Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De maand van Emmy: juli

Juli was zo druk! Ik heb niet veel foto’s, maar wel veel te vertellen! Over een promotie, over Lily, lekkere etentjes en mijn vakantie! Lees je mee?

Leestijd

De maand begon heel erg tof met een etentje bij De Librije. Cynthia nam me er mee naar toe als bedankje want ze wist dat het op mijn bucketlist stond om bij het beste restaurant van Nederland te eten. Super lief, niet nodig, maar extreem gewaardeerd. Ik droeg een oud roze fluwelen overslag jurkje van H&M (hij is nu in de sale) en rode schoenen ook van H&M (oude collectie). Mijn haar droeg ik in een lage staart in mijn nek en ik droeg een gouden ketting die in mijn decolleté viel. Budget-chique noem ik het maar!

Het was zo bijzonder om te ervaren! Ik vond het best spannend. Ik eet veel in restaurants (letterlijk mijn hobby) maar in een sterrenrestaurant had ik nog niet eerder gegeten. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en zag het wel echt gebeuren dat klunzige Emmy zou struikelen en languit door De Librije zou vliegen. En dan in mijn hoofd vloog die jurk natuurlijk omhoog en lag ik daar in mijn corrigerende onderbroek. Of dat er eten uit mijn mond dondert (gebeurt me wel eens, en ik goot wel echt wijn langs mijn mond op de betreffende avond haha), of dat ik niet zou snappen hoe ik iets moest eten. Het was er daarentegen totaal niet zo stijf dat ik nerveus moest zijn. Ik vond dat er juist heel goed ingespeeld werd op wat voor soort mensen er aan tafel zaten. De bediening weet precies hoe ver ze kunnen gaan. Horeca is echt een prachtig vak en dat werd me daar nog weer eens duidelijk. Het eten was een theaterstuk in mijn mond en elke hap was een ervaring op zich. Het was echt enorm genieten.

Deze foto maakte een vriendin van me na een etentje. Prachtig toch? Hij lijkt bewerkt, maar dat is hij echt niet. We waren op dit moment echt even aan het genieten van het Twentsche landschap met zonsondergang.

Bij mijn vader in de tuin groeit gewoon een soort pannenkoekenplant-onkruid!

Uiteindelijk is het palletbankje aan de zijkant van het balkon terecht gekomen met de parasol erachter. We kochten een leuk tafeltje bij Kwantum en het is een heel gezellig balkon geworden zo.

Ik deed deze maand vooral veel Lash Lifts en ook was ik regelmatig aan het Microbladen. Erg leuk om te doen en fijn dat het zo goed gaat met Studio Mint. Er komen regelmatig lezeressen langs en veel mensen komen via Facebook. Eigenlijk komen er steeds erg leuke mensen en heb ik nog weinig gekkies gehad. Zo leuk om steeds weer een nieuw gesprek te voeren en andere mensen te leren kennen. Ook heel erg tof om op deze manier wat voor mezelf op te bouwen. Het voelt zo goed om echt voor jezelf aan het werk te zijn. Elke week heb ik plek voor ongeveer 10 afspraken en elke week zit dat toch maar mooi weer vol.

Ik had welgeteld 1 hele dag vrij deze maand en dat was een heerlijke maandag met prachtig weer. We reden naar Noordwijk en natuurlijk ging Lily mee. Ze vond het zooo leuk! Ze rende lekker heen en weer met haar waterbal, ze speelde met andere hondjes en af en toe kwam ze weer even bij ons op ons kleedje een dutje doen. Er was een leuk stuk waar honden los mochten lopen en het was totaal niet druk op het strand. Echt genieten zo’n mini vakantie op 1 dag! En ligt dat aan mij of smaken broodjes altijd beter bij strandtenten? Ik geniet altijd het meest van lunchen op het strand. Ik kom gelijk tot rust als ik aan zee ben.

Daarna werd Lily al slomer en eten en wandelingetjes zijn niet meer zo vanzelfsprekend als eerst. Ik begin me er toch wel erg druk om te maken. In november kregen we van de dierenarts te horen dat ze nog een paar maanden had. We zijn inmiddels bijna 8 maanden verder en ze is er nog, maar ik ben wel constant erg bang dat ze niet meer ademt. Als ik haar ochtends hoor lopen dan ben ik elke keer weer enorm opgelucht dat ze weer wakker is geworden. Ik weet gewoon niet wat het met me zal doen als ze overlijdt. Ik ben zo gek met haar en ik kan me gewoon echt niet voorstellen dat ze er niet meer zou zijn. Toch moet ik me bij die gedachte gaan neerleggen en gewoon gaan hopen dat het op een manier zal gebeuren waarbij ze geen pijn hoeft te lijden. Hebben jullie advies om hier mee om te gaan?

