Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy – de tweede helft van oktober

Verbouwen, etentjes, de kroeg in, lampen die je om de oren vliegen en een weekendje Brugge. Het waren weer een bewogen twee weken, kijk je mee?

Leestijd

Ik was er in mijn vorige overzicht geloof ik mee geëindigd, dat ik een afspraak in Leiden had maar dit had ik nog niet gedeeld. Dat was op de helft van de maand, vandaar de kleine overlap. Ik had een afspraak met wat vertegenwoordigers en met de managers van het filiaal zelf.

Toen ik wegliep wist ik; Zara Home zit hier om de hoek. En sinds hij weg is in Enschede zit er toch een klein gat in de vorm van een bloemetjes tafelkleed in mijn hart.

Ik ging dus even binnen om te spieken en dan overvalt mij een soort rust, dat is bizar wat die winkel met mij doet. Ik wil daar uren verblijven. Ik wil elke geur ruiken, wil in de bedden slapen en wil vooral alles mee naar huis nemen. In het bijzonder vond ik deze glazen en het lichtgroene tafelkleed heel erg mooi. Op de tweede foto zie je aan de linkerkant ook allemaal plaids voor op de bank, helemaal niet duur overigens, dus daar kom ik nog even voor terug. Online.

Deze lipstick is ge-wel-dig. Het is de kleur Pink Parfait van het merk Lipstick Queen. Het is een matte lipstick die in mousse vorm op je lippen komt. Daardoor blijft hij heel romig en zacht terwijl hij super mat oogt. De kleur is ook echt prachtig en ik wil echt mega graag die koraalkleurige nog uit gaan proberen! Ik heb hier een link waar je de lipstick kan vinden.

Dit is een slechte screenshot, maar het beste wat ik voor je kan doen op dit moment. Deze lamp heb ik besteld voor boven de eettafel! Het is een Franse webshop genaamd Georges store en de lamp heet Pale l’originelle en ik heb hem besteld in de kleur Sienne Intense. Ik ben erg benieuwd, ik moet er een paar weken op wachten nog maar ik ben heel blij dat ik eindelijk de perfecte lamp heb gevonden. Wat ik er zo leuk aan vind is dat hij op een bloem lijkt, en de ‘bladeren’ door de tijd ook iets gaan zakken. Hij begint dus best breed, maar zakt daarna iets in.

Dit overzicht vliegt dit keer van het ene onderwerp naar het andere zonder logica. Dan weet je dat vast haha.

Ik reviewde drie parfums van Hema! Super leuk omdat ze zo lekker betaalbaar zijn en de geuren waren ook lekker! Niet allemaal precies mijn smaak, maar er komen er ook nog wat in de winkel die oranjebloesem bevatten dus daar ga ik zeker nog op duiken. De review hiervan komt nog online ergens in november waarschijnlijk 🙂

Dan weer naar een heel zwaar onderwerp. Ik werd benaderd door Linda magazine (whutttt) of ze mij mochten interviewen over het verlies van Lovis; over wat je wel en niet deelt daarover, en over hoe wij daar doorheen zijn gegaan. Het voelde ergens als een enorme eer, het voelde ook als een kans om anderen hierin te ondersteunen en ook om kennis en begrip te vergroten bij mensen die het niet hebben meegemaakt. Anderzijds benauwde het me ook enorm. Nu kan ik zelf precies in de hand houden wát ik deel, wanneer ik het deel en hoe ik het deel. Dan zou ik dat uit handen geven. Ook voelde het op dat moment, een hele gestreste periode, niet fijn voor mij om het hele trauma weer te doorlopen en op te halen. Wetende dat zij ook naar details zouden vragen. Logisch. Ik heb het dus afgeslagen. Mij boeit het ook geen hol of ik er meer volgers door zou krijgen, daar wil ik dit onderwerp niet voor uitbuiten. Bovendien is Instagram ook niet mijn werk. Maar, ik vond het wel vervelend dat ik een ander er dan niet mee zou hebben geholpen want het is wel mooi dat Linda magazine hier aandacht aan schenkt.

Gelukkig nam Willemijn (zie foto voor haar Insta) het wel aan en zij gaf een interview. Zij heeft een vergelijkbare situatie meegemaakt en is daar heel open over geweest. Ik volgde haar daarvoor nog niet, gek eigenlijk want zij was samen met haar businesspartner ook heel groot in de beautyblog tijd, maar sinds ik ben gaan zoeken op soortgelijke verhalen ben ik haar gelijk gaan volgen. Ik heb veel troost gehad aan haar woorden en ik voelde veel herkenning in de dingen die zij deelde. Dat is zó waardevol. Ik ben dan ook blij dat er alsnog een verhaal de wereld in is gegaan dat mensen verder kan helpen. We hebben daarna op de DM nog even contact gehad en dat was óók heel waardevol. Dat is de positieve kracht van social media!

Ik had een etentje en ik had de hele dag geklust. Mijn nagels zaten onder de verf en ik kreeg het er niet zo snel af. Ik liep toen de kruidvat in voor wat anders, en mijn oog viel hierop. Ik dacht; als dit werkt is dit sneller dan mijn nagels helemaal fixen voor vanavond. Nou, en dat was zo, binnen vijf minuten had ik een manicure gehad haha!

De lijm is overigens ook best wel sterk, niet meer zoals vroeger dat je constant nageltjes vindt haha. Ik heb er de volgende dag zelfs nog weer mee geklust en toen heb ik ze met een houten bokkenpootje eraf gewipt. Ik ga me hier eens verder in verdiepen want het is best een relaxte oplossing voor bijvoorbeeld het weekend. Op vrijdag de nagels erop en op maandag laat je de boel weer de boel. Klinkt mij vrij ideaal, alleen deze vond ik zelf net iets te lang.

