Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy – mei 2018

In mei waren er leuke feestjes, was het super mooi weer, ging ik naar Kreta, maakte ik steeds iets meer vorderingen in mijn huis en… in dit overzicht deel ik ook een liefdesnieuwtje met je… ready for it?

Leestijd

Nee dit is niet het liefdesnieuwtje haha. Dit is gewoon vriendin Veer. In Enschede was op 5 mei een super leuk feest. De artiesten waren niet helemaal mijn ding, (o.a. Bizzey), de crowd (die dat allemaal vlekkeloos meezong) was wat jong, maar we hebben veel lol gemaakt met een leuke groep.

Ik shopte voor €100,00 bij Action. Het is dus wel degelijk mogelijk. Ik kocht onder andere dit leuke kastje/trolley voor maar €15,00. Alles op het kastje is ook van Action, behalve de tas. Die is van Zara. Ik vind het wel handig, nu heb ik een plekje voor mijn sleutels! De kussenhoesjes op het bankje buiten shopte ik ook daar.

Ik ben echt GEK op watermeloen. Ik heb er zomers altijd wel eentje in huis. Hier heb ik er fetakaas en munt aan toegevoegd. Heel lekker om met Turks brood te eten!

Deze kwarkjes smaken in mijn beleving echt naar Danoontjes! Ik vind ze heel erg lekker, en ze vullen me goed als ontbijt. Ik merk dat wanneer ik heel erg moe ben, mijn lichaam echt snakt naar energie en dat ik dan veel eerder bordjes met chocola ga vullen zoals ik hier deed haha. Ik zorg wel dat ik er dan extra goed van geniet.

Ik mocht de visagie doen van deze prachtige bruid. Een van de leukste dingen om te doen met Studio Mint!

De vorige keer zei ik: ‘geen maand van Emmy zonder sushi’, maar dat zit er dit keer niet in! Heb het wel gehad hoor, wees gerust. Maar eigenlijk is het ook geen maand van Emmy zonder doggo. Lieve Joep werd 31 mei 7 jaar.

De jaarlijkse herhaling van de BHV cursus is echt niet mijn favoriet. Ik vind het altijd akelig om slachtoffer te spelen, om op de pop te blazen ook al is hij gedesinfecteerd, en bij de vijfde oen die gewoon de deur opentrekt bij de brandoefening moet ik echt tot 10 tellen. Maar toch vind ik het wel heel erg belangrijk om te blijven doen. Na een aantal jaren herhaling durf ik nu pas echt goed te zeggen dat ik weet wat ik moet doen bij een reanimatie. Eigenlijk moeten we dat allemaal weten toch? Bovendien weet ik die slachtoffer momentjes altijd goed te skippen door een goed getimed toilet bezoek ;).

Een goede foto maken in de kappersstoel is echt onmogelijk dus ik probeer het niet eens meer. Ik was wel heel erg blij dat alles weer opgefrist en gekortwiekt werd bij Velvet Monkey. Een beetje dood door highlights doet wonderen voor het volume haha.

Dit stuk terras heb ik gelegd! Mijn vader was er mee bezig maar hij kon niet meer dus ik heb het onder zijn instructie afgemaakt. Was ik best trots op, ook al is het misschien een simpel karwei voor een ander.

Mijn vader is al een tijd niet meer zo fit. Hij ligt op dit moment ook in het ziekenhuis omdat zijn nierwaarden heel slecht zijn. Hij heeft steeds verschillende klachten en soms lijkt het samen te hangen en soms ook niet. De meeste hele ernstige dingen zijn gelukkig wel uitgesloten, maar die nieren moeten wel herstellen. Hope for the best!

Deze print die ik op mijn schouw heb staan van Victoria Verbaan vind ik zo tof. Hij heet: I don’t do laundry. Ik kocht hem via Juniqe.nl.

Ik vond het eetgedeelte nog vrij hard, en de stoelen zaten echt niet lekker zo. Helemaal niet met een jurkje! Ik vond dat het wat zachtheid nodig had dus kocht op Aliexpress deze groene kussens. Het zag er niet uit haha. Het waren net kleine grasmatjes, dus die heb ik gauw een zwaai gegeven.

Uiteindelijk kocht ik deze bij Action. De print past bij de stoelvorm, en de kleuren komen terug. Heel fijn dat ik deze zo goedkoop kon scoren! Het zijn overigens normale hoezen, waar ik een zitkussen in heb gedaan. Een mooi kant en klaar zitkussen vinden voor niet al te veel geld vond ik mission impossible.

