Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De maand van Emmy – juni

Juni was heerlijk! Wat een lekker weer hebben we gehad en wat een fijne dingen mocht ik weer meemaken. Een weekendje weg, nieuwe haren, de meest geweldige schoenen, een eigen home gym. Wat een gezegend mens ben ik toch! Kijk je mee naar een greep uit mijn juni?

Leestijd

Ik kreeg een onwijs leuk perspakkertje binnen, namelijk de cheesecake mixen die Sabine van OhMyFoodness in samenwerking met Home Made maakte. OhMyFoodness is mijn favoriete food website/blog, des te leuk om daar dan wat van te ontvangen! Ik miste ook wel echt een gemakkelijke cheesecake mix in de winkel, dus ik ben erg benieuwd en nu al vast enthousiast! Ik houd van creatieve gerechten en dat doet zij echt. Luuk is 5 juli jarig en dan ga ik ze maken, evenals een ander idee dat ik van haar heb en dat is namelijk gezouten pretzels op een brownie doen. Ik maak bijna elke verjaardag ook veel brownies omdat je deze ook goed buiten de koelkast kan bewaren. Dit jaar dus met die lekkere zoute twist. Geniaal. Volgende maand zie je het resultaat 🙂

De bakmixen zijn trouwens verkrijgbaar bij Jumbo!

HOE geweldig zijn deze muiltjes?! Ik kocht ze op ASOS in de sale. Ik ben er onwijs blij mee, ze schreeuwen mijn naam. Ze lopen ook nog eens best oké want de hak is niet zo hoog!

Dit is dezelfde dag als ik de outfit foto met de muiltjes maakte, ik ging naar de kapper. Velvet Monkey in Almelo is mijn adresje en eigenaresse Kylie weet precies wat ik wil. Ik houd van die vrouw. Ik trek er ook altijd wel een dag voor uit want ik zat er nu ook van 09:00 tot 15:00. Ik koop altijd een magazine voor mezelf, vaak de LINDA Meiden en ik maak er echt even een momentje van voor mezelf.

Ik kocht dit keer 3 tijdschriften, komt wel ‘op’ in de zomer en daarna kan ik er altijd vriendinnen blij mee maken. LINDA meiden is dus favoriet, evenals Grazia. &C wil ik heel graag leuk vinden omdat ik Chantal zo’n leuk mens vind maar ik vind het tijdschrift eigenlijk niks. Heb hem nu twee keer geprobeerd maar ben er steeds heel snel doorheen en merk dat de onderwerpen niet helemaal mijn ding zijn.

De Broodbode in Hengelo en Enschede zijn voor mij wel echt favoriet als het aankomt op een lunch. Ik heb onlangs ook even zitten werken in het filiaal in Hengelo en dat was ook prettig! Favoriete broodje; focaccia met zalmtartaar en avocado. In Enschede is het altijd heel erg druk en dan voel ik me een beetje die irritante blonde met haar laptopje als ik daar de hele dag zou gaan zitten. Ik mis echt lekkere zzp werkplekken in Hengelo en Enschede!

Ik had mijn zesde afspraak bij Smooth Laser Clinic in Enschede. Zij zitten ook in Zwolle. Er zijn bij de meeste mensen tussen de 6 en 10 behandelingen nodig. Ik merk dat ik er zeker nog wel wat nodig heb. Ik hoef wat mij betreft niet helemaal haar vrij te zijn maar ik wil vooral niet meer elke dag hoeven te scheren. Ik merk dat de haartjes een stuk dunner zijn en dat er ook kale plekjes zijn. Ook duurt het eens stuk langer voor het terug groeit waardoor ik nu maar twee keer in de week hoef te scheren ongeveer. Ik moet nog wel een paar behandelingen om het stabiel te maken, en als dat zo is ga ik ook zeker alle vragen die ik zelf had beantwoorden voor jullie in een artikel hierover. Ik kan me nu al niet meer voorstellen dat ik terug zou gaan naar hoe het was. Dit is al ZO fijn!

Dit pannenkoekenhoofd was ook weer goed ziek. Buikgriepje, denk ik. Wat er los van staat maar wel gaande is: er is onlangs geconstateerd dat ik MCAS heb, en dat wil zeggen dat er bacteriën in mijn maag zitten die een allergische reactie afgeven naar mijn lichaam. Hierdoor heb ik veel maag en darm klachten. Ik ben op dit moment nog een beetje zoekende naar waar ik het meeste baat bij heb maar ik vermoed dat ik in het alternatieve circuit terecht ga komen. Er is nog weinig onderzoek naar gedaan en sommige MLD artsen erkennen niet eens dat het bestaat. Daardoor is er ook nog geen rechtlijnige behandeling. Ik vind het hebben van minder energie vooral heel vervelend en ik hoop dat ik bijvoorbeeld door middel van accupunctuur dit zou kunnen verhelpen. Ik sta echt nog aan het begin van mijn zoektocht dus ik zal het laten weten als ik meer weet :).