To be continued!

Dit was het etentje in kwestie. Ik ging met vriendin Neelke eten bij Novi in Enschede. Heel fijn om zo af en toe een avondje eruit te zijn. Ik hecht daar zoveel waarde aan, dat ik ook niet in zo’n verbouwingsperiode daar helemaal mee moet stoppen. Wel heb ik alle sociale contacten wat verder afgehouden zodat ik meer tijd had natuurlijk, ik was er ook gewoonweg te moe voor dus heb ook best wat afgezegd. Straks duik ik er weer helemaal in <3.

Zo zoeken Luuk en ik ook qualitytime op. Een avondje sushi en een borrel in de kroeg gaf wel een aanslag op onze vermoeidheid moet ik toegeven, maar het was het waard haha.

Eindelijk, eindelijk was het tijd om de trap te schilderen. My god, wat een hoofdpijn dossier was dat. Eerlijk; ik ga het nooit meer doen. Nooit meer. Als we ooit gaan verhuizen dan gaan we voor traprenovatie. De grootste reden dat ik dat nu niet deed was het feit dat ik dit compleet had onderschat, maar ook dat ik zelf een kleur wilde kiezen en daarin ook wat geld wilde besparen. Als het ooit nog eens op zo’n punt komt dan geef ik er mijn laatste euro nog aan uit.

Eerst moest het tapijt van de twee trappen af. Daarna hebben we met lijmverwijderaar de resten geprobeerd weg te krijgen maar dit ging niet soepel en bovendien was het chemische meuk. Daarna hebben we trede voor trede met een hittepistool en krabbers bewerkt (op de bovenste trap ook nog aan de onderkant, zucht), daarna geschuurd met een grove korrel en daarna geschuurd met een fijnere korrel. Tot slot is hij in twee lagen gelakt, en moet hij nu nog een keer bijgewerkt worden want door het vervoeren van een kast zit er al een beschadiging op. Er zit zonder overdrijven zeker 70 uur werk in die trap.

Ik koos voor de kleur Pandora van Gamma, een hele toffe donkerroze tint die me doet denken aan mijn favoriete lipstick kleuren maar niet zo meisjesachtig is als zachtroze. Het is echt een eyecatcher geworden, maar glad is hij zeker niet. Ik heb het geaccepteerd :).

Als er lampen opgehangen worden wordt het ineens een huis. Op de eerste foto zie je een lamp van Kwantum die in onze gang hangt (nog steeds verkrijgbaar) en op de tweede foto zie je onze slaapkamer waar een lamp hangt van Ikea. Deze was destijds LE dus is niet meer verkrijgbaar.

De lamp van Kwantum heeft een probleempje gehad. We hoorden ineens een keiharde knal en ik dacht eigenlijk dat het hele badkamermeubel van de wand was gekomen maar deze lamp was in volledige dramatiek gewoon naar beneden gestort. Het zwarte schroefdraad waar het glas aanhing was gewoon doormidden geknapt, dus hier zat waarschijnlijk een foutje in. Ik heb wel weer dezelfde gekocht, want bij mijn zusje hangt hij al jaren goed dus het zal vast een uitzondering zijn geweest. Ik had al wat andere zaken te klagen bij Kwantum over de gordijnen dus ik heb dit maar even laten gaan. Ik ben blij dat er niemand onderliep!

PS; ik vertel de volgende keer over de gordijnen haha.

De afwerking is begonnen. Ons mooie badkamermeubel van Going Objects hangt! Ik zal later betere foto’s delen maar op het moment dat deze foto genomen werd zaten de lades er nog niet in. Tussen het turquoise douchegedeelte en dit meubel komt nog een glazen wand, die is wat te laat in levering helaas. Wel heel tof want deze wand is ook weer afgewerkt met messing dus we hebben echt geen enkel spatje zilverkleur, zelfs niet het doucheputje want deze is ook goudkleurig.

Ik was ook al begonnen me het inlijsten van wat posters die ik had liggen, dat zijn dan echt de leuke dingen! De grote poster met de kan is van Sostrene Grene en de twee kleinere van Roeqia Fris.

Deze foto maakte Cynthia tijdens onze lunch in Zwolle. We hadden een vervolg-werkoverleg over wat werkzaamheden die ik voor Structuurjunkie erbij op ga pakken. Dit zit in de marketing/social media hoek! Leuk om onze samenwerking te vergroten, het gaat immers al sinds 2013 goed!

Aan het einde van de maand gingen we naar Brugge, ik deel even wat mooie plaatjes met je 🙂

Het was een ongelofelijk slechte timing, een weekend voor onze verhuizing gingen wij een weekend naar Brugge met mijn vader, zusje en zwager. Ergens ook juist een fijne timing om er even tussenuit te zijn in zo’n hectische tijd.
Mijn vader is wat slecht te been dus we hebben zeker niet zoveel van Brugge gezien als dat ik had gezien als ik alleen met Luuk was geweest, maar het was desalniettemin heel erg gezellig en hebben het heel fijn gehad met elkaar. Wat is Brugge toch een geweldige plek, overal is wat moois te zien! Leuke horeca, leuke winkels. Ik ga zeker nog eens.

Dan nog kort mijn rustmomenten in een notendop hahaha. Genieten van kopjes koffie en die snack wilde ik je gewoon even meegeven want dat is zó lekker. Een banaan en dan elke keer voor je een hap neemt een beetje pindakaas erop. Deze pindakaas is sowieso heerlijk, met caramel en zeezout.

Dat was hem dan, de volgende keer dat ik je ‘spreek’ ben ik dan eindelijk verhuist. Er komt zeker nog een huistour en op Instagram deel ik ook foto’s van het resultaat, al zal alles nog echt niet gelijk op de plek staan. <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)