De maand van Emmy: maart

Joehoe het is maart! Lente! Eindelijk weer lekker buiten zitten, vogels horen, bloesems zien. Heerlijk! Kijk je mee naar mijn lente maand?

 

Leestijd

Ik deed lekker veel in Studio Mint. Ik kan alleen maar heel blij zijn met zo’n goede start! Ik voel me er ook heel prettig, het is echt mijn plekje.

Dit is niet bepaald een foodblog foto maar het is wel super lekker, en super simpel. Daarom is het het delen waard. Het is een spelt pitabroodje van AH, met geitenkaas besmeerd aan de ene kant, en knoflooksaus aan de andere kant. Daar tussen, falafel, avocado en paprika. Het klinkt super gek, maar het is echt lekker.

Heeft iemand deze al gehad? Ze zien er zo leuk uit dus ik ben benieuwd hoe ze smaken. Volgende keer toch maar even kopen.

Deze foto vond ik terug, hier ben ik denk ik een jaar of 10. Ik reed geen paard, dit was op vakantie. Ik was eigenlijk boos om iets kan ik me nog herinneren. Ik vond het zo grappig omdat ik zonder make-up geen spat ben veranderd. (Hoezo ontkenningsfase dat er rimpels komen)

En hier woon ik. Nee grapje. Ik vond deze foto op Pinterest, en ik blijf er maar naar staren. Misschien als ik lang genoeg staar dat ik er dan ook ooit zo bij zit.

Ik laat pakketjes altijd bij Coffee-Star komen. Maar ik ben ook altijd op de scooter. Dat levert leuke situaties op kan ik je vertellen.

Ik kocht een leuk licht/letterbakje bij Primark. Ik had in mijn hoofd dat er leuke boodschappen op zou zetten maar daar is hij eigenlijk te klein voor haha. Dit werkt ook leuk.

Weer een makkelijke maaltijd tip, de verspakketten van de Albert Heijn. Echt goedkoop, vers en ook nog eens lekker. Dit is mijn favoriet.

Jill mocht mee uiteten, en dan zit ze gewoon braaf de hele tijd zo naast me. Lief toch? Op het laatst slaapt ze gewoon. Op de grond liggen doet ze alleen niet aan, she is not that kind of girl.

Ik dook de Papier Toko in. Dat is een winkel in een loods waar je werkelijk waar alles aan papier kunt krijgen. Ik kocht er vierkante zwarte enveloppen voor de cadeaubonnen die ik nu ook verkoop.

Ik ging stemmen! Ik vind dat altijd een beetje een nerveuze toestand ofzo. Alsof ik iets geheims ga doen wat niemand mag weten. Slaat nergens op, maar iedereen doet er altijd zo geheimzinnig over. Ik mocht ook geen foto’s maken maar ik ben niet te beperken natuurlijk. Dat snap je wel.

Ik ging naar Intratuin om planten te kopen om buiten Studio Mint neer te zetten. Ik ben daar toch zo slecht in. Ik snap nooit wat waar bij kan, hoeveel in 1 pot, wat voor pot, hoeveel water en ga zo maar door. Gelukkig heeft mijn vader het water geven op zich genomen. Als het volgende maand allemaal een beetje bloeit laat ik jullie even zien hoe het staat. Nu is het nog niet leuk genoeg haha.

Op aanraden van Suzan van Suszie.nl ging ik taartjes eten bij Mrs. Brown in Enschede. Oh damn dat was echt heel erg lekker. Ik ben erg dankbaar voor de tip. Mijn heupen zijn wat minder dankbaar maar die negeren we toch gewoon het grootste gedeelte van het jaar.

Lekker klef.