Super tof, dit is bij Nelleke Plegt in Delden. Ik laat daar de trouwringen van mijn ouders omsmelten tot twee nieuwe ringen voor mij en mijn zusje. Dit om eigenlijk onze familie band te symboliseren met wat eerst wel liefde was. Ooit haha. Mijn ouders zijn nu zo’n 10 jaar uit elkaar. Het leek me mooi om zo iets blijvends te laten maken. Ik laat de voor en na foto’s nog even zien in een apart artikel wanneer ze klaar zijn!

Heel hard in de zon genieten in mijn cabrio, zo heerlijk. Ik heb weinig ruimte in dat bakkie maar ik geniet er gewoon heel erg van.

Tot ik zo knullig was om het dak eraf te laten en er een onverwachtse regenbui kwam. Zo eentje met van die mega grote druppels, kaliber tropische storm. Kletsnat natuurlijk, en dus ook mijn bibs. Inmiddels is het weer allemaal goed opgedroogd.

De home gym is klaar! YES! Ik vind het zo tof dat we dit nu thuis hebben. We hebben een squatrack, een olympische barbel, een goed aantal bumperplates in handig formaat en handige gewichten. Ook hebben we dumbells waar je kleine gewichtplaatjes op draait en zo deze kunt customizen en een kleinere lichtere barbel van 12,5 kilo. We hebben onlangs ook wat elastieken in verschillende sterktes erbij gekocht en ook wat kleinere elastieken die goed geschikt zijn voor het ondersteunen bij been en bil oefeningen. En die hebben we nodig, die bil en been oefeningen. Oja, en we hebben een plant! HA! Nepplant, dat wel, en een whiteboard om oefeningen op te schrijven en te plannen.

We hebben beide ons abonnement op de sportschool opgezegd en we kijken even aan of we ook zo de winter door willen/kunnen trainen. Eventueel kunnen we in de koudste maanden weer even lid worden. We kunnen eigenlijk alle spiergroepen trainen zo, dus we hebben verder niks nodig. Uiteindelijk zou ik wel het liefst ook een kabelmachine willen, die vind ik gewoon heel prettig om hele veelzijdige oefeningen mee te doen. Deze ruimte is wel echt te klein dus dat wordt in een volgend huis. Voor nu gebruiken we elastieken en worden we ook steeds creatiever!

Zo leuk, bloemen uit eigen tuin! Nu ik dit schrijf, begin juli, hebben we ook onze eerste aardappeltjes uit de moestuin gehaald, zo cool! Of nou ja, ik kijk vooral toe hoe alles groeit en Luuk houdt alles bij. Hij is chef buiten, ik ben chef binnen. Prima verdeeld haha. Ik zal er volgende maand foto’s van laten zien!

Het lijkt soms net alsof ik nooit werk, maar tussen de bedrijven door doe ik dat toch echt nog wel. Ik had hier een afspraak met een vertegenwoordiger die mij deze drankjes liet zien. Het zijn sprankelende watertjes die op smaak zijn gebracht met afgekeurde groentes en fruit. Ik ben gek op dit soort maatschappelijke producten en ideeën, een leuk ander merk die dat ook doet is Kromkommer. Met soep van afgekeurde producten. Afgekeurd alleen om hun vorm, niet omdat er iets mis mee is. Te gek voor woorden toch!

Deze spot en bewonder ik op de kaptafel van een vriendin. Zo mooi en ook zo onaangeraakt nog. Ik ga daar heel lekker op haha. Guerlain heeft altijd zulke mooie designs!

Deze foto’s hebben jullie al gezien in mijn artikel van één van mijn werkweken. We gingen namelijk ook een weekendje logeren in Amsterdam om op poes Pippa te passen van Luuk’s broer. Ik combineerde dit met een meeting bij de taarten leverancier van Coffee-Star. Super leuk om te zien dat er nog zo veel hand werk aan te pas komt.

Dit is Joep van mijn zusje en zwager (Tosa Inu). Joep is zo’n topper. Het is echt alsof er een mensenziel in die hond zit. Gewoon zo’n lekker zeurderig oud mannetje.

