Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy – de eerste helft van oktober

Er wordt nog steeds een hoop geklust, ik was even ziek en er wordt een hoop gesnackt! Kijk je mee naar fragementen uit mijn eerste twee weken van oktober?

Leestijd

Who is with me? Mijn bestek is al een tijd niet meer goudkleurig maar een beetje vreemd zilverkleurig haha. Met de Albert Heijn actie kun je best wel voordelig voor besteksets sparen waar ook voorgerechtbestek en dessertbestek van is. Dit klinkt echt alsof Albert Heijn me sponsort maar helaas is dat niet zo haha; je kan ook nog eens heel gemakkelijk via de app anderen om hun zegels vragen en die worden dan overgezet naar jouw app. Super handig! Als je je aanmeldt krijg je al 10 zegels en heel veel mensen hoeven geen nieuw bestek dus die kaarten heb je dan zo vol.

Onze keuken werd (gedeeltelijk) geplaatst! Je ziet hier alleen de linkerkant, de rechterkant mist nog vier kastdeurtjes die nageleverd worden. Ook mist die kant nog de oven, waarvan niemand weet wanneer hij binnenkomt. Het blad is een tijdelijk blad, dat wordt nog een echt stenen blad met een witte marmerlook. Op de wand waar je nu beige op kijkt en het randje voor het raam komen allemaal nog tegeltjes. Uiteindelijk gaat de keuken er dus nog heel anders uitzien!

We kochten de basis bij Ikea, de spoelbak en kokendwaterkraan bij Createmyown.nl en de greepjes bij deurgrepenwinkel.nl. Ik ben er mega enthousiast over, maar wel jammer dat het nog een tijdje duurt voordat de keuken echt af is. Daarnaast is er ook wat fout gegaan, want er zit een plank andersom zoals je op de laatste foto kan zien. Al met al moet er dus nog wel wat aan gebeuren.

Je ziet eerst Leiden en daarna Delft. In beide steden zit een Coffee Star filiaal en was ik een dag te vinden voor afspraken. Ik vind het altijd energie geven om even op een andere plek te zijn, helemaal met zo’n zonnetje.

Ik heb een samenwerking met Lilla Fashion die de heerlijkste sjaals maakt. Ik mag daarom een kortingscode weggeven voor 15% op alles; EMMY15 bij checkout! Dit is de wintervariant, afgelopen zomer liet ik al eens een zomersjaal zien in een geweldige lila kleur. Het fijnste eraan vind ik dat ze mega zacht zijn. Deze sjaal is er ook in heel veel kleuren waaronder lila, maar ook donkere tinten als dat je meer aanspreekt. Dit najaar zie je veel warme neutrale kleuren ik vond dit ook mooi bij mijn jas staan. Hoewel; lila, groen, rood, alles had er bij gekund eigenlijk. Ook een pluspunt; het is niet zo’n onbenullig grote sjaal.

Die jas vind je hier, hij is van Monki en ik heb daar op Insta al veel vragen over gehad haha. Ik draag een maat M en ben er heel blij mee! Het is een net wat zwaardere mantel waardoor hij ook net wat warmer is dan gemiddeld een mantel is. Ik ben overigens 1,68 lang, die vraag kreeg ik ook veel haha. Dm’en mag overigens altijd hoor.

Cocktails, hapjes en risotto bij vrienden Niek en Anouk. Anouk is de grootste vintage koningin die ik ken en heeft dan ook de prachtigste vondstjes in glas, servies en meubels. Deze borden vond ik zooo mooi ook! Heel lief want ze hadden allemaal snacks gekocht die zuivel en glutenvrij waren zoals olijven, zeewier, schapenkaasjes etc.

De verhuizing komt nu echt dichtbij! Hoewel het inpakken het gedeelte is waar we het meeste op achterlopen moet er in het nieuwe huis ook echt nog wel wat gedaan worden. Van veel accepteren we dat we het naderhand moeten doen, maar sommige dingen wil je ook gewoon geregeld hebben zoals deurklinken op de deuren. Deze gouden kocht ik op Marktplaats en dat maakt de deur, die we in dezelfde kleur als de muur (mat) lakten, gelijk af. Inmiddels zit het stopcontact er ook weer op haha.