Ik kocht nieuwe stoeltjes voor Studio Mint en ging ook gelijk over tot aanschaf van 4 stoelen voor thuis. Ze zijn van zeegroen fluweel en ik kocht ze bij Sostrene Grene. Daar was een of andere aanbieding gaande. Ik liep eigenlijk nietsvermoedend langs toen ik de stoelen in de etalage zag. Die moest ik hebben. Ik ging dus naar binnen en stond eigenlijk op mijn dooie gemakje stoelen uit te zoeken toen ik wat commotie bij de kassa hoorde. Ik keek, en zag mensen duwen en trekken in al die stoelen en ineens drong het tot me door dat dit blijkbaar een mega grote actie was en dat ik super snel moest handelen. Ik nam dus een soort tekenfilm achtige sprint met hele rare passen naar de kassa, en heb gewoon meegeschreeuwd dat ik er 7 wilde. De vrouwen achter mij hoorden dat en die doken gewoon het magazijn zelf al in dus ik werd helemaal benauwd want ik wilde ze ook! Dus ik heb mijn hulptroepen opgeroepen en geschreeuwd zo ongeveer dat ze alles uit de winkel en etalage moesten trekken (ik vroeg wel of dat mocht hoor) en toen na wat duw en trek werk met mijn concurrenten had ik ze. En toen stond ik met 7 stoelen die ik niet nodig had op het marktplein in Enschede. En ik was op de scooter. Typisch!

Een vriendin heeft buren met schaapjes. En dus nu ook lammetjes! Daar wordt ik altijd zo blij van. Ik wil zelf ooit schaapjes of geitjes, volgens mij had ik dat al eens verteld. Maar ik denk niet dat ik dan kan zeggen: ‘Pap, ik kom de geiten even langs brengen hoor’. Zoals ik nu met Jill wel doe. En ik denk dat ik er misschien wel in doorsla. Ik wil altijd graag bedjes bouwen voor dieren, dus ik denk dat ik uiteindelijk dan geiten in een stapelbed heb ofzo.

Dit is Chloe, de mopshond die er altijd is als ik naar de kapper ga (Blur in Enschede). Ze duikt op mijn schoot en komt daar pas vanaf als ik wegga. Gezellig!

Dit was minder gezellig. Ik heb gewoon zo de hele dag rondgelopen! Aan het einde van de dag zag ik pas die complete vluchtroute in mijn blouse, en toen moest ik zo de hele avond ook nog klanten ontvangen. Het was ook nog eens mijn favo blouse. Ellende!

Pretty! Kon het het hele jaar maar zo blijven.

Deze droomauto was helaas niet te koop. Geweldig toch, ik zou er echt heel graag eentje willen zoals deze.

Deze gekke mevrouw kwam Studio Mint bezoeken. En sushi eten natuurlijk. Duh!

Ik was in Den Haag voor een afspraak en bezocht daar ook deze vegetarische slager. Ik vind alles van het merk De Vegetarische Slager eigenlijk heel erg lekker. De saucijzenbroodjes zijn ook echt een aanrader! Ik hoop dat ze nog veel meer in hun assortiment krijgen.

En ik sloot deze maand af met een Spritz Bianco in de zon! Basicly gewoon wijn met spa rood en ijs. Lekker onschuldig voor de alcohol gevoeligen onder ons. Ik noem het eigenlijk altijd een wijn spritzer, maar Spritz Bianco klinkt dan weer wat meer alsof het iets chiques is en niet dat je gewoon midden op de middag loopt te zuipen. Het was er maar eentje hoor. En het was vrijdag in mijn verdediging. Haha 😉

Was maart jou ook goed gezind?


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

25 reacties
 1. Ingrid

  Ik geniet echt van jouw schrijfstijl! Heerlijk om te lezen 🙂

 2. Iris

  Haha hilarisch, je schijft echt heel leuk, zit regelmatig lachend achter de pc..;)

 3. Ilse

  Wat een grappig verhaal van die stoelen! En je bent inderdaad nog niets veranderd sinds je tiende. Leuk om te zien!

 4. Renate

  Wat een supergaaf behangentje heb je in jouw salon. Waar komt hij vandaan?
  Ik ga over een paar maand verhuizen en dan gaat mijn schoonheidssalon ook mee, en ben nog in dubio wat de inrichting moet worden.

 5. Bo

  Heel herkenbaar hoe je die stoelen voor elkaar hebt gekregen

 6. Dewi

  Emmy mooi en Cynthia ook ! Top!

 7. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ha, wat een heerlijke foto’s weer! ZO leuk dat ik nu ook eindelijk in je studio ben geweest! Die auto moet je eigenlijk echt hebben, goeie reclame voor je studio! Hoewel ‘ie misschien wel een beetje klein is (daar passen ook geen 7 (!!) stoelen in hahahahaha). Jammer dat je blouse zo gescheurd is, en zo fijn als je dat op tijd ontdekt, not. Enne, proost! Dat april je nog maar meer mooie dagen geeft met (niet te)veel Spritz Bianco!