De binnenkant van mijn legging die ik aan had met slapen nadat ik mezelf in had gesmeerd met een zelfbruiner. Gaat er gelukkig allemaal weer uit haha. De dingen die ik doe voor uiterlijke zaken… soms verbaas ik mezelf. Toch blijft het leuk.

Lekker in de avond nog even rond touren door Twente op de scooter. Luuk en ik zijn allebei echt gek op onze scooter. Zo lekker dat je overal zo snel bent. Haartjes in de wind, processierups in je mik. Heerlijk. Nee zonder gein, zonder die rupsen ellende is de scooter gewoon super leuk.

Onze moestuin! Het is voor ons beide de eerste poging ooit tot zoiets dus er gaat ook wel wat mis. Zo zijn de snackkomkommers verdronken in een storm, hebben we slakken, muizen, kevers ik weet het allemaal niet. Luuk geeft zich niet gewonnen en de meeste planten doen het daarom gewoon top. De aardappels die vooraan staan hebben we dus inmiddels geoogst en de eerste cherrytomaat is ook al soldaat gemaakt.

Freshtival! Ik had achteraf een beetje spijt dat ik niet wat uitbundiger gekleed was gegaan. Heb ik een keer de kans om als een papegaai met glitters ergens naar toe te gaan, doe ik het niet. Er komen nog wel meer kansen. Ik ben verder niet zo’n festival typje, ik vind het vooral altijd heel lang duren. Ik piek liever een paar uurtjes dan een hele dag en avond. Doe mij gewoon even een paar uur een lekkere bootshake tune, ik zak lekker geregeld to da flo, en daarna duik ik gewoon voldaan mijn bedje in.

Ik kleur mijn haar al sinds mijn tiener jaren en dat heeft geresulteerd in een prachtige dooie bos stro op mijn hoofd. Werkelijk, houd er geen vlammetje bij want het is weg. De tactiek om de pluis weg te houden is altijd geweest om zo weinig mogelijk te borstelen. Echter, bij 1 wasbeurt in de week wordt het je dan aan het einde van de week wel moeilijk gemaakt gezien er complete vogelnesten in ontstaan. Ik heb deze twee producten bij DM in Duitsland gekocht om eens te proberen of dit het pluis weg haalt als ik het wél droog borstel. Beide werken ze heel goed! Die van Gliss Kur is wat lichter qua formule maar daar moet ik dan ook meer van spuiten. Na 30 jaar heb ik dan toch de pluizige haar sleutel gekraakt. Beide formules zijn een nevel, en dat wilde ik ook anders wordt mijn haar te zwaar. Ik zal binnenkort eens een haar artikel maken waarin ik mijn hele routine vertel.

We gingen met mijn vader, zusje en zwager een weekend naar De Eifel in Duitsland. Een vergrijsd gebied met heel veel oudjes maar ook een hoop schattige underrated dorpjes als je het mij vraagt. We hebben met z’n vijven heerlijk genoten van kneuterigheid. Mijn vader ook vooral van de curryworsten en schnitzels haha. Je ziet allemaal foto’s van mij en met het zelfde pakkie aan (New Yorker sale) en dat komt omdat de rest niet zo nodig op de foto hoeft, en ik ook alleen de eerste dag een aantal foto’s heb gemaakt. Daarna dacht ik er gewoon niet meer zo aan, een goed teken van ontspanning denk ik :).

Tot slot nog weer even twee foto’s van mijn bloomon boeket van afgelopen maand. Nu ik dit typ krijg ik morgen weer een bos binnen, zo leuk! Ik vind het ook heel leuk dat het steeds een verrassing is. Zoals ik de vorige keer ook al zei, dus echt niet duurder dan een bosje op de markt, ze staan gewoon minimaal twee weken en vaak wel drie!

Kleine reminder aan de kortingscode die nog steeds geldt, ‘emmybovenh‘ dan krijg jij de perfecte vaas gratis bij jouw eerste bos! Klik hier om je eerste bos te bestellen met gratis vaas (als je de code invoert). Ik heb zelf voor medium gekozen.

Een andere kortingscode die nog steeds geldt is: RFFAVBBFL4 waarmee je 10% korting krijgt op alle artikelen die houdt als jij je door een Zalando stylist laat stylen (vrijblijvend). De korting geldt bij elke stylist maar mocht je bij mij een afspraak willen maken dan kan dat via deze link.

Dat was het weer liebchens! Ik wens voor jullie een geweldige maand juli <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)