Omdat haar tandjes niet meer zo goed zijn en we bang zijn dat ze pijn heeft bij het eten van brokken krijgt ze nu zacht vlees. We vonden Lily’s kitchen! Ten eerste die naam, duh geweldig. Ten tweede is het biologisch vlees. Dat sprak me wel aan. Ze verkopen het bij Albert Heijn.

In Enschede hebben ze altijd de Grolsch Summer Sounds rond deze tijd van het jaar. Een aantal donderdagavonden achter elkaar zijn er dan grote evenementen in de binnenstad. Zo is er een salsa avond, een avond met Nederlandstalige muziek, een rockavond, en ook Bölke Open Air. Het Bölke is een gay discotheek in Enschede en zij organiseren deze avond. De hele avond zie je shows van Drag queens, vaak in combinatie met bekende artiesten. Super leuk om te zien, en altijd lekkere muziek om lekker op te dansen. Het was ook nog eens geweldig weer dus dat hielp ook enorm mee.

The morning after had ik zoals je ziet kleine oogjes en was oma Emmy toch best een beetje moe. Ik moest weer vroeg bij Coffee-Star beginnen en toen ik het terrasje had buiten gezet ben ik even in de zon blijven zitten tot we open gingen. Ik heb een leuke promotie gemaakt binnen Coffee-Star. Ik ben vanaf 1 juli begonnen als landelijk operationeel manager. Dat wil eigenlijk zeggen dat ik de tussen liggende laag vorm tussen de directie en alle filiaalmanagers. Ik vind het heel tof dat ik me binnen Coffee-Star verder kan ontwikkelen en op deze manier ook wat met mijn studie kan doen (Small business & Retail management). Ik blijf 26 uur werken, en nog iets meer uren dan dat werk ik ook ongeveer voor Studio Mint. Dat is wel veel, maar ik vind het allebei zo leuk dat ik dat graag zo heb.

Toen ik in Utrecht was voor Coffee-Star kon ik het niet laten om een Zara Home binnen te wandelen. Werkelijk alles in die winkel spreekt me aan en ik loop dan ook vaak rond als een soort kind in Disney land. Ik vlieg van de ene wand naar de andere om alles vast te pakken. En dan vervolgens ook vrij veel weer terug te leggen. Ik vind het beddengoed heel erg mooi maar ook wel erg prijzig. Ik kocht slippers in de sale en daar bleef het ook maar bij. In Enschede komt geloof ik ook een Zara Home en dat, dames, heren en alles daar tussenin, gaat mij een fortuin kosten. Beter ga ik onder supervisie.

Door een afzegging had ik een middag vrij en had ik tijd om naar de kapper te gaan! Dat was ook echt nodig moet ik bekennen haha. Dooie lap stro op m’n kop. Ik ga normaal naar Blur in Enschede maar zij zaten zo vol dat ik een keer ergens anders ben geweest. Sorry Blur, I cheated! Ik ging naar Velvet Monkey in Almelo.

Ik zat 6 uur in de stoel. Ja je hoort het goed. Van 13:30 tot 19:30. Ik heb heel veel haar en daar gaan heel veel folies in. Ik voel me altijd zo knap bij de kapper hè. Kijk nou wat een lekker ding, ik kon radiozenders in Bangladesh ontvangen met al dat metaal op mijn hoofd. Niet zo knap dus.

Maar het resultaat mag er zijn vind ik! Mijn gezicht ziet er dan wel een beetje verlept uit maar ik had er al aardig wat make-up afgezweet en geveegd. Mijn haar daarentegen is heel lekker luchtig geknipt, hele mooie fijne highlights en in een mooie neutraal blonde kleur getoned. Lekker fris en een stuk korter. Fijn, zo licht! Nu alleen nog even leren om dat zo mooi te föhnen want aan dat talent ontbreekt het me dus echt. Hoe veel ik met make-up bezig ben geweest zo weinig ben ik met haar bezig geweest. Een krultang lukt me nog wel, maar ik wil het kunnen met zo’n fohnborstel om zo’n lekkere Farrah Fawcett look te creëren.  Weet iemand een goede tutorial?

Dan nog even een hele leuke vooraankondiging. 25 t/m 27 augustus is Sushi Festival JOY namelijk te vinden in Den Bosch. En jij kunt een onwijs toffe JOYride winnen. Wat houdt dat in?

–  Een exclusief sushi plateau voor 6 personen
– 2 Flessen wijn
– 6 Cocktails
– 6 Festival JOY glazen
– Een half uur in het karaoke-hotel

Hoe vet is dat?! Ik ben zelf op zondag aanwezig dus wellicht zien we elkaar. Cynthia zal in week 33 in haar weekverslag of op instagram aangeven hoe jij dit precies kunt winnen! Houd dit dus beide even goed in de gaten.

Nou met de deze vrolijke noot verlaat ik jullie weer. In augustus ga ik weer weekje vin drinken bij mams in Frankrijk, en ook een paar dagen naar Friesland om lekker in een bootje te dobberen. Wat zijn jullie plannen?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.