Ik houd het sporten nog steeds vol. Het mag wel in de krant nu denk ik. Het prettigst vind ik 2 keer krachttraining en 1 keer hardlopen elke week. Vaker lukt me echt niet qua tijd. Ik begin het steeds minder erg te vinden, omdat het ook steeds beter gaat. Ik doe ook steeds meer zelfstudie naar verschillende oefeningen en hoe je je lichaam het beste traint. Door dat je er meer over leert, wordt het ook steeds leuker vind ik.

Ik moest in Haarlem zijn voor mijn werk bij Coffee-Star en besloot daarna even door te gaan naar Zandvoort. Uiteraard bedacht ik dat een dag eerder, en had ik mijn bikini en handdoek bij me. Ook al is het Nederlandse strand totaal niet tropisch en op mooie dagen mega druk, ik kan er toch echt goed van genieten en tot rust komen. De geur, het geluid, de sfeer, alles is fijn. Het zweet waar jij tegen aan moet kijken op deze foto is minder fijn, excusez moi. Mijn bikini blend ook bizar goed weg op deze handdoek, en dat terwijl ze niet bij elkaar horen.

Daarna ging ik door naar Amsterdam voor een date. Ja je hoort het goed. Uiteraard had ik me even gedoucht op het strand zodat ik een beetje appetijtelijk aankwam haha. Zoals jullie weten is mijn relatie vorig jaar augustus uitgegaan, en na een half jaar alleen kwam er iemand op mijn pad. Ik kende hem al een beetje, het is de broer van een goede vriendin van mij. We hebben een tijdje gedate en inmiddels mag ik hem mijn vriendje noemen. Hij heet Luuk, en is heel erg lief voor me. Wellicht vang je wat van hem op als je me volgt op Instagram, ik zal eens overleggen of ik een foto mag delen haha. Hij komt ook uit Hengelo, maar woont nu in Amsterdam, vandaar dat je wellicht heb gezien dat ik daar wat vaker ben op mijn story. Ik ben er heel happy mee, fijn dat ik het nu ook met jullie kan delen.

Dan was er een vakantie naar Kreta! Ik ging met mijn vader en zusje en haar vriend. We huurden een huis dicht bij de hoofdstad van het eiland, Heraklion. Het huis was echt super! We hadden allemaal een eigen slaapkamer, eigen badkamer en er was een lekker zwembad.

Deze foto zegt je misschien niks, maar toen ik thuis kwam was er een verrassing! Ten eerste was Luuk er om me op te wachten wat al heel fijn was. Ten tweede stonden er bloemen wat heel leuk was. Maar hij had tijdens mijn vakantie (terwijl hij ziek ook nog) was samen met zijn zus (die vriendin van mij dus) en haar vriend mijn hele heg gesnoeid. En dat is zo intens veel werk! Ook was het gras gemaaid en onkruid tussen de tegels verwijderd. Zo lief, want tegen deze klus hikte ik echt aan. De tuin ziet er een stuk netter uit nu. Keeper, die Luuk, toch?

Dat weekend was er ook Bam festival in Hengelo. Beetje wazige foto’s maar altijd een leuk feestje. We gingen er met een groep heen en Roots Rising speelde ook. De zangeres in deze band heeft bij Coffee-Star gewerkt en het was leuk om haar eindelijk in actie te zien. Ze waren ook nog eens mega goed! Een hele fijne vrolijke reggae/ska achtige sound hebben ze. Hopelijk pak ik nog een festivalletje mee waar zij spelen.

Mijn artikelen voor cynthia.nl combineer ik vaak met een ander dagdeel aan thuiswerk voor Coffee-Star. Deze keer is het super mooi weer dus ik werk lekker de hele dag buiten. Tijdens mijn lunchpauze heb ik Friends op Netflix aangezet en heb ik mijn teennagels in een felle watermeloen kleur gelakt. Fijn, zo’n kantoor!

Dit was het weer! Hopelijk vond je het weer leuk om te lezen. In juni ga ik een paar dagen naar Valencia met Veertje, ga ik een paar dagen zeilen met Luuk en zal ik toch echt even hard aan het werk moeten tussendoor. Hopen op net zulk lekker weer als het in mei was.

Fijn begin van de zomer voor jullie! <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)