Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy: februari

Als mensen zeggen dat februari een korte maand is denk ik altijd ja hoor, die drie dagen maken lekker verschil. Maar toch vliegt het echt een stuk sneller voorbij voor mijn gevoel. Kijk je weer mee naar mijn maand?

Leestijd

De laatste hand werd aan Studio Mint gelegd. Ik reed naar een houtzagerij voor een échte houten plank. Een beetje echtheid tussen al dat fineer kon geen kwaad. Ook nog een kleine trolley in elkaar zetten en toen was het gewoon écht af, zoals jullie in het artikel van laatst hebben kunnen lezen en zien. De winnares heeft inmiddels bericht gehad :).

Nieuwe dingen geven altijd veel dozen en plastic. Ik breng alles altijd wel netjes naar sorteer plekken, in Hengelo zijn ze behoorlijk fanatiek met afval scheiden. Zo moet het ook.

Wat vinden jullie trouwens van mijn plant? Door de grote temperatuurverschillen in de ruimte (elektrische verwarming)  zou een echte plant waarschijnlijk snel het loodje leggen, dus koos ik voor een neppert. Ik vind hem best goed gelukt!

Dit is Joep. Joep is een Tosa Inu en is de hondenbaby van mijn zus. Hij is 5 jaar, 45 kilo, maar denkt dat hij een baby van 3 kilo is. Als hij ziet dat Jill op schoot gaat, dan komt hij er ook gezellig bij. Heb er menig litteken aan over gehouden, maar met zo’n smoeltje komt hij toch echt overal mee weg. Jill is hem volledig de baas, obviously.

Ik was ook op winter festival Grasnapolsky. Dat was heel erg leuk. Het is in en rond een oud zend gebouw op de Veluwe, hele toffe locatie. Het had toen net heftig gesneeuwd daar, en het was goed koud. Maar het zag er prachtig uit zo met het zonnetje.

Ik ben het type dat erachter komt dat de mascara bruin is, net nadat de verpakking open is. Top! Wel fijne mascara trouwens. Ik ben eigenlijk lang opzoek geweest naar de perfecte mascara nadat Catrice mijn lievelings uit het assortiment haalde. Ik heb even een Max Factor Masterpiece fase gehad.

Maar dit is mijn nieuwe lievelingsmascara. Je kunt er lekker een paar laagjes van opbrengen zonder dat het klontert of dat mijn wimpers aan elkaar plakken, maar toch geeft het volume. Perfecto. En hij kost dus maar €3,00…

In Enschede at ik bij Ginza. Onbeperkt sushi eten en drinken. Ja niet de sushi op gaan drinken dan hè. En het was heerlijk! Echt heel lekker. Het lekkerste vond ik de geflambeerde avocado. Dan zit er een beetje Japanse mayonaise op een avocado nigiri en dat hebben ze dan geflambeerd. Het klinkt super simpel maar het smaakt werkelijk waar briljant.  Ik ga bijna weer en ik verheug me er gewoon op.

We hebben een nieuwe plant. Het is een Calathea. De pot op poten is dacht ik van Karwei, de zeefdruk is gemaakt door een vriend, de gele poef is van Habitat en de scheur in de muur is van de woningbouw. Die krijg je gewoon gratis bij een nieuwbouw appartement :P.

Ik geef mijn planten altijd een naam. Zo hebben we een Mexicaans boompje die Taco heet, een plant met witte bloemen waarvan ik de biologie naam niet weet heet Valerie, en deze heb ik Sumsum gedoopt. Dat komt dan tot me in een bovenaards moment.

Ik geniet met VOLLE teugen van Boer zoekt vrouw. Wat een briljant programma blijft dat toch. Ik genoot nog het meest van het meest ongemakkelijke moment van het seizoen. Toen boer Herman tegen model/kandidaat Anne zei: ‘Wat kunnen ze er van maken hè, van zo’n modellen foto. Je hebt echt twee gezichten’. Ik lag daarna geloof ik op de grond te gillen van plaatsvervangende schaamte, en een dosis misplaatste lol om de sensatie. Ik voelde ook wel mee met beiden eigenlijk, want het is natuurlijk een kutopmerking en dat besefte hij zich daarna ook vast wel.

Ik kreeg van een vriendin een heel leuke manier cadeau om mijn visitekaartjes in de salon neer te zetten/leggen. Je kunt natuurlijk gaan voor een saai houdertje, maar je kunt ook gaan voor een leuk metalen en glazen bakje en er wat bloemetjes bij in doen. Super cute!

En ik had dus ook nog eventjes roze haar dankzij kapster Cynthia. Er zit nog een klein roze waasje in, maar ik ga halverwege de maand naar de kapper dus zij zal het wel weer fatsoeneren haha.

Ik had een leuke afspraak in Utrecht en we gingen eten bij Beers & Barrels. Zo leuk aan de grachten in Utrecht. Ik moet even onthouden dat ik hier aankomend voorjaar of zomer zeker nog even naar toe ga om lekker buiten te zitten.

Dat was het ook alweer! Ik hoop je in de volgende Maand van Emmy een hoop zonnige foto’s te kunnen laten zien, maar het begint nog niet zo voorspoedig. X


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)