 8. Linda

  Hahaha dat verhaal van die stoelen is hilarisch. Love je schrijfstijl. Nu ben ik wel nieuwsgierig, hoe heb je in godsnaam 7 stoelen op die scooter weten te vervoeren? 😉

 9. Chantal

  Die Pots&Co zijn echt zoooo lekker! Ik heb de lichtgrijze en blauwe variant meerdere keren gehad haha! Als je van choco houdt moet je ‘m echt een x halen!

 10. Linda

  Wat schrijf je toch leuk, ik vind je overzichten echt leuk om te lezen. Echt een leuke maand weer!

 11. Laura

  Wat heb je een leuke schrijfstijl, Emmy! Mooie foto’s ook, leuk artikel! Ik ga die curry zeker eens proberen!

 12. Britt

  Ooh man, wat een heerlijk koppie op die foto (nog steeds hoor), ik kan jou er meteen in herkennen! Ik vind je schrijfstijl trouwens echt geweldig. Ooh die lammetjes, daar kan ik zo happy en vrolijk van worden!

 13. Marieke

  Wat schrijf jij toch leuk !! Ik lees je graag!

 14. Joyce

  Bij Sam Sam in Enschede hebben ze ook gebak van mrs brown en bij Stravinsky in Hengelo ook ?
  Mooi zijn de bomen nu weer hè! Bij mij achter staan ook van die mooie roze vol in de bloesem of hoe je dat ook zegt.

 15. Jaco

  Wat een leuk verslag weer. Herkenbaar van die planten, ik heb ook totaal geen groene vingers en alles gaat dood. Dan maar een mooie bos bloemen:)
  Mocht je kiezen tussen geiten en schapen; ik heb altijd geleerd dat als je wilt leren vloeken, dat je geiten moet nemen. Haha!

 16. rachel

  wat een leuk stuk weer!! en fijn dat het zo lekker gaat met mint 😀

 17. Patricia

  Oh Emmy… je schrijft zó leuk! Moet iedere keer weer om je humor lachen. Fantastisch! Die toetjes van pots&co.. ik heb die met karamel op. Onwijs lekker maar ook heel machtig! En geloof me, ik kan normaal prima 2 toetjes eten maar van deze maar een halve. Fijne april!

 18. Elise

  Ik wist dus serieus niet dat jij in Enschede woonde! Ik studeer daar dus ben er 5 dagen in de week, dus zou je zo maar eens tegen het lijf kunnen lopen in de Sostrene Grene haha. Heel chill dat ik eindelijk de tips qua eettentjes/kappers/winkels ook echt een keer kan bezoeken, want de meeste bloggers wonen in Amsterdam en daar kom ik nooit. Dus ik ga snel eens langs bij Mrs. Brown 😀

 19. Femke

  Wat een fijne maand en foto’s. Ik ben nu dus benieuwd naar de saucijzenbroodjes van de vegetarische slager. Ik ben ook niet zo goed met die planten en potten, ben dus benieuwd hoe het er bij jou over een tijdje uit ziet. Lief dat je vader je helpt.

 20. Susan

  Aaah wat leuk Emmy, dat je me noemt <3 Lief!! En sorry not sorry denk ik voor mijn tip. Mrs Brown is té lekker.
  Die mopshond is zo schattig, ik zie hem wel eens lopen in de stad volgens mij.

 21. Stephanie

  Oh Emmy ik ben helemaal verliefd op Jill. Ik heb zelf ook 2 kleine hondjes en behandel ze net zoals jou, dekentjes op de bank enzo ? Ze zijn echt allebei mijn baby haha.
  En fijn en dat het zo goed gaat met Studio Mint! Geniet van deze maand!

 22. Claire

  Leuk! Foto’s, Jill, verhalen, gezellig!

 23. Marjolein

  Die pots & co toetjes zijn echt een aanrader.

 24. Liset

  Wat een leuke maand! Ik heb wel even moeten lachen om je stoelenverhaal :). Je hebt er maar goed werk van gemaakt om ze te bemachtigen. En ze zijn prachtig hoor, daar zitten jij en je klanten maar goed. Hoe heb je ze in hemelsnaam naar huis gekregen? Ik zie jou zo voor me op de scooter met zo’n circusact aan stoelen ;). En wat een leuke lichtbak, daar ga ik ook eens naar kijken.