Foto is van H&M!

Deze foto gebruik ik even ter illustratie welke kussens ik heb gekocht, ik denk dat het geweldig staat bij onze beige bank en warme neutrale basis die we hebben gekozen.

Deze kocht ik bij de kringloop erbij, past perfect bij de kleuren in die kussens. Ik ben zo benieuwd hoe het er allemaal uit komt te zien, ik heb echt nog geen compleet styling plaatje in mijn hoofd. Wel een beetje natuurlijk, ik weet waar ik wat ongeveer neer wil zetten, maar qua accessoires moet ik dat echt nog even on the spot bekijken. We hebben ongetwijfeld ook nog veel meer nodig dan nu lijkt want het huis is een stukje groter dan ons huidige huis. We gaan het maar zien, alles op z’n tijd. Ik vind het ook leuk om met Luuk daarna naar woonwinkels te gaan, opzoek naar die ene perfecte stoel bijvoorbeeld. Ik wil niet alles nu al bedacht hebben, hoewel dat wel in mijn karakter zit. Ik wil echt genieten van dat shopproces, want ik weet dat ik dat ook heel leuk vind en nu in de drukte van een verbouwing geniet ik daar niet echt van.

Covidtest, voor je je iets anders bedenkt haha. Ik werd verkouden, voor het eerst in twee jaar denk ik. Misschien nog wel langer. Ik was er ook heel snel weer vanaf maar Luuk kreeg echt de griep en daarna ook nog een buikgriep. Wel heftig met de weinige klusdagen die we nog hebben, maar het gaat goed komen. Hij voelt zich inmiddels gelukkig wat beter, maar het heeft een lange nasleep. We hebben overigens beide de vaccins gewoon gehaald, dus Covid leek me niet waarschijnlijk maar we wilden voor onze omgeving het toch even zeker weten.

Hele fijne en leuke glossjes van B.A.E. van Hema! Transparant met toch een kleurtje en een fijn gevoel op de lippen.

Dit zijn kaneelpoffen. Luuks lievelings. Onze bakker heeft ze eens in de vier weken in het weekend en dan haal ik ze standaard voor hem haha. Het zijn krentebollen die gevuld zijn met spijs en kaneel. Ik vind het veel te zoet persoonlijk maar ieder z’n ding.

Ik beschermde mezelf bij het kaal maken van onze trap. Wat ook niet helemaal gelukt is uiteindelijk, maar we accepteren ook maar gewoon dat het niet glad gaat zijn. Glijden wel ook minder snel uit haha! De douche werd geplaatst, zo mooi zo aan die turquoise tegel. De volgende keer kan ik jullie ook het meubel laten zien! Helaas komt het douchewandje te laat maar we kunnen dan in ieder geval wel douchen en de badkamer gebruiken.

De vloer werd geschuurd en in een witte olie gezet. Heel veel meer opties heb je bij een maple houten vloer niet en we wilden een echte houten vloer er niet zomaar uit halen. Echter, heel tevreden ben ik ook nog niet. Ik vind de kleurhoogte wel heel mooi, de vormen en kleurverschillen in de vloer ook. Dat past echt bij het jaren 70 karakter van het huis. Ik vind de randjes echter niet netjes en er zitten veel beschadigingen op de nieuwe plinten. Ik hoop dat ze dat nog op komen lossen!

Af en toe wordt er een doos ingepakt met zomerspul. Nu het nadert kan ik ook meer in gaan pakken, maar de verbouwing slokt ons nog een beetje op. We hebben twee dagen vrijgemaakt voor inpakken dus ik hoop dat dat voldoende gaat zijn haha.

En dan sluit ik af met een hoop gevreet! Sushi, zelf gemaakte dadeltaart, guacamole met tortillachips tussen de dozen en een lunch buiten de deur. Het gaat echt wel goed met het aangepaste eten (even geen gluten en zuivel) en heel af en toe zondig ik. Zo’n 90% gaat het perfect, dus dat is mooi. Ik voel me er ook oprecht fitter door en mijn buik is minder opgeblazen. Ik houd dus nog even vol en na twee maanden ga ik langzaam weer opbouwen.

Tot de volgende!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)