks of selfies. Zoals je ziet. De sushi werd lekker aan de Hollandse vork geprikt, en we hebben lekker wat weg gekletst.

Ik sluit af met deze heerlijke flanellen pyjama broek met dezelfde print als mijn kleed. Lekker op z’n Veerkamps. Ik vond het eigenlijk meer een Mel C achtige look. Minus de sixpack.
Het was een behoorlijk typwerkje, deze maand. Leuk om weer zo terug te blikken met jullie, en ik hoop dat jullie dat ook vonden. Kom maar op met juni!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)